Az Avatar folytatása, az Oppenheimer és a Barbie hozta tavaly a legtöbb nézőt a sepsiszentgyörgyi moziba

Farkas Áron Imre 2024. január 10., 17:00

Legjobb évét zárta tavaly, újranyitása óta a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi. A filmszínház vetítéseire tavaly több mint 47 ezer jegyet adtak el.

Az Avatar folytatása, az Oppenheimer és a Barbie hozta tavaly a legtöbb nézőt a sepsiszentgyörgyi moziba
galéria
Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Töretlen a 2017-ben újranyitott Művész Mozi népszerűsége Sepsiszentgyörgyön. A tavalyi év során 47 090 nézőt fogadott a filmszínház, ahol 300 alkotást vetítettek összesen 2192 alkalommal.

A legtöbb jegyet az Avatar: A víz útja című filmre váltották, a James Cameron által megálmodott sci-fi második részére 2791 néző volt kíváncsi. A második legnépszerűbb film az Oppenheimer volt 1380 nézővel, a harmadik pedig a Barbie 1234 látogatóval. Negyedik helyen a Fast X áll 1131 nézővel, az ötös nézettségi listát pedig a Fortune-hadművelet – A nagy átverés zárja 830 nézővel. A magyar alkotások közül az Erőss Zsolt hegymászó feleségéről szóló Magasságok és mélységek című film bizonyult a legnépszerűbbnek, 700 nézővel.

Megtisztelő az érdeklődés, nagy örömmel szolgáljuk a mozis társaimmal a sepsiszentgyörgyieket és a régiót, igyekszünk jó filmeket hozni a mozivászonra”

– nyilatkozta Lázár-Prezsmer Endre, a Művészi Mozi vezetője.

A Művész Mozi idén is színes kínálattal várja a közönséget: január 12. és 18. között román filmnapokat tartanak, január 18. és 25. között pedig a magyar filmeké lesz a főszerep.

Január 26. és 31. között a hetedik születésnapját ünnepli a filmszínház, ez alkalomból különleges vetítéssorozattal kedveskednek a nézőknek.

Az évfordulóra elkészül a mozi új honlapja is, ugyanis a nézői visszajelzések alapján a jelenlegi weboldal nem mindig működik megfelelően.

A sepsiszentgyörgyi mozi újranyitása óta egyszer sem került sor jegyáremelésre, a filmszínház közlése szerint azonban februártól körülbelül 5 lejjel kénytelenek emelni a belépők árát, ugyanis ez évtől az állam 5 százalékról 9 százalékra emeletre az áfát a mozik esetében.

A Művész Mozi többéves huzavona után került a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába, korszerűsítése és 2017-es átadása óta pedig a lakosság egyik legkedveltebb szórakozóhelyévé vált. Az itt vetített legnézettebb film a magyar gyártású Kincsem volt, amelyet a bemutatása óta 4683 néző tekintett meg. A sepsiszentgyörgyi mozi az országban azon kevés filmszínházak közé tartozik, amelyet önkormányzat működtet, ugyanakkor Romániában az elsők közt biztosított magyar szinkronos filmeket közönsége számára. Kínálatában megtalálhatók a külföldi kasszasikerek, de fesztiválfilmek, európai művészfilmek, gyermek- és családi filmek, román és magyar, illetve helyi kötődésű alkotások is szép számban fellelhetőek. A felújított Művész Mozi hétéves fennállása óta több mint 250 ezer látogatót fogadott.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.