Pislákoló olimpiai álmok

Liget 2020. július 28., 12:12

Lassan hozzászoktunk volna a korán keléshez, talán megszületett volna az első magyar vagy román érem is Tokióban. Az előzetes tervek szerint az ötkarikás játékok negyedik napja lenne a mai. De nem az. A témával a Székelyhon napilap Erdélyi Sport melléklete foglalkozik.

Pislákoló olimpiai álmok
galéria
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság március 12-én elindította a fáklyát, a görögországi Olümpiában meggyújtották a tokiói olimpia lángját Fotó: Tokyo 2020/Shugo Takemi

Márciusban döntöttek úgy a szervezők, hogy a világjárvány miatt egy évvel elhalasztják az idei ötkarikás játékokat. Azóta sajnos nem sok minden változott, még ma is kérdés, hogy egyáltalán napolni vagy törölni kellett volna-e. A XXXII. nyári ötkarikás játékokat eredetileg 2020. július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, de március végén a koronavírus-járvány miatt megszületett a döntés, hogy egy éves halasztással, 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart a tokiói olimpia, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor. A vélekedések szerint az új időpontok elegendő időt adnak az egészségügyi hatóságoknak és a játékok szervezőinek, hogy megküzdjenek a koronavírus-járvány következményeivel, és mivel szinte napra pontosan egy évvel az eredeti dátumok után kezdődnek majd a seregszemlék, a minimumra csökkenthető a halasztás miatti zavar a nemzetközi sportnaptárban.

Csakhogy, azóta nem sok előrelépés történt. Pedig négy hónap telt el – és bevallhatjuk, okosabbak nem lettünk.

Csak a román fociéletben legutóbb történtek tekintetében – ahol rohamosan terjedt a fertőzöttek száma – továbbra is az a kérdés: mi lesz veled, sport, mi lesz veled, olimpia? Vajon egy év elegendő arra, hogy jobbak legyenek a feltételek? Mert jelenleg százszázalékos biztonságot képtelenség szavatolni. A témával foglalkozó teljes cikket elolvashatják ha fellapozzák a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletét.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.