9 + 1 sorozat, amit nagyon várunk 2023-ban

Tamás Attila 2023. január 10., 17:29

A világ egyik legjobb videójátékának sorozatadaptációjával indul az év, amiben olyan szériák folytatásai érkeznek, mint A vaják, Bridgerton, A mandalóri. Ezek mindössze a jéghegy csúcsai, vagyis a legnagyobb érdeklődésre számot tartó produkciók, amik mellett számos új néznivaló érkezik. Ajánló.

9 + 1 sorozat, amit nagyon várunk 2023-ban
galéria
Fotó: Liget-montázs

Továbbra is kaotikus a helyzet a streamingpiacon, egyvalami azonban biztos és állandó: továbbra is futószalagon érkeznek az új sorozatok és a már berendelt folytatások annak ellenére is, hogy a Netflix nagy nézettségű presztízssorozatokat is képes elkaszálni mostanában, ami egyértelműen folytatásért kiáltott volna, ahogy történt ez az 1899 című, nemzetközi produkció esetében.

A Wednesday nem jutott erre a sorsra, így abból biztosan készül második évad, már csak az a kérdés, hogy mikor láthatjuk. Bár az HBO is selejtezi rendesen a nem nagy nézettségű, és már elkaszált sorozatait,

a trend mégiscsak az, hogy egy-egy eltüntetett sorozatra tucatnyi új jut, szóval csak győzzük szabadidővel a ránk zúduló sorozatdömpinget 2023-ban is.

Mi első körben ezeket az új szériákat és folytatásokat várjuk, de amint az elmúlt évek tapasztalata is mutatja az igazi nagy dobások az év második felében érkeznek, és a legnagyobb meglepetések általában azok szoktak lenni, amiket nem is nagyon promóznak a forgalmazók.

The Last of Us – HBO Max

Már csak kevesebb mint egy hét, és megnézhetjük, hogy mit hoztak ki az HBO-nál a The Last of Us Playstation-exkluzív játék adaptációjából a Csernobil készítője, Craig Mazin és a játék alkotója, Neil Druckman. Bár ezt a sorozatot mi még 2022 végére vártuk, év közben derült ki, hogy 2023 elejére halasztják, de legalább az év nagyon első felére, így január 15-én (mi 16-án) láthatjuk az első epizódot, amit majd heti bontásban követnek a többiek. A szívbemarkoló és érzelmes történetéről emlékezetes játék sorozatadaptációja ismét tönkreteszi a sztori ismerőit, de a játékot nem ismerő közönséggel is megismerteti a The Last of Us kegyetlen, posztapokaliptikus világát. A főszerepben Pedro Pascalt (A mandalóri, Trónok harca, Narcos, Wonder Woman 1984) és Bella Ramseyt (Trónok harca) láthatjuk, akik az előzetesek tanúsága szerint elképesztő Joel és Ellie páros lesznek, egy csomó más tehetséges színésszel megtámogatva. Az első évad várhatóan az első játék cselekményét dolgozza fel, a folytatás pedig várhatóan a másodikat, és amíg a sorozat megy, addig hátha elkészül a The Last of Us-játék belengetett többjátékos kalandja, vagy ne adj’ isten a félig-meddig bejelentett harmadik rész.

Videó: HBO Max

Shrinking – Apple Tv+

Egyelőre még nem sokat tudni az Apple streamingfelületére január 27-én érkező Shrinkingről, csupán azt, hogy egy olyan pszichiáterről szól, aki a gyászt követően feladva minden szakmaiságot, mindent kimond a pácienseinek, amit gondol, ezzel változást érve el mind az ők, mind a saját életében. Az egyfajta viccesebb Terápiaként érkező sorozat olyan nagyágyúkkal érkezik, mint Harrison Ford és Jason Segel, ami azt jelenti, hogy továbbra is dívik az a trend, hogy mozisztárokat igazoljanak le a presztízssorozatok főszerepeire. Kíváncsian várjuk, hogy mit tudnak kihozni a Ted Lasso (szintén az Apple presztízssorozata) készítői ebből az alapkoncepcióból, amit a március végéig tartó, tízrészes évadban nézhetünk majd végig.

Videó: Apple TV+

A Fehér Ház vízszerelői (White House Plumbers) – HBO Max

Nagyon ígéretesnek tűnik az HBO, márciusban érkező ötrészes minisorozata ami hírhedt Watergate-botrányt, vagyis annak előzményeit mutatja be E. Howard Hunt és G. Gordon Liddy történetén keresztül, tehát az „elnök embereiről” szól, akik akaratukon kívül is előidézik, hogy Nixon elnök belebukjon a körülötte kirobbant választási csalásba. A két főszereplőt a legendás Woody Harelson és a karakteres Justin Theroux játsszák, de olyan további nagy nevek is feltűnnek a szereplők között, mint Lena Headey (Trónok harca), Kiernan Shipka (Mad Men, The Chilling Adventures of Sabrina), valamint Judy Greer (egy csomó vígjáték és családi film) és Domhal Gleeson (About time, új az új Star Wars-trilógia). Ha minden igaz, akkor igazi térdcsapkodós és abszurd fordulatokat felvonultató néznivaló lesz.

Videó: HBO Max

A Mandalóri (3. évad) – Disney+

Bár a Bobba Fett könyvének hála a tavaly sem kellett nélkülöznünk a bébi Yodaként elhíresült Grogut és az őt védelmező Mandalórit, akinek egy feladata van: nem levenni az arcát takaró sisakját mások előtt. Mivel ezzel elbukott, ezért számkivetetten indul új kalandokra, miután Grogu is őt választotta a fiatal Luke helyett, így újabb évadban nézhetjük, ahogy cukiskodva egyik bolygóról a másikra repülnek, és közben a kedvenc fejvadászunk küldetéseket hajt végre. Az egy év kihagyás után, március 1-jén érkező harmadik évad várhatóan tovább bővíti a Star Wars-univerzumot, aminek az igazi kiaknázható potenciálját legutóbb az Andor mutatta meg.

Videó: Disney+

Ahsoka – Disney+

A mandalóri és a Star Wars: A klónok háborúja leágazása, pontosabban a „mutassuk meg az animációs Star Wars-sorozatok karaktereit élőszereplős formában is” projekt újabb mérföldköve. Az Anakin padawanjaként megismert, erőérzékeny, csupaszív, a Togruta (nem pedig Twi'lek, ahogy sokan tévesen tudják a fejéről kétoldalt lelógó lekku-k miatt) fajhoz tartozó fiatal nő A mandalóriban mutatkozott be élőszereplős karakterként, Rosario Dawson alakításában. Kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat számára még a Star Wars-univerzum miután kilépett a jedi-rendből és a 66-os parancs mészárlását is túlélte. Az újabb Csillagok háborúja-projekt mindössze minisorozat lesz, ami szorosan kapcsolódik majd A mandalórihoz, és lazán a többi kisképernyős, messzi messzi galaxisban játszó történetekhez. Valamikor az anyasorozat után érkezhet, egyelőre nincs kitűzött premierdátuma.

Fotó: Disney+

A vaják (3. évad) – Netflix

Valószínűleg nem várják meg A vaják készítői a telet a sorozat harmadik évadának bemutatásával, hanem már évközben láthatjuk, hogy merre alakul a képernyőn kedvenc szörnyvadászunk nem éppen legminőségibben adaptált története. A karácsonykor debütált Vaják: A vér eredete című előzménysorozat annyira gyalázatosra sikerült, hogy nagyon el kell rontsák az anyasorozatot ahhoz, hogy képes legyen azt a förtelmet alulmúlni. A másik rossz hír, hogy ez lesz az utolsó évad amiben Henry Cavill Geralt bőrébe bújik, hiszen amint az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált „kreatív nézeteltérések” miatt távozik a sorozatból, és helyét a negyedik évadtól Liam Hemsworth veszi át. Ez pont jó alkalom lehet, hogy az egyre romló minőség és a streamingen egyre nagyobb teret hódító, immár tucatfantasyk egyikének, nevezetesen A vajáknak is búcsút mondjuk a harmadik évad után.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story – Netflix

Ha évközben rukkolnak elő A vaják harmadik évadával, akkor mérget vehetünk arra, hogy a Netflix karácsonyi sorozata ezúttal a Bridgerton harmadik évada lesz. De hogy addig se maradjunk a kedvenc habos-babos bűnös élvezetünk nélkül, vagy tavasszal, vagy nyáron érkezik ebből is egy leágazás, ami egy különálló sztori lesz, amiben Charlotte királynő fiatal éveibe kaphatunk betekintést, még mielőtt az elsőbálozók sorsáról döntő hatalmasság lett volna egy szenilis férjjel. A sorozathoz már érkezett egy rövid jelenet kedvcsinálóként, aminek a végén csupán annyit tudunk meg, hogy valamikor 2023-ban érkezik.

Videó: Netflix

Loki (2. évad) – Disney+

Az egyre gyatrább minőségű Marvel-sorozatokkal már kezd tele lenni a padlás, és a harmadvonalas karakterek új spin-offjai sem hoznak már annyi embert lázba, mint például egy jónak ígérkező szuperhősös mozifilm, az idén is futószalagon érkező Disney-produktumok közül mi a Lokit emelnénk ki, aminek a második évada több mint ígéretes, hiszen eredetileg egyévados szériának készült, aztán, mivel közönségkedvenc lett, berendelték a folytatást. Tom Hiddleston Lokiját egy Marvel-rajongónak nem kell bemutatni, ráadásul az idővonalon kívül játszódó történet nagyon sok, előre nem látható fordulatot tartogat, ami aztán valamilyen formában a többi Marvel-film és sorozat idővonalára is hatással lesz: lásd az első évad végén bemutatott Kang: a Hódítót, aki a februárban érkező Hangya harmadik résznek, és a 2025-ben esedékes újabb Bosszúállóknak is a főgonosza lesz. A Loki ráadásul a multiverzum-témát is jól kiaknázza, és már nagyon várjuk, hogy mi lesz az ő és a számos variánsa sorsa a jövőben.

Videó: Disney+

A háromtest-probléma – Netflix

Összeállításunkban az egyetlen olyan sorozat, aminél rezeg a léc, hogy idén egyáltalán láthatjuk-e, de azért reménykedünk benne, hogy ha nem 2023-ban, de jövőre azért megnézhetjük, hogy mi jött át a Trónok harca alkotói számára az egyik leggrandiózusabb kínai hard sci-fiből. A sok szempontból eleve halálra ítélt projekt (többek között a készítői David Benioff és D. B. Weiss, akik már sosem mossák le magukról, hogy elcseszték a Trónok harca végét) számos akadályba ütközött a megvalósítás során, és már egy valós gyilkosság is kötődik a produkcióhoz, ugyanis az egyik vezető producert a gyanú szerint megmérgezte az egyik beosztottja. Ezektől elvonatkoztatva azonban az egyik kortárs – talán legátütőbb – hard sci-fi adaptációjáról van szó, aminek az első kötetét már olvastuk, és lenyűgözött minket, hiszen a tudományban is nagyon jártas Cixin Liu egy olyan egyedülálló történetben vezeti fel az emberiség számára leselkedő legnagyobb veszélyt, egy teljesen ismeretlen, és a miénktől teljesen eltérő idegen civilizáció általi inváziót, hogy rendesen beleborzongunk már csak az említésébe is. Az, hogy mikor lesz ebből Netflix-sorozat, és hogy jó lesz-e, vagy az elcseszett adaptációk sorát fogja-e gyarapítani, még egyhamar nem tudjuk meg, de addig is ha kíváncsiak vagyunk, elolvashatjuk az adaptáció alapanyagául szolgáló Háromtest-trilógia köteteit. Ezekben biztosan nem fogunk csalódni.

Fotó: Tamás Attila

Bónusz: Alapítvány (2. szezon) – Apple Tv+

Már láthattuk, hogy milyen amikor pénzt nem sajnálva adaptálják az egyik legnagyobb sci-fit, Isaac Asimov Alapítványát, és bár látványban nagyon is minőségi volt, a történetet azonban kevésbé sikerült átültetni a vászonra a regények ismerői szerint. Emiatt eléggé megosztó lett a sorozat, mivel rengeteg változtatást eszközöltek a készítők az alapanyaghoz képest. Épp a napokban derült ki, hogy mikor érkezik a folytatás, az első kedvcsinálóból kiderült, hogy 2023 nyarán láthatjuk a második évadot. Reménykedjünk, hogy sikerül kiköszörülni az első évad csorbáit, de ha mégsem, akkor újabb nagyívű sci-fi adaptációt engedhetünk el egy új esélyadás után.

Videó: Apple TV+

Ezek tehát számunkra 2023 legvártabb sorozatai, de olyan címek is folytatódnak 2023-ban mint a netflixes Árnyék és csont (Shadow and Bone), a Te (You), a Vikingek: Valhalla, az HBO nagyágyúja, az Utódlás (Succession) vagy épp az Amazonon futó Az Idő kereke. De számos olyan folytatás, és új cím érkezik idén is, aminek egyelőre semmilyen premierdátuma nincs, de 2023 második felében, a nagy őszi sorozatdömpingben érkeznek. Nekünk pedig annyi lesz a dolgunk, hogy kiválasszuk közülük a figyelmünkre leginkább érdemesebbeket.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport