HIRDETÉS

Tengerparti lengeség Szőcs Renitől

Péter Beáta 2017. november 08., 17:00

Otthon maradt ruhák, szállítást lemondó sofőr, de mint a mesében, végül minden jól alakult. Korzikán forgatta első videoklipjét a csíkszeredai Szőcs Renáta – Siamia. A Star Academy győztese szerette volna, ha lengének és sejtelmesnek hat a dal és klip, amely a Soha nem felejtem el címet kapta.

Napfény, lengeség, tengerpart – Szőcs Renáta első videoklipjének hozzávalói Fotó: Szőcs Renáta –Siamia hivatalos Facebook-oldala

„Egy tévés műsorban vagyok” – suttogta a telefonba, amikor felhívtam Renit, hogy a dal létrejöttéről és a videoklip forgatásáról beszélgessünk. „Szerettem volna, hogy lenge és sejtelmes legyen, azt képzeltem el, hogy a tengerparton vagyok” – magyarázta a Mistral Music kiadónál megjelent dalról, amikor kicsit később visszahívott.

HIRDETÉS

Mint mondta, felkereste Szabó Zét, hogy segítsen megírni az első dalát, aki szívesen vállalta, majd bemutatta Molnár Tamás szövegírónak, egy operatőrnek és egy rendezőnek, akikkel egyeztették az elképzeléseket.

„Elkezdtük nézegetni a helyeket, Horvátországot, Görögországot, Korzikát – végül ez utóbbira esett a választás, mert nagyon szép volt. De tudtuk, hogy ha már oda megyünk, eleve úgy kell számolni, hogy jól jöjjünk ki – messze is van és anyagilag is megérje – és akkor arra gondoltunk, hogy jó lenne, ha két videoklipet forgatnánk és megcsinálnánk a második dalt is egyben. Sikerült, az indulás előtti nap felénekeltem, és úgy mentünk a helyszínre. Ott két nap szinte alvás nélkül zajlott a forgatás” – mesélte Reni.

Megtudtam azt is, úgy tervezik, hogy a második – szintén Korzikán forgatott – videoklipet két-három hónapon belül láthatják a rajongók. Ennek a helyszíne kicsit másabb lesz, mint az elsőnek, a dal pedig ritmusosabb.

Nincsenek véletlenek

Mint mondta, a forgatás előtt egy nappal jelezte a sofőr, aki Korzikára kellett volna vigye, hogy közbejött valami, és nem tud menni. Szerencsére azonban Renáta édesapja a cselgáncs világbajnokság miatt Budapesten tartózkodott. Szólt neki, hogy mi történt, az operatőr és a rendező már kint voltak a helyszínen. Az édesapja pedig segített neki, bevállalta az utat, és 17 óra utazás után eljutottak Korzikára.

Útközben kiderült azonban, hogy egyéb problémák is akadtak, a stylist által kiválasztott ruhák ugyanis egy félreértés következtében Budapesten maradtak.

„A rendező azt hitte, hogy nálam vannak, én meg azt, hogy nála. A stylist azt mondta, mikor utoljára találkoztunk, hogy nem adja ide nekem a ruhákat, hogy ne legyen gondom ezzel és még be kell pakoljon egy inget. Sikerült tehát a ruhák nélkül elmenni, de a bőröndöm tele volt ruhákkal, valahogy megéreztem, hogy jobb, ha az én saját ruháim is ott vannak. Így ezekben forgattunk.”

Ezen a helyszínen készült a videoklip Fotó: Szőcs Renáta –Siamia hivatalos Facebook-oldala

Renáta jelenleg Budapesten él, de ha van egy kis szabadideje, hazamegy Csíkba néhány napra. S hogy mivel telnek a napjai? Nos, ez változó.

„Szerencsére vannak fellépések, igaz, hogy most kicsit holtszezon van ilyen szempontból, de azért így is akad egy-kettő, amire készülni kell. Legközelebb Székesfehérváron fogunk híres filmdalokat előadni, ahol majd Vastag Csabival és Radics Gigivel is duettezem. Ugyanakkor mindig van munka a dalokkal, van, hogy egész nap stúdiózom. De járok énekórákra, és elkezdtem zongorázni tanulni, mindig változik, hogy mikor mit csinálok” – vallotta a Ligetnek Reni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS