Rétegesen, de divatosan Varga Kingával

Iszlai Katalin 2021. november 12., 16:56 utolsó módosítás: 2021. november 12., 16:58

A hidegebb időjárás beálltával ismét terítékre került a réteges öltözködés, amely egyrészt kényelmes, másrészt pedig lehetőséget ad a kreativitásunk kifejezésére. Az idei őszi-téli divat igazán színes és merész, alapdarabnak számít a trench coat, azaz a ballonkabát, de a meleg pulóverek és a magasderekú nadrágok sem hiányozhatnak a ruhatárunkból. Az aktuális trendekről Varga Kinga szatmárnémeti divattervezővel beszélgettünk, aki idén nyitotta meg első ruhaboltját Bukarestben.

Terjedelmes kiegészítők. Varga Kinga kollekciójában is visszaköszönnek az őszi trendek Fotó: Facebook/Kinga Varga Brand

Sokan nem kedvelik az őszi-téli időszakot a hűvösebb időjárás miatt, pedig az öltözködés szempontjából ez az egyik legsokszínűbb periódus, ugyanis a réteges öltözködésnek köszönhetően egyszerre viselhetünk vékonyabb és vastagabb darabokat, és a legtöbb kiegészítőre is ilyenkor van szükségünk.

{A}

A trendek ugyanakkor évről évre változnak, így nem árt tudni, éppen milyen darabok, szabások, színek vagy formák felkapottak. Az idei őszi-téli divatról Varga Kinga divattervezőt kérdeztük.

Sokéves tapasztalat

Varga Kinga a nevét viselő márka tervezője, vállalkozó, feleség és kétgyermekes édesanya. Több mint 15 éve divattervezéssel foglalkozik, jelentős ruhakészítési és -gyártási tapasztalattal rendelkezik. Kolozsvári tanulmányai befejezése után Bukarestben telepedett le. Pályafutása során textil- és kötöttáruipari cégeknél dolgozott, együttműködött közéleti személyiségekkel, televízióval és életmódmagazinokkal.

Fotó: Facebook/Kinga Varga Brand

A Varga Kinga márka jelenleg két – mindennapos konfekció és luxus estélyiruha – vonalat foglal magába, amelyeket a tervező műhelyében készült sorozatokban vagy egyedi darabokként kínálnak eladásra. A termékpaletta főként ruhákból, pólókból, nadrágokból, különleges alkalmakra készült ruhákból áll, de olyan „szezonális” kiegészítők is megtalálhatók, mint az arcmaszkok és az ékszerek, sálak, táskák. Ebben az évben eljött továbbá az idő, hogy megnyissa első üzletét a bukaresti Promenada Mall-ban. A tervező szerint a Varga Kinga márka a ruhákon keresztül mesél az egyszerűségről, a nőiességről, az eleganciáról. Mindig minőségi anyagokat, kényelmes szabásokat választanak, és minden darabra úgy gondolnak, mint a viselőjének a meghosszabbítására, mert tudják, hogy a stílus valójában a szabadság bátorságában és a megalkotott ruhák kiválasztásának ajándékában rejlik.

Kényelmes és kreatív

Az évszaknak megfelelő trendekre áttérve Varga Kinga megkeresésünkre elmondta: a 2021-es őszi-téli szezon a bejelentések szerint színes és merész lesz. Az ötletek Angliából származnak, ahol a szeszélyes időjárás miatt az emberek rétegesen öltöznek, ez a stílus pedig nagyon kényelmes és kreatív.

„Játszhatunk a különböző textúrákkal, az egyedi szabásokkal és hosszúságokkal, de fontos, hogy a viselt színtónusok közel álljanak egymáshoz, hogy az egész ruha kellemes legyen a szemlélő szemének.

Tehát választhatunk krém, kapucsínó, barna vagy piros, esetleg rózsaszín vagy fukszia színeket, a lényeg, hogy közeli árnyalatok legyenek” – mutatott rá a divattervező. Hozzátette: az idei hideg szezon ruhatárából nem hiányozhat a trench kabát, a bolyhos és meleg pulóver, valamint a széles, magas derekú nadrág.

Felkapott darabok

A 2021-2022-es év őszi-téli trendjei közé tartoznak továbbá a steppelt kabátok és ruhák, a hosszú fülbevalók, a kárpitokat utánzó ruhák, valamint a flanel takarókra emlékeztető nyomatok. Felkapott továbbá a kivágott miniruha, a fémcsizma, a kabátkosztüm és a mintás szoknya is. Kiegészítők terén népszerűek az extra hosszú vagy terjedelmes fülbevalók, fémláncok, övek, a széles zsinórok, az extrém vagy nagyon nagy, esetleg nagyon kicsi táskák. Említésre méltók továbbá a már említett fémcsizmák, a szögletes cipők, a terjedelmes platformok, illetve a steppelt vagy nagy szőrmés sálak is ismét divatba jöttek. A szakember mindenek előtt ugyanakkor azt javasolja, hogy vegyünk fel bátran mindent, ami hozzánk illik, és jól érezzük magunkat benne. A felsorolt trendek közül néhányat pedig beleépíthetünk a saját stílusunkba, például egy klasszikus öltözék terjedelmes kiegészítője azonnal feltűnik majd.

Fotó: Facebook/Kinga Varga Brand

Fotó: Facebook/Kinga Varga Brand

Fotó: Facebook/Kinga Varga Brand

Fotó: Facebook/Kinga Varga Brand

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.