Ezekkel a sorozatokkal próbálnak minket a jövőben a képernyő elé szögezni

Tamás Attila 2019. július 23., 20:15 utolsó módosítás: 2020. augusztus 10., 21:56

Nem a következő két év lesz az, amikor a ránk zúduló irdatlan sorozatmennyiség alább fog hagyni, ugyanis a kisképernyős műfaj talán még sosem volt ilyen népszerű. A stúdiók időt és pénzt nem sajnálva népszerű történeteket ültetnek át mozgóképes formába, a néző pedig csak kapkodja a fejét, hogy éppen mit érdemes nézni. Összeállításunkban a San Diego-i Comic-Con-on bemutatott, legnagyobb érdeklődésre számot tartó újdonságait vesszük górcső alá.

Ezekkel a sorozatokkal próbálnak minket a jövőben a képernyő elé szögezni
galéria
Fotó: Liget-montázs

Talán az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó szórakoztatóipari dzsembori a San Diego-i Nemzetközi Képregény-találkozó (tudják, ahol felnőni nem akaró emberek szuperhős-maskarákban parádéznak, és filmes, sorozatos, képregényes hírességek osztják az észt), amelynek az elmúlt napokban tartották a legújabb kiadását. Ne tévesszen meg senkit a képregény-találkozó szóösszetétel, hiszen a rendezvény mára egy úgynevezett szórakoztatóipari olvasztótégellyé vált:

a képregényes panelek mellett itt jelentik be többek között a nagy filmes stúdiók, tévécsatornák a következő nagy dobásaikat, illetve újabb előzeteseket, promóanyagokat mutatnak be a közönség előtt a soron következő produkcióikról.

Nem volt ez másként idén sem, rengeteg újdonságot tudhattunk meg, illetve láthattunk a filmes szakportáloknak és a Youtube videómegosztónak köszönhetően. De nézzük, hogy mi vár ránk a tévé-, illetve streamingszolgáltató-fronton.

A sorozatipar nem titkolt szándéka, hogy a Trónok harca farvizén hasonló kaliberű fantasy-történeteket úsztasson meg. A Netflix első ilyen próbálkozása a várhatóan még idén érkező Witcher-sorozat lesz, amelynek promóképeit már a múlt hetekben „elszotyogtatták”, a Comic Con-on pedig bemutatták az első előzetest is a sorozat nyolcrészesre tervezett első évadáról.

Videó: Netflix

A részben Magyarországon forgatott fantasy-sorozat főszerepét a Supermant is megformáló Henry Cavillra osztották, a többi szerepre azonban már nem igazán ismert színészeket kasztingoltak. A várhatóan 18-as korhatárbesorolású sorozat látványvilágán az első előzetes alapján nem spóroltak, a sztorit pedig Andrzej Sapkowski lengyel író ugyanezen című nyolckötetes regényfolyama adja, ami a rajongói bázisát tekintve szintén nem kispályás fantasy. Nem is beszélve a szintén ebből a történetből készített videójátékokra, amelynek harmadik részét az év játékának választották 2015-ben. Már csak az a kérdés, hogy a sorozatverzió képes lesz-e ekkora tömegeket leültetni a tévéképernyők elé?

A Csillagflottáról szóló történetfolyamok rajongói kisebb katarzist élhettek át, amikor bejelentették, hogy érkezik egy újabb Star Trek-sorozat, ráadásul Patrick Stewart főszereplésével, aki Picard kapitányt alakította a legendás Star Trek: Új nemzedék alcímet viselő sorozatban és néhány mozifilmben. A sorozatot övező várakozást a hétvégén tekerték nagyobb fokozatra, ugyanis kijött az első előzetes is, amiről nem Star Trek-rajongóként első blikkre azt mondom, hogy semmiképp sem hagynám ki. Az egyetlen probléma, hogy csak valamikor 2020 tavaszán érkezik…

Videó: Prime Video

Az Igazság Ligáján túl, a múltban is van ám élet a DC képregénykiadónál, ráadásul nem is akármilyen: a filozofikus de ugyanakkor harsány Watchmen egy olyan egyedülálló, párhuzamos világban játszódó nem is annyira szuperhős-történet, aminek „fogyasztása” túlmutat a megszokott szuperhős-narratívákon. A képregényből 2009-ben Zack Snyder készített egy nagyon látványos és az alapanyaghoz tényleg hűséges filmadaptációt, most pedig az HBO-nál gondoltak egy nagyot, és a Lost sorozattal híressé váló Damon Lindelof íróval elkészítették a történet sorozatverzióját, amit a tervek szerint ősszel mutatnak be a csatornán és a hozzá tartozó streamingplatformon. Az előzetest látva megelőlegezhető a bizalom, biztosan nem fogunk sokat ásítozni a nézése közben.

Videó: HBO

A virtuális vadnyugati élményparkról szóló sorozat tavaly képernyőre került második évadáról azt írtuk, hogy egy rejtélyhalmaz üresjáratokkal, de úgy néz ki, hogy a készítők szintet lépnek a jövőre érkező harmadik felvonásban, és kilépnek az eddigi keretek közül.

Nézőként roppant kíváncsivá tesz, hogy megkapjuk-e a választ a felmerülő kérdésekre, vagy még több rejtélyt kapunk, hogy legyen amiről újabb és újabb elméleteket gyárthassunk? A 2020-ban érkező harmadik évad után erre még visszatérünk.

Videó: HBO

Philip Pullman: Sötét Anyag trilógiájából már készült mozifilm az igencsak felejtősre és közepesre sikerült Arany Iránytű „személyében”, még 2007-ben. Az HBO úgy döntött, hogy az angol BBC-vel közösen sorozatot készít egy szintén ismert fantasy-regénysorozat alapján, ha már a Trónok harcával ilyen jól betaláltak. Az inkább gyerekeknek szóló történetfolyamot a trendeket meglovagolva kellően sötét hangulatúra készítették a Comic Con-on bemutatott új előzetes alapján, és a csatorna hírnevét alapul véve reménykedhetünk, hogy ez az adaptáció nem lesz egy újabb melléfogás. Erről, vagy ennek ellenkezőjéről már idén megbizonyosodhatunk.

Videó: HBO

A meglehetősen nehéz időket élő amerikai SyFy csatorna biztosan nem volt felkészülve arra a pozitív fogadtatásra, amelyben a 2015-ös The Expanse (A térség) című sorozatuk részesült. A reneszánszát élő műfaj egyik modern zászlóshajóját azonban a csatorna a kritikai és közönségsiker ellenére három évad után elkaszálta, azonban a manapság sorozatgyártó-nagyhatalomként is definiálható Amazon meglátta ebben is a lehetőséget, és megvéve a jogokat újabb évadot készített a Térség történetéből a rajongók nagy örömére. A „pénz nem számít” irányelvből kiindulva a színvonalból biztosan nem adnak alább, így tovább élvezhetjük a James S. A. Corey írói álnév alatt publikáló szerzőpáros a nem túl távoli jövőben az űrben játszódó történeteinek mozgóképes változatát.

Videó: Prime Video

Egy újabb adaptáció, ráadásul egy nem is olyan régi filmé. A dél-koreai kultrendező, Joon-ho Bong 2013-as, a fagyott Földön folyamatosan mozgásban levő vonat és az azon kasztokban élő emberiség a túlélésért folytatott harca egy nagyon szórakoztató és valahol mélyen emberi történetet eredményezett, amit most sorozatként gondoltak újjá. Sajnos nem a film történetét viszik tovább, hanem az előzetes alapján teljesen más szereplőgárdával újramesélik a már ismert történetet, emiatt a felsoroltak közül ez számít a legkevésbé várósnak. A 2020 tavaszán érkező sorozat első szezonja ha emiatt nem is lesz átütő, a remélt folytatások már hátha jobban belevisznek a sztoriba és részletesen kibontják, hogyan került az emberiség abba a helyzetbe, hogy egy mozgó szupervonaton kénytelen túlélni a jégbolygóvá változott Földön.

Videó: TBS

A Marvel is beerősít a sorozatok terén

A San Diego-i Comic Con-on mutatta be a Marvel a következő év film- és sorozatterveit, a filmes univerzumuk negyedik szakaszát.

Fotó: IMDb/Marvel

A filmek közül bejelentették az önálló Black Widow-t (ami várhatóan előzményfilm lesz, és amit Budapesten forgatnak), az Eternals-t, ami új, nem evilági karaktereket hoz be a filmes franchise-ba, a Thor 4-et, amiben Natalie Portman fogja alakítani a viharisten női alteregóját, a Shang Chi című, az ázsiai piacra szánt szuperhősfilmet, a Doctor Strange folytatását, ami a Multiverse of Madness alcímet viseli, valamint az új Blade-filmet, aminek főszerepét az Oscar-díjas Mahershala Alira bízták.

A filmek mellett azonban öt sorozatról is lerántották a leplet, mivel a Disney ősztől saját streamingszolgáltatót indít Disney+ néven, az itt megjelenő Marvel-sorozatok pedig a Netflixen futó, de már elkaszált Defenders-sorozatokkal ellentétben szervesen kapcsolódnának a filmes univerzumhoz.

Fotó: Marvel Studios

A 2020 őszén induló sorozat Sólyomról (aki, spoiler, átvette Amerika Kapitány szerepét), valamint a Tél Katonájáról szólna, bemutatva a Bosszúállók – Végjáték utáni világ egy szeletét.

Fotó: Marvel Studios

Thor örökbefogadott kisöccse, a megtévesztés és az illúzió istene már rengeteg borsot tört a Marvel szuperhősök orra alá. Bár az Endgame-ben alulmaradt, és nem tudjuk, hogy igazából mi történt vele, a készítők mégis adtak neki egy kiutat, úgyhogy tovább folytathatja az ármánykodásait, ezúttal a kisképernyőn. Mindezt 2021 tavaszától láthatjuk.

Fotó: Marvel Studios

A Skarlát Boszorkányról és az android Vízióról szóló sorozat nem egy vasárnap reggeli matinénak ígérkezik, a kérdés pedig adott, hogy miként hozzák vissza a robot-főszereplőt, hiszen őt Thanos még a csettintés előtt elpusztította. 2021 tavaszán erre a kérdésre is választ kapunk.

Fotó: Marvel Studios

Mi lett volna ha…? Egy animációs szériában játszanak el ezzel a kérdéssel a Marvel karakterei esetében. Vagyis bemutatják, hogy milyen más fordulatot vehettek volna a különböző történetszálak, hogyan alakulhatott volna egyes szuperhősök élete egy párhuzamos valóságban. A 2021 nyarán érkező sorozat meglehetősen érdekesnek ígérkezik.

Fotó: Marvel Studios

Az Infinity War-ban parkolópályára küldött, de az Endgame-ben már ismét főszereplővé előlépett Sólyomszem történetét viszi tovább, aki éppen az utódját, Kate Bishopot képezi szuperhőssé. A jobb sorsra is érdemes szereplő történetéből tehát több órányit is kapunk 2020 őszén.

A futottak még kategória

A fentebb felsoroltakon kívül több hír és előzetes is napvilágot látott a csütörtöktől vasárnapig tartó eseményen, ezek közül említésre méltó még a Walking Dead film kedvcsinálója, amiből megtudhattuk, hogy Rick Grimes visszatérését a tévé helyett moziban láthatjuk. Emellett a zombisorozat tizedik évadához, valamint testvérsorozatának a Fear The Walking Deadnek az ötödik évadához is kiadtak egy-egy előzetest, úgyhogy megnyugodhatunk, zombis történetekből a jövőben sem lesz hiány.

Jöttek még előzetesek a DC-univerzum sokadik évadait taposó, a CW-csatornán futó sorozataihoz, az Arrow utolsó, a Flash hatodik és a Supergirl ötödik évadához is, de az idén kezdődő Batwomant is bepromózták.

Érkezett még egy így készült videó az augusztus 31-én a Netflixre érkező The Dark Crystal: Age of Resistance fantasy-sorozathoz, de kiadtak egy előzetest az AMC-n futó világvégés Preacher negyedik és egyben utolsó szezonjához is, ugyanakkor egy rövid sneak-peak erejéig betekintést kaphattunk a Rick and Morty novemberben érkező negyedik évadába is.

Ezek a legnagyobbak és legismertebb produkciók, azok közül, amiket a következő egy-két évben láthatunk. Az már biztos, hogy sorozatok terén egyelőre biztosan nem lesz olyan időszak, amikor semmilyen érdekes néznivalót nem találunk.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport