A magyarok világszépe lehet a csíki lány

Péter Beáta 2018. augusztus 08., 13:57 utolsó módosítás: 2018. augusztus 09., 17:55

A csíkszeredai Kelemen Réka is bekerült a Fásy Ádám szervezte Magyarok Világszépe elnevezésű szépségverseny döntősei közé. A 18 éves Réka tizennégy lány között verseng a szépségkirálynői koronáért az augusztus 10-én a budapesti Klauzál téren megrendezendő döntőn.

Szereti a kihívásokat: a köztes lépéseket kihagyva rögtön egy nagyobb versenyre jelentkezett Kelemen Réka Fotó: Incze András

Fásy Ádám harmadik alkalommal szervezi meg a Magyarok Világszépe szépségversenyt, a nyertes lány képviseli majd Magyarországot a manilai Miss Intercontinental világversenyen, valamint ötezer euró is a díj része. A döntős lányok jelenleg a magyarországi Balmazújvárosban vannak egy tíz napos felkészítő táborban, innen válaszolt kérdéseinkre a csíki lány.

„Azt vallom, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni, amit ad az élet. Hisz egyszer élünk. Szeretek minél több új dolgot kipróbálni.

Magyarországon csak két nemzetközi szintű verseny van, ahol a győztes lány több ország szépségkirálynőjével mérettettheti majd meg magát. A Magyarok Világszépe verseny az, ahová a határon túl élő magyar lányokat is várják. Így vannak lányok Magyarországról Szerbiából, Romániából és Ukrajnából is” – fogalmazott.

Mint mondta, a versenyre való jelentkezés hirtelen ötlet volt, nem tervezte előtte, mert szereti a spontán dolgokat. Úgy gondolta, nem veszíthet vele semmit, a legrosszabb esetben is sok szép emlékkel, tapasztalattal és néhány új baráttal gazdagodik.

A táborban, a verseny résztvevőivel készült csoportkép

Réka korábban még sosem vett részt versenyzőként szépségversenyen. „Sok ember csodálkozott, hogy miért egyből egy nagyobb versenyen indulok és nem egy kisvárosin, mint ahogy a legtöbb lány kezdte. De én szeretem a kihívásokat.

Természetesen, mint minden versenyző lánynak, nekem is a top 3 a célom. De már így is hatalmas sikerélmény számomra, hogy erdélyi lányként bejutottam a legjobb 14 lány közé”

– magyarázta.

Egy ilyen versenyre fontos a felkészülés, ezt a szervezők is jól tudják, ezért is van a felkészítő tábor. Itt a – sokszor fárasztó – próbák, forgatások és fotózások mellett kikapcsolódásra is volt idejük a lányoknak, halcsárdában, hajókázni voltak és a fürdőzések sem maradtak el. A próbák Balmazújváros központjában egy kis színpadon zajlottak, amely előtt gyakran kisebb közönség gyűlt ilyenkor össze.

Lélekben már készül a döntőre a csíki szépség Fotó: Pál Zoltán

„A több órán át tartó próbákat viseltem kicsit nehezen, de így a vége felé már kezdett mindenki hozzászokni a munkaritmushoz. Mással nem volt gond. Mindenki azt hiszi, hogy egy ilyen versenyen a lányok nem szeretik egymást és nagy harc van, de nálunk szerencsére ilyen nincsen.

Mindenki nagyon aranyos és úgy gondolom, hogy minden lánnyal megtaláltam a közös hangot.”

Hozzátette, mivel még nem vett részt szépségversenyen, csak sejti, hogy mire számíthat a döntőn. Lélekben azért készült rá. „Egy ilyen verseny nem csak a szépségről szól, nagyon sok szempont alapján választják ki majd a királynőt. Nagyon fontos, hogyan beszél, viselkedik, szempont a magasság, mozgás és sok-sok apróság is, amire nem is gondolnának a kívülállók. Egy ilyen versenyen talán a magabiztosság és a kisugárzás a legfontosabb” – mutatott rá Kelemen Réka.

Közönségszavazás
Fásy Ádám szépségei közül nemsokára kiderül, kinek a fejére kerül a korona. De közben egy közönségszavazás is zajlik. A 14 gyönyörű döntős közül a legtöbb szavazattal bíró hölgy megkapja a Blikk-különdíját. A szavazáson az erdélyi lányok az élmezőnyben vannak.
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat