Balaton: remek gasztronómia, rengeteg látnivaló

2020. július 29., 11:40

Aki szeret fürödni, hajókázni, magyar ételeket enni, jókat túrázni és finom borokat inni, annak a Balaton az ideális hely. Magyar emberként olyan kulturális örökség részesei lehetünk, amivel alig találkozik máshol az ember a Kárpát-medencében. A Székelyhon napilap Erdélyi Gasztró kiadványa erre a vidékre kalauzol el.

Balaton: remek gasztronómia, rengeteg látnivaló
galéria
Magyar ételeket kínáló badacsonyi falatozók Fotó: Makkay József

A teljes Balatont körbekocsikázta nemrégiben a családjával a cikk írója, ők még a szigorítás előtt átjutottak a román-magyar határon. „A különböző turisztikai oldalakon foglalható szállások hamar elkelnek: a magyarországi turisták idén újra felfedezték a Balatont, miután a magyarok által kedvelt horvátországi és görögországi tengerpartokra egyre többen tartják kockázatosan kiutazni. Marad tehát a magyar tenger, amely a Kádár-rendszerben hosszú évtizedekig vonzotta a belföldi vendégeket, és amely az utóbbi néhány esztendő átgondolt kormányzati kampányainak köszönhetően ismét a közkedvelt úti célok sorába tartozik.”

Az erdélyi utazók úgy gondolták, érdemes több helyen is megállni és megszemlélni, rácsodálkozni arra a magyar kulturális örökségre, amivel olvasmány- vagy filmélményekben találkoztak.

„Balaton-felvidéken az ember a bőség zavarában szenved. A magyar tenger nyugati csücskét behatároló Keszthely szebbnél szebb települések sorát nyitja meg rengeteg látnivalóval, múzeummal, kirándulóhellyel.”

Aki a bort kedveli, annak a Badacsony lankái vendégmarasztaló kuriózumnak számítanak, ahol egymást érik a helyi nedűket kínáló borkóstoló pincészetek és kisvendéglők. S ha már gasztronómia, a Balaton és azon belül a Badacsony környéki üdülőtelepek kisvendéglői és falatozói együtt kínálják mindazt, ami a magyar konyhában a legjobb. Ki-ki a zsebe és elvárása szerint válogathat.

Minderről bővebben az Erdélyi Gasztró július 29-ei lapszámában olvashatnak.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.