Renault Captur: a nők (is) imádni fogják

Pinti Attila 2020. március 20., 16:02

Ahogyan egyre terebélyesedik a kompakt méretű városi szabadidőautók piaca, úgy jelennek meg a célzottabban egy-egy vásárlókategóriát megszólító típusok. Van, miből választaniuk a férfiaknak, fiataloknak és nőknek – a második generációs Captur több fronton is utóbbiak kegyeit keresi.

Nem véletlen, hogy összeurópai eladásait tekintve a legnépszerűbb kompakt a Captur Fotó: Pinti Attila

Noha lehetetlen szigorú korlátok közé szorítani a legdinamikusabban fejlődő kategória egyes típusait, némi „rendszerezés” azért látható: a robusztus Volkswagen T-Cross és Ssangyong Tivoli elsősorban a férfiakat, a lazán futurisztikus Škoda Kamiq, Seat Arona, Mazda CX-3, Peugeot 2008, Ford Puma és új Nissan Juke a fiatalokat, míg a Renault Captur a nőket szólítja meg. Fokozottan igaz volt ez az első, 2013 és 2019 között gyártott, „gömbölyű” generációra, az új modell ugyanis hiába tartotta meg a főbb jellemvonásokat, vonalvezetése némileg „keményedett” – azonban még így is rengeteg hölgyet fog elcsábítani.

Áldásos plusz centiméterek

Az új Captur a kis crossovereknél is tetten érhető, nemzedékről nemzedékre történő méretnövekedésnek megfelelően két centiméterrel szélesebb, tizeneggyel hosszabb és 33 milliméterrel nagyobb tengelytávú elődjénél. Ami viszont igazán döbbenetes, az a 16 centiméteres síneken csúsztatható hátsó üléssor mögötti 536 literes, kettős üregű csomagtér: ez 159 literrel több, mint a korábbi modellé, arról nem is beszélve, hogy a csomagtér legaljára még így is befér egy teljes értékű pótkerék.

Ami a külső dizájnt illeti, ugyan kevésbé „nőies” a másfél milliós darabszámban eladott első nemzedékhez képest, de továbbra is csinos maradt, sőt arányai sokat javultak:

magasabbra húzták az orrát, hosszabbra hagyták a tetővonalat, és meghagyták a már-már ikonikus kéttónusú fényezést is: az autó színe az enyhén emelkedő övvonaltól felfelé eltérő, és ez az apróság rengeteget tesz hozzá a Captur karakteréhez.

Csatlakozva a palettához

A Laurens van den Acker formatervező rajzolta crossover legszembetűnőbb újdonsága a mostanság Renault-modellekre jellemző, C alakú első és hátsó lámpatest – ez utóbbi különbözteti meg leginkább a kis testvér Cliótól, nagyon leegyszerűsítve ugyanis a Captur a kisautó „felhizlalt” verziója. Ám a célközönség meglehetősen eltérő, így a szabadidőautó jóval markánsabb sárvédő-szélesítéseket, illetve a kerékjáratoknál fényezetlen burkolóelemeket, továbbá áldiffúzorokat kapott.

Fotó: Pinti Attila

A franciák dicséretére legyen mondva, hogy mind az első fényszórók, mind a hátsó lámpák már alapáron kizárólag LED-technológiát használnak – hogy ez a későbbi javítási költségeknél milyen terheket jelent, azt még nem tudni, de annyi bizonyos, hogy az esti fényerő miatt senki nem fog panaszkodni.

Lassan beköszön a prémium

Az már kívülről látszik, hogy rendhagyó összeszerelési minőségnek örvend a Captur, de a beltérbe pillantva – no meg tapintva – fokozódik az érzés. Egyrészt szembeötlők az alapos összeszerelési munkára utaló minimális illesztési hézagok, másrészt kellemes látvány a sötét-világos elemek kontrasztja, harmadrészt pedig az első generációnál jóval több felületre kerültek habosított, puha műanyagok.

Kellemes és komfortos környezet várja az első üléseken utazókat Fotó: Pinti Attila

A tesztelt Intens – csúcsfelszereltségű – Captur ezzel a színvonallal kétségtelenül a prémiumkategória irányába kacsint, az egyetlen, ami láthatóan elmarad az istenített német gépektől, az a kormánykerék bőrbevonata: a burkolás valószínűleg soha nem látott állatot, ami végül is – valljuk be – a hangsúlyos állatvédelem korszakában nem is akkora baj. Tapintása így is remek, és meglepő módon közvetlen visszajelzést kapunk a kerekek irányából.

Fókuszban az első tér

A néhány milliméter híján 4,23 méteres hosszúsághoz 264 centiméteres tengelytávot kapott az autó, ami önmagában jó értéknek számít, az igazi kérdés az, hogy a beltéri elemekkel, az ülésekkel és a helykínálattal miként tudtak gazdálkodni. Elöl határozottan szellős a Captur, széltében is, a könyöklő csúsztatható, így ergonómiai szempontból sok piros pontot gyűjthet be a francia. Tárolórekeszekből is akad bőven, lesz hová a kisebb-nagyobb holmikat elpakolniuk a nőknek: a már említett könyöklő alatt ugyan egy visszafogottabb méretű üreg lapul, de az oldalajtók „zsebeiben” és a méretes kesztyűtartóban nem kell csalódni.

Az automata váltó sajátossága, a lebegő konzol. Több egyszerű dizájnelemnél Fotó: Pinti Attila

Az automata váltós Captur legszembetűnőbb különlegessége az úgynevezett lebegő konzol: a váltó előválasztó karja előtt és alatt is tároló található. Hátul már óvatosabban kell bánni a méretesebb utasokkal, a tetővonal lejtése kicsippent a hasznos fejtérből, és a keresztbe tett lábakról is lemondhatunk. Nincs „bunkerérzet”, de a Captur emlékeztet, hogy kompakt autóban ülünk.

Megéri a felár

A roncsautóprogram hamarosan induló újabb kiírásában is elérhető Renault alapváltozata (Life) ügyesen elegyíti a fapadosságot egy sor kényelmi és biztonsági elemmel. A szolid, sötét beltér csak elsőre tűnhet puritánnak, az áfástól 15 900 eurótól induló gépben már gyalogost és kerékpárost egyaránt észlelő aktív vészfékező egység, visszagurulás-gátló, sávtartó automatika, forgalmi táblákat felismerő rendszer, a belső visszapillantó előtt integrált segélyhívó gomb, fényérzékelő, manuális klíma, négy irányba állítható kormánykerék, négy automata elektromos ablakemelő, fűtött külső visszapillantó tükrök, négy hangszórós médiaegység, illetve első-hátsó LED-lámpák találhatók.

Fotó: Pinti Attila

A 18 600 eurótól elérhető Intens-szint megér egy gyengébb használt autónyi felárt, itt ugyanis már adaptív fényszóró, parkolószenzor, ülésfűtés, bőrkormány, kulcs nélküli nyitás és indítás, automata légkondi, hangulatvilágítás, személyre szabható digitális műszeregység, középkonzoli, táblagép méretű érintőkijelző és 17 hüvelykes könnyűfém felni tartozik a Capturhoz.

A parkolás többé nem kihívás

Bár feláras tétel, de az automata sebességváltóval párosítva rengeteg gondot levesz az ember kezéről és lábáról az Easy Parking-csomag. A parkolóautomata a valaha próbált egyik legjobb: a gombnyomásra előhívható rendszernél az érintőkijelzőn kiválaszthatjuk, hogy háttal, párhuzamosan, esetleg „halszálkában” szeretnénk beállni egy üres helyre, a többit pedig az autó „intézi” helyettünk, miután elemezte a szabad parkolóhely méretét. Az Easy Parking megdöbbentően ügyes, és a felhasznált szenzorok adataiból dolgozva gyakorlatilag képtelen hibázni. Érdemes megjegyezni, hogy nemcsak a be-, hanem a kiállást is megoldja.

Ennyi erő elég

Hiába a kompakt crossover kategória tagja, a Captur hossza bőven túlnyúlik a négy méteren, így nem kizárólag városi használatra alkalmas autó, sőt. Családanyák és úgy általában a családok kedvence lehet továbbra is, főleg az automata kényelmével. A Renault duplakuplungos váltója (EDC) az elmúlt években rohamtempóban fejlődött, mára mindössze egy ponton, indulásnál érhető tetten egy minimális bizonytalanság. Menet közben viszont lehengerlő pontossággal és gyorsasággal vált a fokozatok között. A tesztautóba a Renault-Nissan és a Mercedes-Benz közös „gyermeke”, az 1,33 literes turbós benzinmotor került, ezt az A osztályos stuttgartitól a Dacia Dusteren át rengeteg modellbe beépítik – értelemszerűen a Captur is megkapta, 130 és 155 lóerős változatokban.

Halk erő. A négy hengerre osztott 1333 köbcentiméterből szép teljesítményt préseltek ki Fotó: Pinti Attila

A kipróbált, 130 lovas erőforrás egészen ötezres percenkénti fordulatig úgy csendes, hogy a motorháztető alatt csak egy visszafogott szigetelés található. Rugalmas, magas forgatónyomatékú és kiforrott motor benyomását kelti, bár az átlagfogyasztás egy literrel meghaladja a gyári értéket – igaz, egy összesen kevesebb mint 300 kilométert futott járműnél ez nem meglepő. A magas test ellenére csekély a szélérzékenység, kanyarban ügyesen tart a futómű, minimális az oldaldőlés.

Hihetetlen, de igaz: akár 536 liternyi csomag is elfér a hátsó ülések mögött Fotó: Pinti Attila

Egy tanács: noha gyönyörű a kialakítása, a feláras tizennyolc hüvelykes könnyűfém felniktől és a rajtuk lévő 215/55R18-as abroncsoktól tekintsünk el, a romániai úthálózat még nem igazán nőtt fel ezekhez a méretekhez. Az Intens-szinthez mellesleg „gyárilag” 17-es felnik tartoznak, ezekkel a komfortérzetünk is javulni fog. Ide kapcsolódik a nehezen magyarázható elem is: nem a legesztétikusabb, amint a hátsó felnik mögül kikukucskál a dobfék – a megállással így sincs szemernyi gond sem, de ne feledjük, hogy húsz éve már a VW Golf IV is négy tárcsával lassított.

Európa legnépszerűbb városi szabadidőautója a második generációval töretlenül folytathatja diadalmenetét, hiszen minden tekintetben felülmúlja elődjét.

Igaz, hogy nem egy – korlátozott használati értékű – Fiat 500 vagy Mini Cooper, esetleg Mazda2, de kategóriájában felülmúlhatatlanul vonzó a nők számára.

A tesztautót a csíkszeredai Mida márkaképviselet bocsátotta rendelkezésünkre (mida.ro).

Renault Captur 1.33 TCe EDC Intens 130 LE
Gyári adatok 1.33 TCe EDC (1333 cm³)
Teljesítmény (5000 fordulat/percnél) 96 kW / 130 LE
Forgatónyomaték (1600 fordulat/percnél) 240 Nm
Gyorsulás (0–100 km/óra) 9,6 mp
Végsebesség 193 km/óra
Üzemanyag-fogyasztás (város/városon kívül/vegyes) 7,2/5,2/5,7 liter
Sebességváltó hétfokozatú duplakuplungos automata
Szén-dioxid-kibocsátás 129 g/km
Hosszúság/Szélesség/Magasság 4227/1797/1585 mm
Tengelytáv 2639 mm
Nyomtáv (elöl/hátul) 1560/1544 mm
Csomagtér 536–1275 liter
Üzemanyagtartály 48 liter
Önsúly/Össztömeg 1259/1816 kg
Abroncsméret 215/65R16 vagy 215/60R17 vagy 215/55R18
Listaár (euró, áfával) 15 900 (Life TCe 100 LE)
19 250 (Zen Blue dCi 115 LE)
21 550 (Intens TCe 130 LE EDC)
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat

 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport