DJ Pici: együtt lüktetni a közönséggel

Fülöp-Székely Botond 2022. december 29., 18:23 utolsó módosítás: 2022. december 29., 18:29

Bulikon a legújabb zenékből játszik, ráadásul folyamatosan beszél a közönséghez, igyekszik bevonni mindenkit, hogy közös legyen az élmény, sohasem látszik rajta, ha rossz kedvű és mindig tele van energiával – ez mind elmondható a kolozsvári Varga Árpádról, azaz DJ Piciről, akivel az elmúlt időszakok nehézségeiről és jövőbeli terveiről is beszélgettünk.

DJ Pici: együtt lüktetni a közönséggel
galéria
Pici senkit sem hagy magára a táncparketten Fotó: Serar Szabolcs

Szülinapi és házibulikon, valamint kisebb magánrendezvényeken kezdődött el Varga Árpád, azaz Pici zenei karrierje, aki először középiskolás korában szórakoztatta osztálytársaiból álló közönségét.

Elmondása alapján azonban ezt követően is küzdenie kellet, amíg sikerült szintet lépni, hogy

a kolozsvári bárok, illetve a környékbeli falunapok után végre komolyabb klubokban és hazai és külföldi fesztiválokon is szívesen fogadják.

Megélhetésének biztosításában ugyanakkor az is nagy szerepet játszott, hogy időközben megalapította a Pikowatt fény- és hangtechnikai vállalkozását. Mindez persze jóval több, mint tíz év munkája.

Szereti megszólítani a közönséget Fotó: Serar Szabolcs

Közös élmény

Pici számára egy életformát jelent a közönség szórakoztatása – szögezi le már az első percekben –, hiszen együtt kell lüktessen a bulizókkal.

Sohasem szabad lássák rajtam, hogy például rossz kedvem van. Bármi történjék, én tisztában vagyok vele, hogy félre kell tegyek mindent, hiszen a tömeg azért jött a bulira, hogy jól érezze magát. Ilyenkor megpróbálok kizárni minden gondot, és ha baj van, akkor is arra törekszem, hogy a lehető legjobb formámat nyújtsam számukra. Ez egyébként sokszor nem egyszerű

– osztotta meg.

Mozgékony és energikus kell legyen egy DJ Fotó: Jakab Lóránd

Személyes tapasztalatból tudjuk, hogy Pici folyamatosan kommunikál a közönségével, igyekszik mindenkit megszólítani – ha ismeri, akár név szerint is –, koccint azzal, aki közelebb jön, senkit nem maradhat magára a táncparketten, hiszen véleménye szerint

közös élmény kell legyen a buli.

Talán éppen ebben rejlik a népszerűségének az egyik titka. „Nagyon sok DJ van, aki kiválóan keveri a zenéket, de még csak nem is gesztikulál közben. Sokuknál érződik egy fajta arrogancia, így pedig kevésbé lehet átélni a zenéjüket. Na én nem ez vagyok.

Én mozgékony vagyok, szeretem a közönséget is megmozgatni, szeretek beszélgetni a közönséggel. Szerintem nagyon fontos az interakció. Voltam sokszor a közöségben is, így tudom, hogy milyen, ha valaki nem így próbál jó hangulatot teremteni

– meséli Pici.

Sohasem lehet rossz kedve a színpadon Fotó: Jakab Lóránd

A DJ szerint az is elengedhetetlen a munkája során, hogy mindig tisztában legyen a legújabb trendekkel – akár a közösségi média szintjén is –, zenékkel, továbbá a helyi környezetre jellemző tényezőkkel. Ez rengeteg felkészülést jelent, ami ki is tölti a két fellépés közötti időszakot.

Eleve nem egyszerű, hogy folyamatosan nappal alszok, és éjjel vagyok aktív, még a felkészülésre is időt kell szánni. Természetesen a legújabb zenék beszerzésével kevesebb gondom van, hiszen a legtöbb együttest személyesen is ismerem a fesztiválok révén

– fogalmazott.

Piciről ugyanakkor érdemes tudni, hogy nem csak a színpadon, hanem a közösségi médiában is megszólítja közönségét, folyamatosan megosztja élményeit, még a magánéletébe is betekintést enged – mindezt pedig szívesen fogadják a rajongók. Egyébként sok üzenetet is szokott kapni, amelyekre rendszerint igyekszik válaszolgatni. Bár komoly marketingstáb dolgozik a háttérben,

a DJ nem engedte ki a kezéből a személyes kapcsolattartást, amit kimondottan lényegesnek tart.

Közvetlensége lehet a siker titka Fotó: Jakab Lóránd

Nem volt egyszerű

Arról is kérdeztük az előadót, hogy mennyire viselte meg a járványidőszak: mint mondta, az első évben elviselhetetlen volt a tehetetlenség, aztán az óvintézkedések csökkentésével az ő helyzete is javult. Tavaly például korlátozásokkal ugyan, de már zenélhetett, kisebb összejöveteleken, bulikon vagy éppen esküvőkön.

Az óvintézkedések beszüntetését követően azonban mintha kiszabadultak volna az emberek, mindenki igyekezett bepótolni az elmaradt szórakozást.

Ennek a mostani, háború miatti gazdasági válság szabott némileg gátat, hiszen kevesebb pénzük maradt kikapcsolódásra az embereknek. Pici viszont nem panaszkodik, hiszen

a körülményekhez képest még most is bőven van közönsége, amit napról napra igyekszik bővíteni.

Nagy hangsúlyt kap az előadás Fotó: Jakab Lóránd

Turné, személyes találkozások

„Szerencsére annyi meghívást kaptam különböző rendezvényekre, hogy már most elmondhatom, hogy nyáron nem lesz egy szabad szombatom sem.

Persze az elmúlt évek tapasztalatából tudom, hogy a február például holtszezonnak számít. Erre viszont én egy lehetőségként gondolok, így nem fogok hátradőlni. Ekkor van időm eljutni olyan kisebb-nagyobb településekre, ahol máskor nem lehetek jelen

– magyarázta a DJ. Éppen ezért is találta ki néhány éve a Pici Bolondériája névre keresztelt turnét, ami korábban ugyan nagy népszerűségnek örvendett, ám sajnos a járvány miatti korlátozások okán félbe kellett szakítsa.

Pici: közös élmény kell legyen a buli Fotó: Jakab Lóránd

Terveiről ugyanakkor nem mondott le,

már készülnek is az új molinók a turnébuszra, amellyel útnak indulhat az Erdély más-más pontjain lévő fellépéseire.

„Valószínűleg nem sokat alszom majd február folyamán sem, és ha mégis, azt jó eséllyel csak a turnébuszban vagy szállodákban teszem meg. Fárasztó lesz, de úgy érzem, hogy megéri, hiszen nekem is élményt jelentenek a bulik és az, hogy élőben találkozhatok a közönségemmel” – zárta beszélgetésünket Pici.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.