Marosvásárhelyen lesz a Semmelweis-film erdélyi díszbemutatója

Liget 2024. január 23., 09:48 utolsó módosítás: 2024. január 23., 10:04

Három vetítésen is meg lehet nézni Koltai Lajos Semmelweis című filmjét a romániai premier előtt Marosvásárhelyen. Az egyik vetítést közönségtalálkozóval kötik egybe – adja hírül a filmet Erdélyben forgalmazó Vándormozi és a Taylor Projects. Közlésük szerint az alkotást 2023. november 30-ai magyarországi mozibemutatója óta több, mint negyedmillió néző látta.

Marosvásárhelyen lesz a Semmelweis-film erdélyi díszbemutatója
galéria
Fotó: Szupermodern Filmstúdió

Mint a szerkesztőségünknek is elküldött tájékoztatásban is írják, a tavalyi valamint az elmúlt öt év legnézettebb magyar filmjének

erdélyi díszbemutatóját és egyben közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítését Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota hangversenytermében január 28-án tartják.

A vetítések időpontjai: 10, 14 és 18 óra, a délutáni és esti vetítés pedig a tervek szerint teltházas lesz. Jegyek személyesen a Kultúrpalota jegypénztárában és online a avandormozi.ro oldalon vásárolhatóak.

Fotó: Szupermodern Filmstúdió

A marosvásárhelyi közönségtalálkozón jelen lesz Nagy Katica (a film női főszereplője, Emma Hoffmann szerepében) és Kovács Tamás (Semmelweis vetélytársa, Ferdinand Kollár szerepében), míg Koltai Lajos, a film rendezője és Vecsei H. Miklós, a film férfi főszereplője virtuálisan (online) köszönti a jelenlévőket.

A film tervezett erdélyi/romániai mozibemutatója: 2024. február 9-én lesz, de az alkotást a Vándormozi eljuttatja az ország olyan településeire is, ahol nincs mozi.

Semmelweis
magyar életrajzi film, 127 perc, 2023.
Főszereplők: Vecsei H. Miklós, Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Elek Ferenc, Kovács Lajos, Györgyi Anna, Znamenák István, Hajduk Károly, Szűcs Nelli, Simon Kornél, Mészáros Blanka, Kizlinger Lilla

Az anyák megmentőjéről készült alkotás Semmelweis Ignác életének azon időszakát mutatja be, melyben 28 évesen, fiatal magyar orvosként egy bécsi kórházban rájön, hogy mi okozza a halálos gyermekágyi lázat és az hogyan előzhető meg.

Fotó: Szupermodern Filmstúdió

Koltai Lajos látványos és fordulatos produkcióban állít emléket az orvostörténelem kiválóságának, aki majd fél évszázaddal a kórokozók felfedezése előtt felismerésével és cselekedetével az anyák megmentője lett...

Alkotók:
Rendező: Koltai Lajos
Forgatókönyv: Maruszki Balázs
Operatőr: Nagy András
Vágó: Kovács Zoltán
Zene: Pacsay Attila
Látványtervező: Pater Sparrow
Jelmez: Szakács Györgyi
Producer: Dr. Lajos Tamás, Joe Vida
Stúdió: Szupermodern Filmstúdió
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.