Erdély szépéből magyarok világszépe?

Szász Cs. Emese 2018. augusztus 09., 15:45 utolsó módosítás: 2018. augusztus 09., 16:02

György Tünde Renáta már négykoronás szépségkirálynő, eddig itthoni szépségversenyeken nyert helyezést, tavaly például őt választották Erdély Szépének, idén pedig nagyobb babérokra tör: pénteken este a Magyarok Világszépe elnevezésű verseny döntőjén küzd majd a koronáért.

Már 15 éves korában is nyert szépségversenyt Fotó: Facebook/György Renáta Tünde

Fásy Ádám harmadik alkalommal szervezi meg a Magyarok Világszépe szépségversenyt, a nevével fémjelzett versenyben megszüntette a határokat, ugyanis azt vallja, hogy szerte a világban élnek gyönyörű magyar hölgyek, ennek megfelelően mérettethessék meg magukat ők is, ne csak az anyaországban élők. Az idei döntős csapatban is van erdélyi, kárpátaljai és felvidéki lány is, így összesen négy ország magyar szépségei közül kerül ki majd a 2018-as Magyarok Világszépe cím büszke tulajdonosa.

A tizennégy döntős lányból három erdélyi,

a 18 éves Kelemen Réka Csíkcsicsóból, a szintén 18 éves Bartók Rebeka Kézdivásárhelyről, míg a 20 éves György Renáta Tünde Marosvásárhelyről ment előbb a balmazújvárosi felkészítő táborba, majd pénteken este a Budapesti Klauzál téren versenyeznek a koronáért.

Nem ez lenne az első koronája

A marosvásárhelyi György Renáta Tünde nem ismeretlen olvasóink előtt, hiszen nem először méreti meg szépségét versenyen: 2012-ben még 15 évesen, szinte gyermekként jelentkezett édesanyja biztatására a Nyárádmente szépe versenyre, s rögtön az első próbálkozás siker volt, a királynői korona került a fejére, csakúgy, mint 2014-ben a Bekecsalja szépe versenyen. Majd 2015-ben az Erdély Arcára jelentkezett, ahol több ezer lányból került a legjobb tizenkettőbe, majd végül a második udvarhölgynek járó korona került a fejére. Tavaly Székelyudvarhelyen lett az Erdély Szépe című büszke tulajdonosa, most pedig a Magyarok Világszépe címért versenyez.

György Renáta Tünde. A húsz éves lány amúgy pedagógusnak készül Fotó: Boda L. Gergely

Jelenleg még a balmazújvárosi felkészítő táborban van a döntős lányokkal, ott értük el telefonon, hogy a verseny kulisszatitkairól és a hangulatról érdeklődjünk.

Szigorú program, nehéz koreográfia

„Mint a legtöbb szépségversenyre, erre is édesanyám biztatására jelentkeztem. Eleinte azt hittem, hogy magyarországi castingre kell jöjjek, de aztán kiderült, hogy Csíkszeredában is lesz válogató, ahol be is kerültem a döntőbe” – mesélte a fiatal marosvásárhelyi lány, aki amúgy pedagógusnak készül. Elmondta, augusztus elsejétől tart a felkészítő tábor, nagyon szigorú programmal, eddig hétkor keltek, koreográfiát tanultak, ruhapróbákra jártak, forgattak, interjúkat adtak, még vacsora után is gyakoroltak.

„A program nagyon sűrű, mert négy felvonulásunk is lesz, magyar viseletben, koktélruhában, fürdő- és estélyi ruhában is felvonulunk majd. Ezekre mind külön koreográfia van, ami nem csak lépésekből áll, hanem tánccal egybekötött koreográfia”

– magyarázta. Renáta elárulta, a sűrű program mostanra kicsit lazult, mert jól állnak a próbákkal, koreográfiákkal, s még némi kirándulás, hajókázás, medencézés is belefért.

A döntős lányok Fotó: Magyarok Világszépe

Amúgy a döntős lányok között Renáta szerint nagyon jó a hangulat, nincs rivalizálás, áskálódás.

„Olyan, mintha barátságot jöttünk volna kötni, nem versenyeznénk egymással”

– mondja a húszéves szépség. Pedig a tét amúgy nem kicsi:  augusztus 10-én a budapesti Klauzál téren megrendezendő döntőn kiderül, hogy kinek a fejére kerül a korona. A nyertes lány nem csak a Magyarok Világszépe cím büszke tulajdonosa lesz, de ő képviseli Magyarországot a manilai Miss Intercontinental világversenyen, valamint ötezer euró is a díj része.

Renáta a felkészítő táborban Fotó: Magyarok Világszépe

„Én izgulok is, meg nem is. Nagyon jó itt a felkészítő táborban, de nyilván nagyon várjuk a döntőt is. Szeretnénk tudni az eredményt, hiszen mindenki nyerni jött ide” – mondta Renáta.

Közönségszavazás
Fásy Ádám szépségei közül nemsokára kiderül, kinek a fejére kerül a korona. De közben egy közönségszavazás is zajlik. A 14 gyönyörű döntős közül a legtöbb szavazattal bíró hölgy megkapja a Blikk-különdíját. A szavazáson az erdélyi lányok az élmezőnyben vannak.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat