Fenyvesi spa-élmények luxus árkategóriában, még medve nélkül

Szász Cs. Emese 2019. szeptember 30., 19:05

Az elmúlt hetekben többször is a figyelem célkeresztjébe került a Szent Anna-tót körülvevő erdőben lévő Bálványos Resort: hol négy medve szállodai randalírozásáról cikkeztek, beszéltek, hol arról, hogy a legjobb gyógyfürdővel rendelkező szálloda lett az országban a bálványosi. Mintha megéreztük volna, mi még mindezek előtt látogattunk el a fenyvesekkel körülvett szállóba és annak spa részlegébe.

Fenyvesi spa-élmények luxus árkategóriában, még medve nélkül
galéria
Pihenés. Háttérben a fenyvesek Fotó: Facebook/Bálványos Resort

Amikor a sepsibükszádi eltérő után már jó ideje semmit sem láttunk, csak kanyarokat és erdőt, kanyarokat és erdőt, és még medve sem lapított az út szélén, akkor hirtelen, tényleg, mintha a semmiből nőtt volna ki, úgy tűnt az ember elé a Bálványos Resort több épületes szállodakomplexuma. Hotel, mellette a wellness-központ, éttermek, kert, parkok, mellette a szállodához tartozó kalandpark, és zsúfolásig telt parkolók mindenütt. Szeptemberben is jócskán van itt vendég, s amint az rendszámtáblákból meg tudjuk ítélni, nem is a székelyföldi turista itt a gyakori, az ország minden megyéjéből látni itt autót. Később ezt tapasztaljuk bent is, szinte csak a személyzet körében hallani magyar szót, amelynek tagjai sokszor automatikusan románul köszönnek: valószínű, a román ügyfélhez vannak hozzászokva.

Mintegy három éve bővült wellness részleggel a bálványosi Grand Hotel, a gyógyfürdőt elsősorban a szállodavendégeknek találták ki, hiszen jóval vonzóbb egy olyan szállás, ami egyszerre nyújt wellness-élményeket is. Az utóbbi időben Romániában is egyre elterjedtebb lett az a típusú kikapcsolódás, hogy egy-egy hosszú hétvégére mennek el üdülni az emberek egy wellnessel egybekötött kikapcsolódásra. A gyógyfürdőt azonban a hét hat napján bárki kipróbálhatja, nem kell ahhoz szállodavendégnek lennie:

háromórás belépőt lehet váltani hétfőtől csütörtökig 60 lejért, pénteken és vasárnap 80 lejért,

7–16 év közötti gyerekeknek ugyanez 45 és 60 lejt kóstál, 6 év alatt ingyenes. Ha valakinek nem tűnik elégséges időnek ez a három óra, az plusz órát is vásárolhat magának, az hétfőtől csütörtökig 15 lejbe fáj, pénteken és vasárnap már 30-ba. Igen, jól látják, a szombati nap kizárólag a szállodavendégeknek van fenntartva, gondolom, olyankor a legnagyobb a tumultus, s nem hiányzik a külső vendég. Amúgy a szálloda honlapján követni lehet, hogy hány szabad hely van még a gyógyfürdőben, vasárnap 13 órakor például már csak 10 volt, ami fontos információ lehet, hiszen velünk is megtörtént, hogy egyszerűen nem kaptunk már pihenőágyat. S míg egy verőfényes szeptemberi napon még megoszlott a tömeg, s a bátrabbak kint is áztatták magukat és sütkéreztek a napon, az elkövetkező időszakban ez már nemigen fog előfordulni.

A tervező a helyszínre épített. A pihenőágyak mögött az örökzöld erdőrengeteg, Fotó: Facebook/Bálványos Resort

A wellness-központba belépve első pillantásra is az az érzése az embernek, hogy a tervezője a helyszín varázsára, a természeti adottságokra építette a gyógyfürdő kinézetét. S milyen jól tette! Szemet gyönyörködtető látvány a pihenőágyak mögött az örökzöld erdőrengeteg, de az itt-ott feltűnő kisebb vízesések is dobnak a látványon, a gyógyfürdő kialakításában is sok a fa, a kő, a padló is kőhatású, ami azért nem utolsó szempont csúszás szempontjából, sokkal biztonságosabb, mint az átlagos csempe, főleg, ha gyerekkel megy az ember. S ezt a helyet úgy tűnik, szeretik is a kisgyerekes családok.

A nagymedence a gyógyfürdő adatai szerint 29 Celsius-fokos, kellemes meleg, bár egy felnőtt embert nem lep el a víz szintje, úszásra mégis alkalmas, mivel elég nagy felületű. Gyerekek, felnőttek előszeretettel lubickolnak benne. Emellett két kisebb hidromasszázs-medencében lehet kényeztetni magunkat. Az egyik sós, a másik édesvizű. 

A nagy medence úszásra is alkalmas Fotó: Facebook/Bálványos Resort

Van egy Kneipp váltófürdő névre keresztelt taposófürdő is, ennek lényege, hogy különböző felületeken, köveken, fán, apró kavicson kell aktívan lépdelni, előbb egy hideg, 14 fokos, majd egy meleg, 36 fokos vízben. Ezek folyamatos váltakozása állítólag jótékonyan hat fejfájás, migrén, vérkeringési problémák, visszerek esetében is, de valahogy ottlétünk alatt nem sok kezelésre szoruló felnőtt próbálgatta, inkább a gyerekek élvezték az apró kavicsok nyújtotta örömöket.

Ami a gyerekeket illeti, közvetlenül a pihenőágyak közelében található a kétszintes gyerekmedence, 31 fokos, igazán kellemesen meleg vízzel, s a medence közepén őket is szórakoztatja időnként egy-egy előtörő vízsugár. Az, hogy a pihenőágyak közelében van, külön jó pont, ugyanis a nagyobbacska gyerekeket akár pihenőágyról is szemmel lehet tartani.

Hidromasszázs sós és édes vizű medencében is elérhető Fotó: Facebook/Bálványos Resort

Van még egy kisebb kültéri medence is, amelyben 24 fokos forrásvíz van a szálloda adatai szerint. Egy kellemesen meleg szeptemberi napon még sokan kipróbálták ezt is, volt, aki még sütkérezett is aztán a napon, de a többség inkább már a benti biztonságos meleget választotta. 

A wellnessrészleget erősíti még a sószoba, illetve a vizes és száraz szauna is. Utóbbi, igaz, nem tűnt elég forrónak a kipróbáláskor, ráadásul ilyenkor veszi észre az ember, hogy sokaknak hiányzik a szaunakultúrájuk: mert nem, általában nem álldogálunk nyitott szaunaajtóban és elmélkedünk azon, hogy bemenjünk vagy ne menjünk, s ha már bementünk, másfél perc múlva nem gondoljuk meg magunkat, hogy komótos kisétálás közepette ismét hűtsük az amúgy sem elég forró szaunát. Ilyen útbaigazításra, ajánlásra személyzetet amúgy nem nagyon kapni, nincs akitől megkérdezni, hogy akkor mit és hogyan érdemes kipróbálni, egy fürdőmester például elkélne, de ha baj lett volna, akkor sem igazán tudtunk volna szólni senkinek, és úgy általában mintha hiányos lenne a személyzet a wellnessközpontban: míg délelőtt még példás a tisztaság a mellékhelyiségekben, délutánra ez az érzése már eltűnik az embernek, igaz, olyankor már nehéz eldönteni, hogy a mosdóban a fürdőruháktól vizes-e minden, vagy esetleg más folyik a vécékagyló mellett.

Kneipp váltófürdő Fotó: Facebook/Bálványos Resort

Ugyanezt tapasztaltuk az amúgy kellemes hatású spa kávézónál is, bár általában sorok alakultak ki, hogy szomjukat oltsák az emberek, mégis többször megtörtént, hogy nem volt a bárpultnál senki hosszú időn keresztül. A kínálat amúgy inkább az italokra korlátozódik, miután a szálloda három étteremmel is rendelkezik, így a wellnessrészlegen inkább csak szomjukat oltják az emberek: a víz 5 lej volt, egy frappé 7 lejt kóstált, fagyizni is lehetett 5-6 lejért, de volt, aki például pezsgőt kortyolgatott a medencében. Mindezeket üveghatású műanyag poharakban lehet bevinni a medencék közé, ami azért mégiscsak ad némi eleganciát.

Kültéri medence. Szeptemberben még érdemes volt kipróbálni Fotó: Facebook/Bálványos Resort

És igen, ha már ittunk, együnk is: amint már említettem, három étterme is van a szállodának, egy hagyományos, egy kísérleti és egy fine dining. S bár a reggeli benne van a szállóvendégeknek a szoba árában, és mindenki agyba-főbe dicséri is, amúgy à la carte lehet enni mindhárom helyen, s mindenütt igen magas árakkal. 

A hagyományosnak nevezettben is elég szűkös az étlap kínálata, de ezt manapság már nem illik felróni egyetlen valamire való helynek sem, ugyanis inkább legyen kevés a kínálat, de azt lehessen frissen és gyorsan feltálalni. Hát ez a Bálványos Resortban mikor megy, mikor nem. A hagyományos amúgy azt jelenti, hogy ha valaki spagettit keres vagy rántott húst, azt is megtalálja a marhapörkölt vagy Cézár-saláta mellett, de akad azért olyan étel is, ami mellé zöldborsópüré dukál, ami azért már nem mindennapi. Főételt amúgy 30, vagy inkább 40 lej alatt nemigen talál az ember, a savanyúságért is elkérnek 10 lejt, míg a desszertnek szolgáló túrófánk például 22 lejt kóstál. Jól meg kell gondolja tehát az ember, hogy mit és mennyiért. Az árakat láthatóan nyugati pénztárcákhoz méretezték, ehhez képest az adagok nagyon érdekesen alakultak, míg egy gyerekmenünek szánt „laskaféle” egy felnőtt ember gyomortartalmát is bőven kitölthette volna, vagy a marhapörkölt adagjára sem volt panasz, volt, aki azért rendelt desszertet, mert a konfitált kacsacombjával és a mellé felszolgált párolt lilakáposztával bizony nem lakott jól.

A kísérleti jellegű étteremben már különlegesebb alapanyagokat találni, sok a kacsából készült étel, de vadhús is szerepel a menün. Néhány leves, néhány főétel, saláta a választék itt is, az árak pedig hasonlóan alakulnak: a kacshúsleves 23 lej, a szarvaspörkölt 45, az oldalasért krumplival 40 lejt kérnek el. Mindkét helyszínen tapasztaltuk, ami Romániában azért nem megszokott, hogy a borravalóval nem kell törődni, ugyanis a 10 százalékos szervízdíjat eleve felszámolják, s ott találjuk a számlán. A harmadik étteremben fine dining menüt találtunk volna, mivel azonban nem éppen  gasztrószakértőként erről csak annyit tudtunk, hogy a tányérunkon lesz valami, ami kicsi és meghatározhatatlan, nem mertük kipróbálni. Inkább mentünk a biztosra. Főleg gyerekkel és a tapasztalt árak mellett.

Valahogy így néz ki a fine dining. Na, majd legközelebb! Fotó: Facebook/Bálványos Resort

És akkor a medvekérdés. Bár a wellness-központban nyilván nem kell tartani nagyvaddal való találkozástól, van, aki már az odaúton találkozik egyet a medvével, a Szent Anna-tavat körülvevő erdőkben ugyanis sok él, és bizony gyakori vendég még a szálloda környékén is. Erre úton-útfélen figyelmeztető táblák hívják fel a figyelmet, a szálloda mellett található állatokat pedig villanypásztorral védik. Nekünk medvés találkozásban nem volt részünk, pedig ottlétünk alatt néhányan esti medvelesre is elmentek, nem sok sikerrel, de a szálloda melletti kalandparkban már 16 óra után szedelőzködik a személyzet, mondván, hogy nemsokára megjelennek a medvék is. Amúgy az ottaniak nem riadnak meg a medvék látványának gondolatától, mint mondják, élelmet keresnek, a kukákat ürítgetik, én azonban nem vágyom effajta kalandos találkozásokra. S mivel mi nem láttunk egyetlen példányt sem, pedig a társaságunkban volt, aki kifejezetten készült erre, nagyon vicces volt, hogy ottlétünk után pár nappal arról szólt a sajtó és a közösségi oldal, hogy négy medve járt a Bálványosi Resortnál, s nem ám csak a szálló környékén, az nem lett volna szenzáció, de bementek a hotel konyhájába és az élelmiszerraktárba is. A wellness-központot legalább kihagyták, így arról csak mi mesélhettünk. 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport