Exkluzív koncert, funky szett, garantált lazulás a gernyeszegi Awake fesztiválon

Bede Laura 2018. augusztus 06., 14:11

A nyugalom és bulizás birodalmává válik a gernyeszegi Teleki-birtok augusztus 17–19. között, ugyanis ekkor szervezik meg második alkalommal az Awake fesztivált. A rendezvény idején Maros megyébe látogat több nemzetközi fellépő, mint Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson vagy a The Subways, és jelen lesz több magyar és román fellépő is, köztük a Vița de Vie zenekar, amely a Marosvásárhelyi Állami Filharmóniával közösen exkluzív koncerttel örvendezteti meg a közönséget.

Királyi udvarrá alakul idén a Teleki-birtok: az „új arisztokrácia” tagjai lakják be Fotó: Bogdan Bucseneanu

A szervezők az elmúlt hetekben már áruba bocsájtották a napijegyeket, és közzétették a színpadi bontást. Augusztus 17-én a főszínpadon a Morcheeba, a The Parlotones, Mihail, Ivan & The Parazol, The Shiver Show, DJ Antenna koncertezik. Másnap a Vița de Vie együttes ad közös koncertet a Marosvásárhelyi Állami Filharmóniával, őket követi Wilkinson, Akua Naru, Subcarpați, Szempöl Offchestra és DJ Sauce. A fesztivál zárónapján a nagy színpadon Milky Chance, The Subways, Fink, Șatra B.E.N.Z., Fran Palermo, Detour fellépés lesz.

A rendezvényen lesz egy új zenei helyszín is: a kastélykertbe költözik a Telekom Electronic Beats színpada,

a fesztivál ennek a partnerségnek köszönhetően átalakul, hiszen ez a platform a kortárs elektronikus zenei műfaj egyik legnagyobb képviselője. Az Electronic Beats összeköti az elektronikus zene világát az avantgard irányzatokkal, minőségi digitális zenei tartalommal szólítja meg a közösséget, és felkarolja a helyi tehetségeket. Ezen a színpadon lép fel augusztus 17-én Culoe de Song, Akos, Vlademir, IV-IN, Ethylen és Scopter. Másnap ugyanitt ad koncertet James Zabiela, Ethylen, Vlad Bretan, Dan Medeșan, Albin Kaczka és Addo. Míg a gernyeszegi fesztivál zárónapján Eelke Kleijn, Eye Scream, Ugly Astronaut, Vlademir, MNB, IV-IN biztosítja a jó hangulatot a Telekom Electronic Beats színpadon.   

Fotó: Bereczky Sándor

A szervezők korábban már bejelentették, hogy a New Funky Royals lesz az Awake idei témája, amely az új arisztokraták, a jól nevelt lázadók nemzedékét jelöli, azokat a fiatalokat, akiknek az információs szomja kielégíthetetlen, akik mindenre kíváncsiak, ami körülöttük történik, akik a jó zenét és a kortárs művészetet is kedvelik. Ők az Awake közössége, akik belakják a Teleki-birtokot, ami a fesztivál idejére királyi udvarrá alakul: nemesi időkből inspirálódó dekorációval, személyekkel, sportokkal, italokkal és ételekkel találkozhatnak a résztvevők, modern köntösben.

Fotó: Bereczky Sándor

„Megpróbáljuk újjáéleszteni és átélhetővé varázsolni a nyár végének esszenciáját. A téma kiválasztásánál napjaink meghatározó trendjeiből ihletődtünk, amiket igyekeztünk lefordítani az élmények nyelvére” – mondta Coroianu Laura fesztiváligazgató.

Az Awake-re hercegeket és hercegnőket, bárókat és bárónőket, pohárnokokat és pojácákat várnak a szervezők, akik lazán el tudják képzelni és készíteni királyi ihletettségű modern külsejüket.

Converse csuka abroncsszoknyával, készítsd magad (DIY) korona, csipkés és állatmintás ruha: bármilyen kombináció szívesen látott a fesztiválon, ahol nem mellékesen díjat is kap majd a legfunkybb szett.

Fotó: Bereczky Sándor

Az idei év témáját a fesztivál helyszíne ihlette évszázados fáival, csodálatos tisztásaival, amelyek körbeveszik a 18. századi nemesi lakot, amely egyes vélemények szerint Erdély legszebb kastélya. Augusztus 17-én, pénteken az új arisztokrácia olyan előkelő sportokban próbálhatja ki magát, mint az ojna, pétanque vagy a tollaslabda. Szombat a divat napja lesz, amikor hatalmas kifutóvá változik a terület. Vasárnap mindezt kipihenheti az előkelő társaság a fák lombkoronája alatt egy grandiózus pikniken.

Fotó: Bogdan Bucseneanu

A Feed Your Mind platformot is megfertőzte a New Funky Royals érzés, ugyanis a magas rangú meghívottak mellett aktuális társadalmi témákat érintő beszélgetéseket kezdeményeznek például a monarchia relevanciájáról. A fesztiválozók ezen kívül hangulatos szabadtéri könyvtárban lapozgathatják a különböző köteteket, utána pedig benézhetnek a szabadtéri moziba, ahol az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) díjnyertes filmjeit vetítik.

Fotó: Petru Cojocaru

Napijegyeket az awakefestival.ro és az eventim.ro oldalakon 99 lejért lehet vásárolni. Bérleteket változatlanul 199 lejért lehet venni, sátorhellyel együtt 225 lejbe kerülnek. Megvásárolt érvényes bérlettel 35 lejért lehet külön kempingjegyet váltani. A helyszínen 225 lejbe kerül egy bérlet, a napijegyeket pedig 120 lejért árulják.

Nyerj kétszemélyes belépőt!
Ahogy a Liget olvasói megszokhatták, nem írunk úgy egy eljövendő erdélyi fesztiválról, hogy közben ne lehessen belépőket nyerni rá. Nincs ez másképp most sem, egy kétszemélyes elektronikus fesztiválbérlet tulajdonosa lehet azon játékos kedvű olvasónk, aki a jelen cikket a Liget Facebook-oldalán népszerűsítő bejegyzés alá augusztus 13-án, hétfőn déli 12 óráig beírja, hogy milyen koncertre menne el a legszívesebben, és megjelöli, hogy kivel. Augusztus 13-án a játékosok között sorsolással döntjük el a nyertes kilétét. Sok szerencsét!
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat