Az írás hobbi, amely hivatás is

Liget 2021. november 11., 10:05

A kalotaszegi Magyargyerőmonostoron szolgál református lelkipásztorként. Újságíróként korábban több cikke jelent meg különböző lapokban, néhány éve regényírásra adta a fejét, s az eddig megjelent négy kötet után újabbakat tervez. Hover Zsolttal olvashatnak interjút az Erdélyi Napló legfrissebb számában.

Az írás hobbi, amely hivatás is
galéria
Hover Zsolt azt tűzte ki célul, hogy erdélyi történelmi eseményekről írjon Fotó: FACEBOOK/HOVER ZSOLT

Mindig is érdekelt az irás Hover Zsoltot – derül ki a vele készült beszélgetésből. Elemistaként versfaragással kacérkodtott, középiskolás korában meg is jelent egy verse szülővárosa lapjában. „Amikor az első lányom megszületett, gyermekmeséket írtam – magamnak. Az újságírás tíz évvel ezelőtt kezdett érdekelni. A főiskolán egyre több írással kapcsolatos információ jutott el hozzám, ezért érdekelt a regényírás is.

A történeteket mindig szerettem, és amikor könyvet olvastam, vagy filmet néztem, azon törtem a fejem, én hogyan alakítottam volna a történetet”

– mondja. Igét hirdető regényírónak vagy regényeket író lelkipásztornak tartja magát – tevődik fel a kérdés „Egyértelműen a másodiknak.

Számomra a lelkipásztori munka a legfontosabb, minden mást csak a hivatásom kiegészítésének tekintek.

Olyan szempontból is segített a regényírás, hogy megtaláljam a helyem a lelkészi szolgálatban. Sok fiatal kolléga nem találja a helyét, mert úgy érzi, a kis gyülekezetek nem jelentenek elég kihívást” – válaszolja. Hover Zsolt szerint Kalotaszeg, Magyargyerőmonostor gazdag szellemi termőtalaj, ahol kitűnően lehet alkotni. „Monostoron ráadásul van egy olyan örökség, amely alkotásra sarkallja az embert. Hory Farkas lelkipásztor elődöm versírással foglalkozott, a leánya pedig, Gyarmathy Zsigáné, a nagyírásos ügyének felkarolása mellett publicisztikával is foglalkozott, sőt regényei is megjelentek” – magyarázza. A teljes interjút megtalálják az Erdélyi Napló legfrissebb számában.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.