Kik kapnak idén Oscart?

Tamás Attila 2020. január 27., 16:36 utolsó módosítás: 2020. január 27., 20:50

Ismét az évnek azon időszakában vagyunk, amikor a filmekről is szól egy kicsit a közvélemény. A szakma összegzi az elmúlt év filmtermését, számba veszi a legjobb színészi alakításokat, és díjakkal ismeri el a legjobbakat. A kritikusi, rendezői, operatőri céhek díjátadóit az Amerikai Filmakadémia gálája zárja, ahol átadják a legrangosabbnak számító Oscar-díjakat. A küszöbön álló gála és díjátadó apropóján az esélylatolgatásból mi sem szeretnénk kimaradni, lássuk tehát, hogy szerintünk idén kik távoznak a szobrocskával a gáláról a legfontosabb kategóriákban. Cikkünk végén ön is szavazhat!

Kik kapnak idén Oscart?
galéria
Fotó: Liget-montázs
A legjobb film: Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari)

Idén meglehetősen erős a mezőny, és nem igazán van kilengés a többi díjátadó esetében sem: abszolút favoritnak számít Martin Scorsese Az írje, Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja, Noah Baumbach Házassági története, Bong Joon Ho Parazitája, Sam Mendes 1917 című első világháborús filmje, valamint Todd Phillips Jokerje. Melléjük jöttek be olyan meglepetések, mint Taika Waititi Jojo Nyuszija, Greta Gerwig Kisasszonyok-adaptációja és a James Mangold rendezte Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari).

A nagyon színvonalas jelöltlistáról tulajdonképpen két alkotásnak van esélye elnyerni a legjobb filmnek járó Oscart. A Netflix által forgalmazott Az ír és a Házassági történet nem fognak nyerni, mert a filmszakma továbbra is mostohagyerekként kezeli az otthoni képernyőket meghódító streaminget. A Jojo Nyuszi, bár egy gyűlöletellenes szatíra, nem elég erős, hogy a legjobb film díját hazavigye. A Kisasszonyok szintén mutatóban van a jelöltek között, egyrészt mert egy színvonalas kosztümös dráma, ami helyet kaphat az elődök és a filmtörténet klasszikusai között, másrészt pedig a rendkívül tehetséges Greta Gerwig rendezte (az egyik legnagyobb kihagyás, hogy nem jelölték a rendezői kategóriában). Az Arany-pálma díjas Élősködők az idegen nyelvű-kategória toronymagas esélyese, és legyen bármilyen jó, mégiscsak egy külföldi film, ami nem igazán szokta elvinni a legjobb filmnek járó Oscart, mert a filmakadémia tagjai nem részesítik előnyben a feliratos filmeket. Bár Quentin Tarantino legújabb filmje, a Volt egyszer egy Hollywood... értelemszerűen a filmes világ aranykoráról szól, várhatóan nem kapja meg a legfőbb Oscart, hiszen erőszakossága és a rendező védjegyének számító öntörvényűség nem éppen a filmakadémia ízlésének felel meg.

Marad tehát a nagy esélyes, Sam Mendes egysnittesnek beállított, technikai bravúrként számon tartott, az első világháború egy történetét feldolgozó filmje, az 1917 (ami a legjobb dráma kategóriában Golden Globe-ot és számos más filmes céh díját elnyerte), valamint a „sunyi befutónak” számító Az aszfalt királyai.

Nehéz megmondani, hogy a kettő közül végül melyik kerül ki győztesen,

mi mégis az Aszfalt királyaira tennénk a voksunkat.

Fotó: IMDb

Hogy miért? Mert minden van benne, amit az akadémia díjazni szeret: emlékezetes alakítások, A-listás színészek (Christian Bale, Matt Damon), konfliktus, harc, pátosz, álláspontok ütköztetése, és a felmerülő nehézségeken való felülkerekedés. Ha abból indulunk ki, hogy tavaly a Zöld könyv nyert, akkor minden esély megvan rá, hogy idén az Aszfalt királyai stábja vigye haza a legjobb filmnek járó Oscart, hiszen sok hasonlóság van felépítésben a két film között. Az aszfalt királyai ugyanakkor családi filmnek is tekinthető, és minden korosztálynak elnyerheti a tetszését, ellentétben a világháború borzalmait bemutató 1917-el. Amennyiben utóbbi kapja a díjat, akkor a szakma a technikai bravúr mellett foglal állást, de erre nem látunk sok esélyt, mivel Sam Mendes filmjének főszereplői kvázi ismeretlen, pályájuk kezdetén levő színészek, a nagy nevek pedig csupán mellékszerepekben tűnnek fel a filmben.

Az Aszfalt királyai díjazása ugyanakkor kompenzálás is lehet azért, hogy Christian Bale-t idén nem jelölték a legjobb férfi fő- vagy mellékszereplő kategóriában, annak ellenére, hogy ismét emlékezeteset alakít, teljesen átlényegülve Ken Miles autóversenyzővé. Az igaz történeten alapuló filmnek tehát minden esélye megvan, hogy a 2020-as Oscar-díjátadó legfőbb kategóriájának nyertese legyen.

A legjobb férfi főszereplő: Joaquin Phoenix (Joker)

A legjobb férfi főszereplő kategóriában is nagyon erős a felhozatal, de nincs az a variáns, amiben nem a Jokerré átlényegült Joaquin Phoenixet díjazná az Amerikai Filmakadémia. Ha jelölték volna, még Christian Bale sem tudná elnyerni a díjat Phoenix elől, akinek a legnagyobb kihívója a Adam Driver, aki a Házassági történetben alakított emlékezeteset, és már nagyon érik neki is az Oscar, de nem ebben az évben fogja megkapni. Leonardo DiCaprio, Jonathan Pryce és Antonio Banderas pedig az esélytelenek nyugalmával ülhetik végig a gálát, annak ellenére, hogy ők is emlékezetes alakításokat nyújtottak 2019-ben.

Fotó: IMDb

A legjobb női főszereplő: Renée Zellweger (Judy)

A mezőny a nőknél is erős, de a kör már lefutottnak számít, hiszen Charlize Theron, Cynthia Erivo Renée Zellweger, Saoirse Ronan és Scarlett Johansson ötöséből Zellweger fog nyerni Judy Garland emlékezetes megformálásáért. Johansson lehet a meglepetés-győztes, hiszen élete alakítását nyújtja a Házassági történetben, de kevés az esély rá, hogy ő vigye haza az aranyszobrocskát. Theron, Erivo és Ronan pedig újabb, gondosan megválogatott filmszerepekkel bizonyíthatják a jövőben, hogy ők is Oscart-érdemelnének.

Fotó: IMDb

A legjobb férfi mellékszereplő: Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood…)

Hiába nyújt emlékezetes alakítást Al Pacino és Joe Pesci Az írben, Anthony Hopkins A két pápában és Tom Hanks az Egy kivételes barátban (A Beautiful Day in the Neighborhood), a díjátadókon eddig Brad Pitt volt a befutó, és ez az Oscar esetében sem lesz másként. Tarantino filmjének macsó kaszkadőrjének megformálója, a manapság inkább producerként tevékenykedő Pitt idén szerintünk megkapja élete második Oscar-díját (amiből ez lesz az első, amit színészi alakításért kap).

Fotó: IMDb

A legjobb női mellékszereplő: Laura Dern (Házassági történet)

Egy újabb atombiztos befutó egy olyan kategóriában, ahol szintén jelölték Scarlett Johannsont, egy másik filmben, a Jojo Nyusziban játszott mellékszerepéért. A Házassági történet könyörtelen ügyvédnőjének bőrébe bújó Dern olyan színésznőket utasíthat maga mögé, mint a nemrég felfedezett és rendkívül tehetséges Florence Pugh, a veterán Kathy Bates, korunk egyik fiatal üdvöskéje, Margot Robbie, valamint az előbb említett Scarlett Johannson, akit kétszer is jelöltek, de egy díjat sem fog hazavinni. Talán majd jövőre.

Fotó: IMDb

A legjobb rendező: Sam Mendes (1917)

Bár a végletekig istenített Quentin Tarantino és az éppen a Marvel képregényfilmek ellen kardot rántó, veterán Martin Scorsese is a legjobb rendezők jelöltjei között van, a két James Bond-filmet is rendező Sam Mendes happolja el tőlük az Oscart, hiszen ebben a kategóriában már a technikai bravúr létrehozóját fogják díjazni. A Jokert rendező Todd Phillips és az Élősködőkkel nagyot alakító Bong Joon Ho pedig szintén az esélytelenek nyugalmával várhatják a győztes kihirdetését.

Fotó: IMDb

A legjobb operatőr: Roger Deakins (1917)

Ebben a kategóriában sem igazán kérdéses, hogy ki kapja a díjat: az 1917-et fényképező veterán operatőrnek, Roger Deakinsnak minden esélye megvan rá, hogy ismét aranyszobrot kapjon a Szárnyas Fejvadász 2019 vizuális látványorgiája után. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy Az írt fényképező Rodrigo Prietonak, a Volt egyszer egy Hollywoodot megörökítő Robert Richardsonnak, a Joker képi világáért felelős Lawrence Shernek, vagy A világítótorony egyedi fekete-fehér világát filmre leképező Jarin Blaschkenek szégyenkeznie kellene. Igazából mindegyiküknek kijárna egy díj, de sajnos csak egyikük nyerhet.

Fotó: IMDb

A legjobb vágás: Andrew Buckland, Michael McCusker (Az aszfalt királyai)

Nem képezi vita tárgyát, hogy a vágás kategóriában ki lesz a legjobb, hiszen Az aszfalt királyai feszes és pörgős képeiért felelős duó hihetetlen munkát végzett, amit az Amerikai Filmakadémia, ha tényleg a szakmaiságot díjazza, akkor nem hagyhat szó nélkül.

A legjobb eredeti forgatókönyv: Quentin Tarantino (Volt egyszer egy Hollywood…)

Bár a legjobb film díját nem, de a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscart simán Tarantino kaphatja idén. A megtörtént eseményeken alapuló, azon pedig egy hatalmasat csavaró írói bravúr lehet az, amit idén díjazni fog a szakma, ami pedig üdítő változatosságnak számít, hogy ebben a kategóriában Rian Johnson Tőrbe ejtve című filmjének a forgatókönyvét is jelölték az 1917, az Élősködők és a Házassági történet eredeti szkriptjei mellett.

Fotó: IMDb

A legjobb adaptált forgatókönyv: Steven Zaillian (Az ír)

A fő kategóriák közül ez az, ami rendesen feladja a leckét, hiszen nem egyértelmű, hogy kinek az alkotása kerül ki győztesen a mezőnyből. A díjra ugyanúgy esélyes a Joker, a Kisasszonyok, valamint A két pápa forgatókönyve, de a Jojo Nyuszi is simán viheti ezt a kategóriát. Mi mégis a Charles Brandt: Hallom, szobafestő vagy regényéből készült, Az ír forgatókönyvét hoznánk ki győztesnek. Lássuk, a filmszakma képviselői is így döntenek-e?

Fotó: IMDb

A legjobb animációs film: Toy Story 4

Meglepő módon nem jelölték a kasszát robbantó Jégvarázs második részét, így a Toy Story negyedik része az Így neveld a sárkányodat befejező, harmadik filmjével, a Netflix által gyártott és forgalmazott Klaussal, a Laika filmstúdió által készített A hiányzó láncszemmel (Missing Link) és a szintén Netflixes Keresem a testemmel (J'ai perdu mon corps) száll versenybe, és nagy valószínűséggel győztesen kerül ki belőle. Ha mégsem, akkor A hiányzó láncszem lehet az az alkotás, amelyik hazaviszi a legjobb animációs filmnek járó Oscart.

Fotó: IMDb

A többi, technikai kategória már nincs annyira a rivaldafényben, a dokumentumfilmek, rövidfilmek kategóriákban pedig nehéz megjósolni, hogy kik lesznek a befutók, ezért ebbe most nem mennénk bele, és a tippjeinket sem tesszük meg, mert nagy valószínűséggel csak néhány jönne be.

Ki nyeri 2020-ban a legjobb filmnek járó Oscart?

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport