Fürdőruhában is vonzóan, de nem akárhogy

Hajnal Zsuzsanna 2017. június 30., 18:19 utolsó módosítás: 2017. június 30., 18:20

Itt van a nyár, ideális az idő a fürdőzéshez, sok nőnek viszont komoly gondot jelent megtalálni a testéhez illő fürdőruhát. Ebben próbálunk meg segíteni. Nehogy már a rosszul kiválasztott fürdőruha tegye tönkre a nyarunkat!

Manapság a fürdőruha már nem csak fürdésre való Fotó: Pixabay.com

Már időszámításunk előtt 1400 körül megjelent ez a ruhadarab, a görög vázákon és festményeken látható atletizáló nők is efféle ruhát viseltek, és napjainkban sem mondtak le róla a nők. A legfontosabb az, hogy kényelmes legyen úszáskor, de ugyanakkor alkatunkhoz illő legyen, az előnyös testrészeket hangsúlyozza.

Ugyanis a fürdőruhát ma már nem csak úszásra használjuk, hanem napozásra is, de fesztiválokon is előszeretettel viseljük a bikini felső részét.

S ha egy pohár sörrel a kezünkben mászkálunk a fesztiválokon, ismerősökkel találkozunk, megállunk szinte mindenkivel beszélgetni, akkor egyértelműen a legjobb formánkat szeretnénk mutatni. Nos, a továbbiakban leírom, hogy milyen testalkathoz melyik fürdőruha passzol és miért, mind az egyrészes, mind a kétrészes fürdőruha-választékban megtalálhatjuk a nekünk valót.

Ha az alakunk szögletes típusú (kisebb mell, csípő és egyenes derék), annak az egybe fürdőruhánál a kivágások nagyon fontosak, legyen a fürdőruha virágmintás, babos, csíkos vagy egyszínű. A nyaka legyen V alakú, és ha hosszú a láb, akkor rövidnadrág típusú az alsó része. Ha meg rövidebbek a lábak, és hosszabb a felsőtest, akkor az alsó része legyen oldalt magasan kivágva, ami hosszabbítja a lábakat. A derekunknál nem árt, ha van valami dísz vagy fodor, akár egy öv.

A bikini sem mindegy, hogy milyen Fotó: Pixabay.com

Ha a kétrészes fürdőruha mellett döntünk, akkor a háromszögű melltartó meg a lábnál a magas kivágású alsó az előnyös, hogy minél többet mutasson meg fenekünkből.

Ugyanakkor a hosszú derekú, úgymond retro-bikini kifejezetten előnyös az ilyen típusú nőknek,

ugyanis ez a fajta alsó minden esetben nagyobbítja a feneket, így még karcsúbbnak mutat az illető személy.

Ha az alakunk alma típusú (nagyobb felső test és has) az egybe típusú fürdőruhánál ajánlom a derékben karcsúsított vagy összehúzott fürdőruhát. Ezek a hölgyek kerüljék a derékben elvágott mintájú típusokat, az öveket, a babost, a széltében csíkos fürdőruhákat. Ajánlom a függőlegesen csíkos egybe fürdőruhát, ami hosszabbítja, vékonyítja alakunkat. A felső része mindenképp V-alakban legyen kivágva, akár a hátánál is lehet nagyobb dekoltázs, a lábnál meg magas kivágás, ami hosszabbítja a lábakat. Ez a típusú kivágás a bugyi résznél szinte minden típusnak előnyös, kivéve, ha nagyon hosszúak a lábak és rövidebb a felső test. Ebben az esetben nagyon aránytalanul hosszúnak tűnhetnek a lábaink.

Ha a bikinit preferáljuk, akkor a háromszögű felső részt és a minél kevesebbet takaró alsó részt ajánlom, de semmiképp ne legyen alacsony derekú.

Ha az alakunk körte típusú (nagyobb csípő, kisebb felső test), akkor a monokini felül legyen kerek kivágású és alul magas kivágású, hogy a lábak minél hosszabbnak tűnjenek, ez meg elveszi a figyelmet a szélesebb csípőről, és hosszítja a lábakat.

A bikininél meg arra figyeljünk, hogy a felső része legyen inkább a domináns, nagyobb darab, színesebb esetleg top -féle. A melltartó lehet szivacsos, kerek akár horgolt, virágmintás, babos és széltében csíkos. Az alsó része semmiképp ne legyen rövid nadrág típus, inkább vékony pánt legyen oldalt és a fenékből minél több látszodjon. Ez a rész meg legyen inkább egyszínű, inkább sötét árnyalatú.

Az egyrészes ruháknál is figyelni kell a részletekre Fotó: Pixabay.com

Ha az alakunk homokóra típusú (nagyobb csípő és mell, karcsú) akkor az egybe fürdődressz legyen jó szoros, hogy jobban kiadja alakunkat, derékban elvágva, csípőnknél meg minta vagy V alakú kivágások, ami még inkább rásegít kihangsúlyozni a karcsú derekunkat. A felső része meg legyen inkább amerikai push-up melltartó stílusú, ami kihangsúlyozza a melleket. Az alsó része legyen rövid nadrág kivágású.

Ha bikinit öltenénk magunkra, akkor a felső része legyen bandou-stílusú (mintha egy sálat kötöttünk volna magunkra) vagy haspóló, rövid top, amiben a hasunk kilátszik, így ugyancsak nagy hangsúlyt fektethetünk karcsú derekunkra. Az alsó része legyen rövidnadrág típusú, alacsonyabb derékkal. Viszont ha jobban ki szeretnénk hangsúlyozni a fenekünk, akkor itt is mindenképp a magasított derekú alsó reszt ajánlom.

De bármilyen testalkatról is legyen szó, mindenek előtt

a legfontosabb a fürdőruha kiválasztásánál az, hogy jól érezzük magunkat benne,

találjon hozzánk és boldogan viseljük, ahányszor csak megtehetjük.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat