Két keréken a világ körül: egy évig kalandozott az erdélyi motoros

Szász Cs. Emese 2019. július 29., 17:38 utolsó módosítás: 2019. július 30., 17:14

Egy évet és két hetet volt távol világ körüli úton a marosmagyarói Bezsnei Andor: 24 ország és mintegy 75 ezer kilométernyi motorozás után pár hónapra hazatért, de tervezett útjának még csak felét tette meg, így novembertől folytatja. Elmondása szerint világ körüli kalandnak bárki és bárhogyan nekivághat, de motorral a legpraktikusabb.

 

Világ körüli útra motorral a legpraktikusabb menni Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

A 29 éves Bezsnei Andor másfél éve még a Szászrégen melletti Marosmagyarón lévő családi farmjukon dolgozott, nyolc-kilenc évnyi kemény munka után megvolt a pénze és a terve is, hogy panziót építsen a farm mellé, de valami mégis megakadályozta abban, hogy belevágjon. Mivel szeretett motorozni, elhatározta, hogy elmegy egy három hónapos motoros kalandtúrára Mongóliába, és azalatt végiggondolja, mit is akarna. „Akkor kezdtem motoros túraleírásokat olvasgatni az interneten, és

 

rájöttem, hogy mehetnék messzebb is, nem olyan vészesen drága, sokan nekivágnak, én meg fiatal vagyok, megvan a pénzem, úgyhogy most vagy soha”

– mesélt kezdeti terveiről Andor.

Motorral bárhová el lehet jutni Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

A fiatalember az alig fél éve tulajdonában lévő 96-os Honda Afrika Twin motorkerékpárjával vágott neki a nagyvilágnak, de úgy gondolja, hogy az ember, ha elhatározta, bármivel mehet: tud olyanról, aki chopperrel ment körbe a világban, olyanról is, aki sima utcai motorral, de van, aki elektromos motorral, sőt robogóval is nekivágott a világ körüli kalandnak. „Nekem azért van túramotorom, mert azzal tudok legkönnyebben haladni, és ez képes offroadra is, ami azért fontos, mert én szeretek olyan helyekre is felmenni, ahova más nem kívánkozik” – magyarázza a motoros.

Bezsnei Andor Szászrégenből indult útnak 2018 májusában. Az első két-három hetet egy székelyföldi motorostársával tette meg, ez egy gyors Balkán-körút volt. Aztán Törökországtól már egyedül folytatta kalandját, immár sokkal lassabban, hiszen míg a Balkánon három hét alatt öt-hat országon keresztülutaztak, Törökországban már 28–29 napot töltött, Iránban, Pakisztánban is hasonló időt, Indiában egy hónapot és három hetet, és Nepálban is majdnem egy hónapot. Szinte mindenhol kiülte a vízumot, miközben előre intézte a többi országba szóló belépőjét is.

A kalandvágyó fiatalember olyan helyekre is elmegy, ahová másnak nincs mersze Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

Hogy mindeközben hol aludt és mit evett? Mint meséli,

a Balkánon még elég sokat sátoroztak, hogy spóroljanak, de amikor Ázsiába ért, már olcsó lett minden, Iránban például egy hónap alatt 320 eurót költött élelemre, szállásra és benzinre (ott tíz liter üzemanyag csak 1,10 euró volt).

Az elején még napokkal előre megtervezte az útvonalát, lefoglalta előre a szálláshelyeket, aztán rájött, hogy ez nem olyan jó, mert útközben valamit lát, s mégis tovább kell haladnia a szállás miatt, így egy idő után már csak délben, az ebédnél kezdett el gondolkodni, hogy este hol is hajtsa álomra a fejét. Valahogy így volt az étkezéssel is, nagyon sok gyümölcsöt vett útszéli árusoktól, és szeretett ott is étkezni, ahol a helyiek. Ezzel kapcsolatban csak egy rossz tapasztalata volt: Pakisztánban kapott egy komoly ételmérgezést. „Egy 4000 méter feletti nemzeti parkban sátrakban voltak az éttermek. Gondoltam, nem eszek semmit, nehogy bajom legyen, csak rizset, aztán kiderült, hogy a rizstől is lehet bajom” – meséli a fiatalember, akit az ételmérgezés három-négy napig úgy megkínzott, hogy tíz kilót fogyott. Pakisztán egyébként a legveszélyesebb helynek is bizonyult utazása alatt, de az is csak azért, mert éppen akkor választások voltak. Az országról tudni kell, hogy az idegeneknek rendőri kíséretük van, ez is ijesztő lehet, de Kvettában éppen akkor volt egy öngyilkos merénylet 130 halálos áldozattal, amikor Andor a város felé motorozott.

Ha egyedül utazol, könnyű ismerkedni. Indiában a helyiekkel beszélget Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

A fiatalember összesen 24 országon utazott át, mindegyik tetszett neki, azt mondja, minden országnak megvan a maga karaktere, és volt, amelyik meglepetést is okozott. Iránban például roppant kedvesek az emberek, mielőtt átlépte volna a határát, bevásárolt, felkészült lelkileg mindenre, mert nem tudta, mire számíthat, aztán igencsak meglepődött, amikor azt látta, hogy az ország fejlettség tekintetében Románia előtt áll, az emberek pedig igazán barátságosak. „Tudják, hogy a nyugati médiában nagyon rossz képet festenek róluk, s mintha igyekeznének kompenzálni azt, ha turistát, idegent látnak, meghívják valamire, beszélgetnek vele. Az angol nyelv ott sem okoz problémát a lakosoknak” – meséli a motoros, aki kalandjai során szinte mindenütt elboldogult az angol nyelvvel, a Balkánon még kevésbé beszélték a helyiek, de Ázsiában már szinte mindenkivel tudott angolul kommunikálni.

Andor Dél-Ázsia országain utazott keresztül, a szigetvilágokat is érintette,

kedvenc országa Indonézia, amely annyira megtetszett neki, hogy ott három hónapot is eltöltött.

Indonéziában le tudna telepedni. Nem csak gyönyörű, olcsó az élet, és az emberek is kedvesek Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

Van minden ott, meséli, aki hegyet akar mászni, megtalálja, aktív vulkánok is vannak, a tengerben a vízi világ is nagyon különleges, Andor ott tanult meg búvárkodni. Emellett az élet nagyon olcsó, az emberek nagyon kedvesek, és mindenki azt csinál, amit akar. A fiatalember úgy érzi, ha valahol le tudna telepedni, az Indonézia. Bár a legtöbb embernek az egzotikus országokról Thaiföld jut eszébe, a motoros szerint összehasonlíthatatlan a két ország, Thaiföld neki már nagyon turistaközpontú, és hamisnak érezte Indonéziával szemben, még az emberek érdeklődését is. „Én rossz turista vagyok, a turistaközpontoktól menekülök, és ott szeretek lenni, ahol a helyiek vannak” – magyarázza. Hozzáteszi: éppen Thaiföldön látogatta meg édesapja februárban, így kapott egy kis családi feltöltődést is a hosszú út során.

Ausztráliában. Egy motor és egy sátor. Ennyi elég is egy világ körüli úthoz Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

S hogy a több mint egy év alatt nem volt-e elkeseredve, tervezte-e valaha, hogy inkább feladja körútját? Andor elmeséli, hogy egyetlen ilyen félóra volt, Indiában. Miután átment egy 5300 méteres hegyi hágón, leégette a kuplungot, és jó darabig hiába keresett alkatrészt. Felhívott minden indiai motorosboltot, végül Európából rendelték meg az alkatrészt, amire tizenhat napot kellett várnia.

Malajzia, Thaiföld, Kambodzsa után átküldte a motort Ausztráliába, és kicsit azt is körbejárta. Ott már magyarokkal, barátokkal is találkozott, igaz, ez volt utazásának legköltségesebb része. A több mint egy év alatt Andor mintegy 18 ezer eurót költött, s ha Ausztráliát kihagyja, 13–14 ezerből is kijött volna

Hozzátette, az utazást főként a sok papírmunka nehezíti meg, hiszen a vízumok megszerzésén kívül néhány országban a motor ideiglenes importálásához külön engedély szükséges.

„Az internet azonban nagyban segített, azt nem tudom elképzelni, hogy ötven éve hogyan utaztak, papírmunkát elintézni net nélkül vagy autópályán eligazodni GPS nélkül nem lehetett könnyű”

– vélekedik. Utazása alatt minden időjárást is kifogott, Tazmániában mínusz fokok voltak, Thaiföldön trópusi eső, zuhogott egész nap, Iránban 55 fok volt a sivatagban – sorolja a szélsőséges példákat a fiatalember, aki ennek ellenére motoros felszerelésén túl mindössze három trikóval, két inggel, egy hosszú- és rövidnadrággal, pár zoknival és alsóneművel indult útnak, most sem gondolja, hogy egyébre is szüksége lett volna.

Búvárkodni is megtanult Andor Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

 

Ausztráliában végül három hónapot töltött, s bár az eredeti terv az volt, hogy Új-Zélandra megy, május végén mégis hazajött. Bár azt szokta mondani, hogy szavazni jött haza az európai parlamenti választásokra, mert éppen akkor ért haza, igazából az itthoni munkákban kellett kicsit segíteni, s elindítani leendő terveit: közben ugyanis kitalálta, hogy itthon vállalkozást alapít, és motoros kalandtúrákat szervez majd külföldieknek a Kárpátokba. A magyarói panzióról sem mondott le, de most már inkább egy kempinget tervez, ugyanis sok mindent másként lát már, de úgy gondolja, ha valakinek jó a marketingje, akkor mindez működni fog. Ezek azonban még nem idei tervek, Andor ugyanis még nem fejezte be a kalandozását, novemberig még itthon ül, aztán Dél-Amerikában vág neki a nagyvilágnak. A Föld legdélibb településének tartott Ushuaiából szeretne indulni, Dél-Amerikát, Közép-Amerikát, majd Észak-Amerikát is körbejárva jutna el Alaszkáig. Igaz, motorját Ausztráliában hagyta, de el lehet intézni a szállítását.

Bár Bezsnei Andor szerint bárki bármivel nekiindulhat világ körüli útjának, ő úgy véli, motorral a legjobb. Egyrészt jóval költséghatékonyabb megoldás, mint az autó, másrészt olyan helyekre lehet felmenni, ahova autóval nem. „A városban is jobban haladsz, s az emberektől sem vagy úgy elzárva: egy motoros könnyen szóba áll a helyiekkel, őt is könnyebben leszólítják.” A fiatalember nem is érzi úgy, hogy magányos lett volna az egy év alatt, annak ellenére, hogy egyedül utazott.

Tazmániában Fotó: Instagram/Bezsnei Andor

„Magányos addig vagyok, amíg egyedül ülök a motoron. Amikor megállok, mindig beszélek valakivel, legyen az turista, helyi vagy a vendégház működtetője. Igazából azért is jó egyedül nekivágni egy ilyen kalandnak, mert rá vagy kényszerülve, hogy kapcsolatba lépj az emberekkel. Azon az első három héten, amíg ketten mentünk, mi sem nagyon törődtünk másokkal, ők sem velünk. Most is egyedül vágnék neki”

– mondja a férfi, aki a kezdetektől videóblogot is vezet a Youtube-on utazásairól, az övé az egyetlen ilyen fórum magyar nyelven.

 

Pakisztánban motorozva •  Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
Pakisztánban motorozva Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
Ez is India •  Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
Ez is India Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
Ahogy ez is •  Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
Ahogy ez is Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
Motorral a Himaláján •  Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
Motorral a Himaláján Fotó: Instagram/Bezsnei Andor
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport