Ilyenek lettek, és most nálunk is fellépnek: ByeAlex és a Slepp

Szász Cs. Emese 2019. március 11., 15:53

Szókimondó, balhés, de állandóan megújul és meglep. Mindez igaz Magyarország egyik legtrendibb előadóművészére, ByeAlexre, aki csütörtökön Kolozsvárra érkezik Slepp nevű formációjával az Anya ez lettem én turné keretében. A Liget olvasói most jegyet nyerhetnek a koncertre.

ByeAlex, vagy eredeti nevén Márta Alex A Dal 2013-as kiadása után lett széles körben ismert a Kedvesem című dala révén Fotó: Facebook/ByeAlex

ByeAlex, vagy eredeti nevén Márta Alex A Dal 2013-as kiadása után lett széles körben ismert a Kedvesem című dala révén, amellyel aztán az Euróvíziós Dalfesztiválon is sikert aratott, hiszen a tizedik lett a nemzetközi mezőnyben. Alex amúgy A Dal előtt is zenélt, több kislemeze is megjelent, egyetemistaként például több zenekarnak is tagja volt, sőt kezdetben a metálzenében alkotott, nem is a popzenében. 2012-ben kezdett szólókarrierbe, a nagy áttörést azonban a tévés szereplés, majd pedig az Euróvízió jelentette, de Alexnek azóta sem megy nehezen a közönség figyelmének felkeltése és fenntartása. 2016-tól az X-Faktor zsűrijében is szerepet kap, legnagyobb sikert ősszel aratta, ugyanis

mentorált csapata, a kolozsvári USNK megnyerte az X-Faktort,

másik csapata, a Stolen Beat pedig második lett úgy, hogy Alex alkotta meg a már milliós megtekintésű dalaikat.

A ByeAlex és a Slepp formáció 2015 óta létezik ezen a néven Fotó: Facebook/ByeAlex

A ByeAlex és a Slepp formáció 2015 óta létezik ezen a néven, de már néhány évvel korábbra is visszavezethető tevékenységük a zenei iparban. Az énekes-dalszerző ByeAlex mellett még Schnellbach Dávid (szólógitár), Fekete Balázs (dob), Poór András (basszusgitár, vokál) és Tóth Gésa Zoltán (gitár) tagja a zenekarnak. Az együttes dalai leginkább a pop műfajába sorolhatóak be, ezek közül a legismertebbek a Még mindig, a Részeg, a Bababó vagy a Nehéz vagyok, amelyek mind megtalálhatók a Szív(sz)Kill névre keresztelt, 2017-ben megjelent lemezükön. Az újak mellett régi ByeAlex dalok is fel szoktak csendülni a koncerteken, mint a Fekete vagy Az én rózsám. Alex a Slepp mellett egy másik formációt is működtet, amelynek neve Senkise, ahol teljesen más stílusban alkot.

Az Alex és a Slepp

az Anya ez lettem én turné keretében érkezik Kolozsvárra, március 14-én 21 órától a Form Space-ben koncerteznek.

A koncertre jegyet a www.bilete.ro/live-byealex-%C3%A9s-a-slepp/ oldalon lehet venni, valamint a Blériot kávézóban és a Kolozsvári Magyar Diákszövetségnél.

Játssz és nyerj koncertjegyet!

A Liget olvasói közül most egy szerencsés játékos nyerhet kétszemélyes belépőt a kolozsvári koncertre. Ehhez nem kell egyebet tenni, minthogy a Liget Facebook-oldalán a jelen cikket népszerűsítő bejegyzést lájkolni, és hozzászólásban beírni/bejelölni, hogy kivel mennénk el a tombolni csütörtök este. A játékban való részvétel határideje március 12., kedd 14 óra, a nyertesek kilétéről még aznap sorsolással döntünk. Játékra fel!

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat