Élvonalban: gyergyói jelöltek a Petőfi Zenei Díjra

Gergely Imre 2020. június 23., 16:43

Elindult a közönségszavazás a Petőfi Zenei Díj legfontosabb kategóriáiban, és a gyergyószentmiklósi zenekarok korábban szinte elképzelhetetlennek hitt eredményt mondhatnak magukénak: az öt kategóriából négyben jelölte őket a magyar zenei szakma. A Bagossy Brothers Company három kategóriában kapott jelölést, és a No Sugar is a Petőfi Zenei Díj jelöltjei között van.

Élvonalban: gyergyói jelöltek a Petőfi Zenei Díjra
galéria
A zenei díjátadó egyik fénypontja a Bagossy Brothers Company nagykoncertje lesz Fotó: Facebook.com/Bagossy Brothers Company

A Bagossy Brothers Company az Év Zenekara díj várományosa, énekesük, Bagossy Norbi az év férfi előadója lehet, és a Visszajövök című számukat az év videóklipje címre jelölték.  A No Sugar pedig a január 20-án, az A38-as hajón megtartott fellépésükkel érdemelte ki a jelölést a legjobb akusztikus koncertért járó díjra.

A Petőfi Zenei Díj Show szervezői azt is bejelentették, hogy augusztus 18-án esedékes díjátadó gála csúcspontja a Bagossy Brothers Company ünnepi nagykoncertje lesz.

A jelöléseket elismert szakemberekből álló testület adja, így elmondható, hogy a zenei szakma elismerését már megkapták a jelöltek. A díjazás közönségszavazás eredménye alapján történik, a https://petofilive.hu/petofizeneidij/ címen naponta egyszer lehet szavazni.

A BBC elmondhatja: visszajövök a díjazottak közé

Az év zenekarának jelölt Bagossy Brothers Company zenekar korábban is több jelölést kapott, tavaly megnyerte az év akusztikus koncertje kategóriát.
A Bagossy Brothers Visszajövök című dala a megjelenésétől kezdve nagyon népszerű a a rádióhallgatók körében (is). A Road movie sorozatban elkészült klipben Gyergyószentmiklós és környékének szépségei láthatók. Bagossy Norbi számára ez az első egyéni jelölés.

„Nagyon örülünk, hogy idén is jelöltek a Petőfi Zenei Díjra, ez a szakma elismerését jelenti.

Nem az a fontos, hogy kié lesz majd a díj, önmagában már az egy hatalmas elismerés, hogy részesei lehetünk ennek, amiért hálásak is vagyunk”

– szögezte le kérdésünkre válaszolva az énekes. Az egyéni jelölés természetesen motiválja: „Jól esik, hogy a szakma úgy gondolja, hogy én is az év előadói köze tartozom, és azon dolgozom, hogy ugyanolyan elánnal folytathassam a munkám, hobbim, életem mint eddig”.

Nem csak a jelölés miatt érdemes külön beszélni a Visszajövök című dalról, hiszen ez sokakat megérintett. „A dal sikere szerintem annak köszönhető, hogy talán bele tudja képzelni magát mindenki egy kicsit. A számok sikerét szinte soha nem lehet befolyásolni. Ugyan érezhető már az elején, hogy melyikben van több potenciál, de alapvetően mindegyiknek saját életútja lesz, aminek a milyensége csakis a hallgatóságon múlik” – fogalmaz Norbi.

No Sugar: akusztikusan is nagyot szóltak

A No Sugar január 20-án lépett fel az akusztikus koncerthez szükséges áthangszerelt repertoárral, és a jelek szerint igencsak megérte a belefektetett munka, hiszen nem csak a közönséget varázsolták el a zenéjükkel, de a szakembereket is. A koncert felvételét február 17-én mutatta be az M2 Petőfi TV.

„Meglepett minket is a jelölés, főleg ebben kategóriában, hiszen, aki ismer minket az tudja, hogy mi inkább a »gatyaszaggató« energikus koncerteket szeretjük.

Az Akusztikba való felkérés megtiszteltetés volt, összeraktuk a műsort, áthangszereltük a dalokat, így például a tőlünk nagyon távol álló harmonika is szerepet kapott egy dalban” – fejtette ki a Ligetnek Bereczky Botond zenekarvezető.

Akusztikusan is nagyot alkotott a No Sugar

Az akusztikus koncerten meghívottak is felléptek Szabó Zsolt (zongora, harmonika), és Máté Katalin (vokál) személyében. „Egy nagyon jó hangulatú kis akusztikus koncert volt, ahol jól éreztük magunkat. Arra kérünk mindenkit, aki szereti a munkásságunkat, hogy augusztus 13-án éjfélig minden nap szavazzon ránk és természetesen Bagossyékra is, ezzel is elismerést szerezve az erdélyi zenei életnek” – mondta a zenekarvezető.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.