Irányt adnak a választáshoz

Liget 2022. augusztus 09., 11:10

Sok szülőnek gondot okoz, hogy milyen sportágat válasszon a gyerek, hová, melyik sportág kezdő csoportjába írassák. Két elkötelezett csíkszeredai testnevelő tanár és edző nagyon készül az iskolakezdésre, azt tervezik ugyanis, hogy sportágválasztó, játékos képességfejlesztő foglalkozások tart szeptembertől – olvashatják a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletében.

Irányt adnak a választáshoz
galéria
Túros Endre és Magyar Imre. Várják a sportolni vágyó, sport iránt érdeklődő gyerekeket Fotó: Pinti Attila

A szeptembertől induló, heti két alkalommal zajló foglalkozások célja, hogy dinamikus, szórakoztató és játékcentrikus legyen, a sportágválasztás előtt álló 5–7 éves gyerekek alap sportképességeit (kitartás, gyorsaság, robbanékonyság, mozgáskoordináció, ritmusérzék) fejlesszék.

A Túros Endre és Magyar Imre által indított akció ugyanakkor a tehetségfaktor feltárására irányul, szakmai segítségnyújtás a gyermek számára a legmegfelelőbb sport, illetve mozgásforma kiválasztásához.

A program egy csoportos tevékenység, ami a gyereknek játék, a szakemberek szerint képességeket fejleszti. Túros Endre elmondása szerint időnként felméréseket végeznek, amelyekre szakedzőket hívnak meg, az elképzelés az, hogy a gyerek legyen elindítva egy sportág felé. „Azért gondoltunk erre a korosztályra, az 5–7 évesekre, mert akkor még nincsenek elkötelezve bizonyos sportágak mellé, vannak olyan képességek, amelyeket ebben a korosztályban kell fejleszteni.

Képességeket próbálunk kiaknázni, rámutatni ezekre a szülők előtt.

A programunknak egy másik célja, hogy ezeknek a foglalkozásoknak ne legyen egy sporttól eltávolító hatásuk, mert ha a gyerek elmegy egy olyan helyre, ahová csak azért teszi, mert a barátja is ott van, akkor előfordulhat, hogy nem lesz része sikerélményben. Nem lesz, mert nem alkalmas arra a tevékenységre. Szeretnénk, ha minden gyerek megkapná a helyét, a maga sportágát” – mondta el Túros. A teljes cikket megtlálják a Székelyhon napilap Erdélyi Sport mellékletében.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.