A babahordozás több egy sétáltatási módnál

Liget 2020. július 17., 11:32 utolsó módosítás: 2020. július 17., 11:43

Gyógytornász, dúla és hordozási tanácsadó egyszerre, sőt még ennél is több: Hadnagy Ágnes az egészséges babahordozás egyik „promótere” Székelyudvarhelyen és környékén. Boldog kismamák és jókedvű kisbabák mosolya dicséri a munkáját – számára pedig ez a legnagyobb siker és elégtétel. Ágnes áldásos tevékenységét ismerhetik meg, ha fellapozzák a Székelyhon napilap Liget életmód-kiadványát.

A babahordozás több egy sétáltatási módnál
galéria
Harmóniában a kisbaba és édesanya Fotó: Erdély Bálint Előd

A mozgás Ágnes életéhez már gyerekkorában is hozzátartozott, hiszen több mint tíz évet kézilabdázott. Később a marosvásárhelyi orvosi egyetem balneofiziko-kinetoterápia és rehabilitáció szakán végzett, ott is mesterizett. Ami a kisbabák tornáztatását, illetve a székelyudvarhelyi baba–mama torna elindítását illeti, a gyógytornász már az első években rájött arra, hogy több kismamának igénye lenne a mozgásra, de úgy, hogy lehetőleg a kisbabát se „passzolja le” a mozgás idejére.

Ágnes sok édesanyának ad tanácsokat a helyes hordozást illetően Fotó: Erdély Bálint Előd

A babahordozó kendők körülbelül tíz éve kezdtek feltűnni Székelyföldön, de akkoriban még nagyon ritka volt egy-egy ilyen kismama látványa az utcán, nem beszélve az apákról.

„A legfontosabb számunkra az volt, hogy az egészséges és a helyes babahordozást népszerűsítsük”

– avat be Ágnes, aki Bekő-Fóri Zenkő színésznővel közösen kezdte tanulmányozni a témakört. Ha évvel ezelőtt pedig megalapították az Udvarhelyszéki Babahordozó Klubot, felvilágosító kampányt indítottak, szórólapokat nyomtattak, háziorvosokat kerestek fel.

Fontos számára az egészséges és helyes babahordozás népszerűsítése Fotó: Erdély Bálint Előd

Udvarhelyszéken jelentősen elterjedt a kendős babahordozás, illetve „divatba jöttek” a különböző ergonomikus hordozók is.

A hordozás így több lett egy sétáltatási módnál: életformává, a hordozóeszköz pedig trendi kiegészítővé vált.

Minderről bővebben a július 17-ei Liget életmód-kiadványban olvashatnak.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.