Családbarát média: versenyben a Liget portál szerzői

Rédai Attila 2019. december 02., 17:39 utolsó módosítás: 2019. december 03., 09:31

Két jelöltje is van a Liget portálnak a külhoni Média a családért-díj közönségversenyében: Péter Beáta és Szász Cs. Emese is esélyes a kitüntetésre, ezért arra kérjük olvasóinkat, bátran szavazzanak is rájuk.

Péter Beáta és Szász Cs. Emese. A családokért írnak Fotó: Liget-montázs

A Média a Családért Alapítványt azért hozták létre, hogy a médiában rejlő lehetőségeket a családok javára fordítsa. 2007 óta ezért évente kiosztják a Média a családért-díjakat, ahol azokat az írott sajtóban, televízióban, rádióban vagy az interneten megjelent „családbarát” cikkeket, műsorokat keresi és díjazza, amelyek a család védő szerepéről szólnak, vagy ezek minél teljesebb megértéséhez, a problémák megoldásához nyújtanak segítséget. 2016 óta az alapítvány a külhoni Média a családért-díjat is kiosztja olyan módon, hogy a magyarlakta területek újságíróival egyeztetve, a média szakmai segítségét felhasználva és a családszervezeteken keresztül a közönséget is bevonva havonta jelöl egyet a határon túli magyar lakta területeken megjelenő családbarát sajtótermékekből.

Az idei év folyamán két szerzőnket is ilyen „havi nyertesnek” választották ki, ami azt jelenti, hogy mindketten versenyben vannak a külhoni Média a családért-díj 2019-es kiadásának nem pusztán elismeréssel járó fődíjára.

Idén először a a közönségdíjasokat internetes szavazással választják ki a külhoni sajtósok között is, így kedves olvasónkat ezennel kedvesen szavazásra biztatjuk :)

Családalapítási problémák elhárítva. Nincs mit szégyellni ma már a mesterséges megtermékenyítésen Fotó: 123RF

Felelős szerkesztőnkre, Szász Cs. Emesére június győzteseként lehet szavazni. Kollégánk a még ma is sokak szemében erős tabunak számító lombikbébi-programról írt, amelynek azonban Erdélyben is vannak szép sikertörténetei. Annak ellenére, hogy az állam még nem igazán fordít erre különösebb figyelmet, a Marosszentgyörgyön működő klinikán már több mint ötszáz lombikbaba fogant, írta Emese a Baba kémcsőből, és ami előtte vagy utána van című cikkében.

Az Ádám család: Julcsi, Rebeka, Katalin és Gyula Fotó: Péter Beáta

A kiírás szeptemberi győztese Péter Beáta lett, aki a csíkszeredai Ádám család szép történetét írta meg. Munkatársunk Ádám Gyula fotográfussal és Ádám Katalin pedagógussal beszélgetett, bemutatva a család hagyományait, életfilozófiáját, amely környezetükre is erős hatással van. Naponta megélni a népi kultúrát: az Ádám család az életükből kiragadott képekkel gazdagon illusztrált cikk címe, amelyet a Képmás magazin oldalán is olvasni lehet, illetve innen lehet szavazni is rá.

A közönségszavazás 2020. január 10-ig tart, és egyszerre több szavazatot is le lehet adni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat