Bálint Anna: óriási lehetőség előtt a fiatal kapus

Liget 2019. december 31., 11:40 utolsó módosítás: 2019. december 31., 13:38

Másfél hónapja profi kézilabdázónak számít a mindössze 19 éves székelyudvarhelyi Bálint Anna: ennyi ideje tartozik a magyar NBI-ben szereplő Váci Női Kézilabda Egyesület kötelékébe, ahová nevelőegyesületéből, a Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klubból szerződött. A fiatal kapusról olvashatnak a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletében.

A másodosztályú Székelyudvarhelyi NKK-tól került a magyar élvonalba Fotó: Veres Nándor

Bálint Anna tízéves korában kezdte el ezt a sportágat, a Móra Ferenc Általános Iskola tanulójaként jelentkezett az első edzésekre, testnevelő tanára, Stefán András javaslatára. Első edzője Balázsi Ildikó volt, őt Rigó Béla követte, majd Mester Zsolt irányítása alá került – Anna mindvégig egy olyan poszton játszott, amelyre nem volt sok jelentkező.

A fiatal kapusok élete elég különleges és nehéz, hiszen mind az edzéseken, mind pedig a meccseken már ifikorban is nagyon erős lövéseket kell hárítaniuk kézzel és egész testtel, sokuknak az első kemény labdaütések után elmegy a kedvük a folytatástól.

Anna viszont becsülettel kijárta a szamárlétrát Székelyudvarhelyen, a korosztályos ificsapatok mellett két és fél évet a felnőtt együttesben, az Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klubban is játszott.

Utolsó mérkőzése november 14-én este volt az udvarhelyi együttes színeiben, amely aznap nagyon megszorította a Național Râmnicu Vâlcea együttesét, Annát pedig a mérkőzés egyik legjobbjának választották. Ezután jött a váciak megkeresése.

„A példaképek, az előttem álló jobb sportolók mindig motiválnak” – vallja, és reményei szerint beváltja a hozzá fűzött reményeket a Váci NKSE csapatában, ahol a klasszikus 1-es számú kapusmez lett az övé.

Bálint Anna eddigi pályafutásáról bővebben az Erdélyi Sport december 31-ei számában olvashatnak.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat