„Két órát lovaglok, s lelövök két baglyot” – avagy miért ilyen népszerű még mindig a Red Dead Redemption 2?

Tamás Attila 2023. február 25., 21:27

Fiatal felnőttek, de akár családapák esti kikapcsolódásaként is szolgál egy, már négy éve megjelent, de azóta is töretlen népszerűségnek örvendő nyílt világú, sztoriorientált játék. A western környezetben játszódó Red Dead Redemption 2-őt az elmúlt években sokan fedezték fel, és sokak kedvencévé vált a hihetetlen részletgazdagsága és agykikapcsolásnak is beillő, nyugodt játékmenete miatt. De mitől ennyire jó még mindig ez a videójáték? Ennek jártunk utána.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

Több mint négy éve, 2018. október 26-án jelent meg minden idők egyik legjobb nyílt világú videójátéka, a Rockstar fejlesztőcsapatánál készült Red Dead Redemption 2.

A játékosok körében vadnyugati GTA-ként, vagy westernszimulátorként is hivatkozott szórakoztatóipari termék nemrég érte el az 50 milliós eladási mérföldkövet, ami rendesen felülmúlta az előző rész 24 milliós eladásait, ezzel pedig összesen 74 millió példányt értékesítettek már a Red Dead Redemption-franchise játékaiból világszerte.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

És hogy mennyire jó játék, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy még mindig rendkívül népszerű sokak körében, és számos játékos van, aki ebben merül el évek óta, hiszen gyakorlatilag megunhatatlan, és rendkívül hatékony agykikapcsoló tevékenység.

Két órát lovagolok, s lelövök két baglyot”

– jellemezte tömören a napokban egy csíkszeredai játékos, aki az ötletet adta, hogy visszatérjünk egy kicsit a játékba, és megnézzük, hogy mitől ennyire népszerű még mindig a Red Dead Redemption 2.

Na de mi is a játék lényege?

A nap végén az ember bekapcsolja a játékkonzolt vagy a PC-t/laptopot, elindítja a Red Dead Redemption 2-őt, és

máris a vadnyugaton találja magát Arthur Morgan vagy John Marston „bőrében”, és rajtuk keresztül ereszti ki a napi robot gőzét a virtuális vadnyugaton.

Merthogy mi lehet annál nyugtatóbb, mint felpattanni a kedvenc lovunk hátára, és ügetni a piszkosul részletgazdag világban, amit a Rockstar több ezer – sokszor egyébként túlórában dolgoztatott – fejlesztője hozott össze.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

És, hogy mi mindent lehet ebben a játékban csinálni a lovagláson kívül? Mondhatni

a lovaglás az a „malter”, ami összeköti a különbnél különb és rendkívül változatos tevékenységeket, amiket a játék kínál nekünk.

Az iparosítás küszöbén álló vadnyugaton mi vagyunk a „Berci bácsik”, vagyis karakterünk az a figura, aki mindenben ott van, mindennel és mindenkivel kapcsolatba léphet, minden, nem játszható karakter hozzá fordul segítségért, vagy épp őt akarja lelőni/kicsinálni/kirabolni, vagy épp megbízást adni neki. Arthur Morganünk tehát egyfajta svájci bicska:

ha kell vadászik, ha kell növényeket gyűjtöget, ha kell rivális bandatagokkal számol le, ha kell akkor kincseket keres, rejtélyeket old meg, bankokat és vonatokat rabol ki, egyszóval mindent csinál, amit az egykori vadnyugaton csinálni lehetett.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

Ha úgy tartja kedvünk, és épp nincs hangulatunk lövöldözni, akkor egyfajta Sims-ként is működik a játék, vagyis ilyen hétköznapi élet-menedzselés gyanánt akár órákat üthetünk el azzal, hogy belovagolunk a nagyváros borbélyszalonjába, ahol megigazíttathatjuk a hajunkat és a szakállunkat, elmegyünk a szabóhoz, ahol változatosabbnál változatosabb ruhákat próbálhatunk fel és vásárolhatunk meg, de

bemehetünk a legelőkelőbb szalonba is, ahol egy pohár whiskey rendelése után odaülünk egy éppen pókerező asztaltársasághoz, hogy elnyerjük minden virtuális dollárjukat.

De blackjackezhetünk, dominózhatunk, ezek a minijátékok pedig itt is úgy működnek, mint a valóságban. Mielőtt azonban bárki is a szerencsejátékok népszerűsítésével vádolna meg, jó ha tudja, hogy a Red Dead Redemption világában mindezeket tét nélkül, puszta szórakozásként játszhatjuk, és senkinek sem kerül egy fityingjébe sem, hiszen a tét és a nyeremény is mind virtuális, amiért nem kell külön fizetni a játékban. Ez a játékkal együtt jár, és pont. Senkinek sem kötelező, de

jó időtöltés amikor meguntuk már a lovaglást, lövöldözést, vadászást, és épp egy ilyen minijátékkal kapcsolnánk ki az agyunkat a nap végén.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

Merthogy erről szól az egész. Elindítod, és a nap végén megszűnik kicsit a külvilág, a napi stressz, és annak a gondja, hogy mi vár ránk holnap a munkahelyen.

A Red Dead Redemption egy szelep, amiben az ember kiereszti a felgyűlt gőzt akkor is, ha napi fél- vagy épp több órára „ugrik be” szabadideje függvényében.

A pisztolypárbajokat leszámítva a játék nem erőszakos, nem durva, és alig van benne olyan dolog, amit például a videójátékokhoz még fiatal gyerkőc ne láthatna, sőt időnként még őt is bele lehet venni a „buliba”, ha nagyon érdeklődik aziránt, hogy apa épp mivel lazít a gép vagy a tévére kötött konzol előtt.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

A minket körülvevő, élő játéktér

A játékmenet kifejezetten lassú, és pont ezen van a hangsúly, hogy kiélvezni mindazt, ami körülvesz. Itt nem kell sehová sietni (hacsak nem akarunk gyorsan haladni), nincsenek szájbarágott küldetések, amiket mindenáron teljesíteni kell, ha haladni akarunk a sztorival, akkor fókuszálhatunk csak a fő missziókra, de ha félretennénk azokat, és

csak szabadon kalandoznánk a vadnyugaton, azt is megtehetjük minden további nélkül, ugyanis a játék bővelkedik a rövid történetekben és „random” eseményekben.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

Miközben lovaglunk, mellettünk zajlik az élet, az NPC-k élik az életüket (sokuknak rendes, napi rutinja van), és mindenféle konfliktusokba kerülhetünk velük. Lovagolnánk A-ból a B-be? Egyik percben még minden a legnagyobb rendben, a másikban pedig útonállók szegeznek fegyvert ránk, vagy épp egy farkasok által megtámadott ember kéri a segítségünket, de vannak olyan találkozások is, amiből „kidumálhatjuk” magunkat, és a végén még megbízást is kapunk a rosszarcúnak tűnő figuráktól, amit vagy teljesítünk, vagy nem. Merthogy a játékban kivétel nélkül mindegyik karakterhez hozzászólhatunk, és ha csak egy visszaköszönést is, de kapunk tőlük.

Mindenki reagál ránk annak függvényében, hogy miként szólítjuk meg őket: ha kedélyesen odaköszönünk, akkor viszonozzák, sőt, még röviden el is lehet beszélgetni velük a munkáról/időjárásról vagy épp arról, amit csinálnak, de ha sértegetni kezdjük őket, akkor ők is agresszívvé válnak, és nem ritka, hogy egy két szóváltás után fegyvert rántanak ránk, és le is puffantanak, ha kellően felidegesítettük őket.

Ha mi lövünk először, annak általában következménye van, mert vagy a morálunk csökken, vagy pedig a rendőrök állnak ránk, és vesznek üldözőbe, aminek általában börtön vagy halál a vége, de ha menekülni próbálunk, annak jó kis káosz lehet az eredménye egyre nagyobb vérdíjjal a fejünkön.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

Nincs két egyforma helyzet a játékban, a fő missziókat és a történet sarokpontjait leszámítva. Ha lelőnek, kissé kevesebb pénzzel kezdjük újra egy kicsit „arrébb”, ha pedig vérdíj van a fejünkön egy korábbi balhé miatt, és egy adott területen köröznek minket, akkor

jó ha nem keltünk feltűnést egészen addig, amíg a legközelebbi postahivatalban be nem fizetjük a fejünkre kitűzött árat, ami nulláz mindent, mi pedig tiszta lappal folytathatjuk a kalandozást.

Az elképesztő mennyiségű tartalom és tennivaló

Felsorolni is nehéz, hogy mi minden van a játékban, amit érdemes felfedezni. Több száz növény, állat, felszerelés és helyszín egy akkora, teljes egészében bebarangolható területen, aminek minden szegletét szinte lehetetlen egy végigjátszás alatt felfedezni. Itt még

a legeldugottabb helyekre, az utolsó kunyhókba is érdemes benézni, mert amellett, hogy mekkora igényességgel van minden megcsinálva ebben a játékban, az eldugott helyszíneken várnak ránk a legnagyobb kincsek, a legváratlanabb jutalmak.

13 pakli cigarettakártyát gyűjthetünk a játék során, aminek darabjai szanaszerteszét lelhetőek fel, általában a legeldugottabb viskókban, de ha bemegyünk egy barlangba, felmászunk egy padlásra, lemegyünk egy pincébe, ott is garantáltan találunk valami különlegeset a megszokott gyűjtögethető konzervek, cigaretta, különböző kencék, italok és eszközök mellett.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

A Red Dead Redemption 2-őt játszhatjuk felületesen, de a maximalistáknak számos kihívást tartogat. A számtalan gyűjthető dolog és mellékküldetés mellett a felszerelésünket is fejleszthetjük különleges darabokkal, emellett a táborunkat is fejleszthetjük, ehhez azonban nem lehet félvállról venni a játékot. Vadásznunk és halásznunk kell, ami több száz órát is elvehet az életünkből, ám ha sikerül levadásznunk a prémium állatokat, azok bőréből különleges kozmetikai elemekkel bővülhet az arzenálunk, tehát

megéri lopakodva, a különleges állatok nyomait követve, rendkívül nagy körültekintéssel vadásznunk, hiszen a belőlük kinyerhető trófeák nem olyanok, amiket csak úgy utánunk dob a játék, ezekért tényleg meg kell dolgozni.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

Egy szó mint száz, a Red Dead Redemption 2 egy végletekig kidolgozott, elképesztően részletes nyílt világú sandbox-játék amiben azt és akkor csinálunk, amihez épp kedvünk van.

Nem követel sok gondolkodást, nem gyors és erőszakos, és nem az orrunknál fogva vezet, ahogy teszi azt ma sok, hasonló kaliberű játék:

hogy „csak még ezt a küldetést, csak még azt a feladatot végezd el, de mutatjuk az odavezető utat, és elmondjuk, hogy mit kell csinálnod”. Itt nincsenek szamárvezetők,

nekünk kell felfedeznünk, megtalálnunk, elvégeznünk mindent, aztán, hogy mindezeket hogyan abszolváljuk az csak rajtunk és a rendelkezésünkre álló arzenálon múlik.

Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó

És ha valamit nem csináltunk meg, vagy folyamatosan elbukunk valami miatt egy feladat végrehajtásában, akkor mindig ott van a következő nap, hétvége, amikor újra belevethetjük magunkat, és abszolválhatjuk, vagy épp hagyhatjuk a fenébe egy másik megoldandó feladatért.

A Red Dead Redemption 2 úgy tökéletes ahogy van, és az a legjobb benne, hogy most, négy évvel a megjelenése után is érdemes egy hosszú és fárasztó nap után elveszni benne…

•  Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
•  Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
•  Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
•  Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
•  Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
•  Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
•  Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
Fotó: Red Dead Redemption 2/Képernyőfotó
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport