Baróttól Hollywoodig: Skovrán Tünde

Liget 2021. szeptember 20., 11:44 utolsó módosítás: 2021. szeptember 20., 12:39

Miután átmész egy szakadékon, a következő már nem tűnik olyan veszélyesnek. Akkor már a következő szakadék átlépésén gondolkodsz – vallja Skovrán Tünde színművész, rendező, producer, aki a Kolozsvári Magyar Színházban kezdte pályafutását, de meg sem állt Hollywoodig. Vele olvashatnak interjút az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális folyóirat szeptemberi lapszámában.

Baróttól Hollywoodig: Skovrán Tünde
galéria
Skovrán Tünde színész, rendező, producer Fotó: Forrás: Skovrán Tünde személyes archívuma

Skovrán Tünde 1982-ben született Baróton. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karának színművészet szakán diplomázott 2005-ben, onnan a Kolozsvári Állami Magyar Színházhoz szerződött. Számos színházi szerepe mellett kitűnik filmszerepeivel is.

2014-ben Los Angelesbe költözött, ahol mára elismert színpadi és filmszínész, valamint rendező és producer. Később ugyanott megalapította a Voxx Studios nevű, többek közt szinkronizálással és audió posztprodukciós munkákkal foglalkozó műtermet.

A stúdió a legnagyobbak közé nőtte ki magát. A kérdésre, hogy hogyan tudja kézben tartani a vállalkozását, elmondta, úgy, hogy mivel nulláról nőtte ki magát, áttekinthető. „Azonkívül fontos, hogy minden pozícióra megtaláltam a megfelelő embert. Az egész vállalkozás egy számítógép szoftveren keresztül működik, így mindent bármikor leellenőrizhetek. Az is meghatározza a hozzáállásomat, hogy olyan családban nőttem fel, ahol magánvállalkozók voltak a szülők, így már kezdettől a véremben van a biznisz. De ezek csak eszközök ahhoz, hogy megvalósítsam magam, s milyen jó, hogy vannak! Igazából az egész azért alakult így, mert filmeket szerettem volna gyártani.

A filmgyártásban, ugyanúgy, mint a színházban is, az izgat, hogy miként lehet a közönséget megfogni. Ez számomra a legnagyobb kihívás.”

A teljes interjút az Előretolt Helyőrség szeptemberi lapszámában olvashatják.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.