Csókszereda: versek a fotók mellé

Liget 2019. november 15., 15:05

Csókszereda. Nem, nem elírás. A Csókszereda című verseskötet bemutatójára hívjuk az olvasókat kedden délután Csíkszeredában.

Iochom Zsolt elsőkötetes szerző Fotó: Fotó: Frigyesy Ágnes

Iochom Zsolt fotóit már minden bizonnyal látták a különböző kiadványokban, ezúttal azonban új szerepben mutatkozik meg. Megjelent első verseskötete, a Csókszereda.

Iochom Zsolt 18 éves kora óta ír verset, az elmúlt tíz év versterméséből született meg ez a kötet, amelyben 120 költemény kapott helyet. A szerző harminc fotót is beleválogatott a kötetbe illusztrációként egy-egy vers mellé. „Van, amikor egy találó fényképet keresek a versem mellé, máskor meg egy fotót talál meg egy vers, vagy épp ez adja az ihletet” – mondja a szerző.

A versek sok mindenről szólnak, ahogyan az előszóban maga a szerző megfogalmazza,

„haza- és Isten szeretetről, boldogságról és annak kereséséről, szerelemről, csalódásról és csalódottságról, de aktuális témákra is reflektáltam”.

Az elsőkötetes szerzővel Cseke Gábor író, közíró, szerkesztő beszélget a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében november 19-én délután öt órától. Közreműködik a Fortepiano kvartett.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat