Új kupaszezon hasonló ellenfelekkel

Liget 2020. június 23., 12:07 utolsó módosítás: 2020. június 23., 12:08

Akárcsak az elmúlt években, idén is nagyon nehéz feladatuk lesz a romániai labdarúgókluboknak, hogy bekerüljenek a nemzetközi kupasorozatok csoportkörébe. A címvédő Kolozsvári CFR menetelése azonban biztató arra nézve, hogy az új szezonban is megállja a helyét az európai kupaporondon. Hogy milyen ellenfelekkel mérkőzhetnek meg a kolozsváriak a legrangosabb kupasorozatban, amennyiben ismét megnyerik a bajnokságot, arról a Székelyhon keddi számának Erdélyi Sport oldalán olvashatnak.

Új kupaszezon hasonló ellenfelekkel
galéria
Kupagyőzelem esetén a Sepsi OSK vagy a Jászvásári Poli is lehet Európa Liga-induló Fotó: Pinti Attila

Múlt héten az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának rendkívüli ülésén elhatározták, hogy a nemzetközi kupasorozatok következő szezonjának selejtezőit nem a jól megszokott oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le, hanem egy mérkőzésen dől majd el a továbbjutó klubok kiléte, a találkozók helyszínéről pedig sorsolással döntenek. Ez alól csak a Bajnokok Ligája playoff -köre képez kivételt, ahol két összecsapáson döntik el, hogy mely együttesek jutnak tovább a főtáblára.

A Kolozsvári CFR egyelőre magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot, ismét nagyot alkothat a BL-selejtezőben Fotó: Kolozsvári CFR/Dan Tăuțan

A jelenlegi, koronavírus-járvány miatt félbeszakadt európai futballszezonban a Kolozsvári CFR várakozáson felül teljesített, a Bajnokok Ligája playoff -köréig jutott.

Nagyszerű menetelésének köszönhetően a CFR elérte, hogy amennyiben idén is megnyeri a román bajnokságot, kiemelt lesz a Bajnokok Ligája augusztus közepén kezdődő első selejtezőkörében, és könnyebb ellenfelet kaphat. A bajnokon kívül Románia három csapatot indíthat az Európa Ligában, ahol mindegyik résztvevő az augusztus 27-én rajtoló első selejtezőkörben kezd. A teljes cikket az Erdélyi Sport mellékletben találják meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.