Új gasztrófesztivál, új fesztiválhelyszín

Rédai Attila 2019. május 21., 16:52

Új fesztiválhelyszín jelent meg a székelyföldi rendezvénypalettán azzal, hogy a sepsiszentgyörgyi BBQ gasztrófesztivál az oltszemi Mikó-kastély udvarára költözött. Körülnéztünk a helyszínen.

Tágas udvar, csodaszép környezet: adott a hely a fesztiválozáshoz Fotó: Rédai Attila

Hogy mit láttunk ott a gasztróesemény esőmentes napján, vasárnap, arról az alábbi rövid videó a leghitelesebb beszámoló. A csodálatos természeti környezetben található tágas, teljesen körbekerített kastélyudvar alkalmas helyszínnek néz ki további események számára is, és persze ezt nem véletlenül mondom: június közepére ugyanerre a helyszínre olyan többnapos rendezvényt terveznek, amely a BBQ Fesztiválnál várhatóan jóval nagyobb tömegeket mozgat majd meg.

Ehhez azonban feltétlenül szükséges, hogy a helyszínre személyautóval érkező fesztiválozók számára a jelenleginél kényelmesebb és biztonságosabb parkolási lehetőséget nyújtsanak a szervezők, az ugyanis ennek a hétvégének a gyengéje volt, hogy az esős időben igazi sártenger fogadta az autósokat.

A DiMansions Hit Music Festival szervezői azonban kiépített, hatalmas parkolót ígérnek a szórakozni óhajtóknak, továbbá buszjáratokat Brassóból, Sepsiszentgyörgyről és Csíkszeredából. A június 14–16. közötti rendezvénysorozaton a fesztivál honlapja szerint az elmúlt évtizedek nemzetközi pop- és rockzenéjének olyan húzónevei lépnek fel, mint Thomas Anders&Modern Talking Band, a Dire Straits szerzeményeit játszó, a tagok közül Chris White-al felálló The Dire Straits Experience, Dr. Alban, Lou Bega, Inner Circle, Tania Evans stb.

Videó: Rédai Attila
Az országút mentén is parkoltak a járművek Fotó: Rédai Attila
Kijelölt, de nem kiépített parkoló a bejárat közvetlen közelében Fotó: Rédai Attila
A kerítésen belül is lehetett parkolni Fotó: Rédai Attila
Ha állatsimogató is van, szinte biztos a siker a gyerekek körében Fotó: Rédai Attila
Fotó: Rédai Attila
Fotó: Rédai Attila
Fotó: Rédai Attila
Fotó: Rédai Attila
Fotó: Rédai Attila
És végül, de nem utolsó sorban: a főszereplő Fotó: Rédai Attila
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat