Bokor Barna: Bethlen Gábor a kollektív erdélyi emlékezetünk része

Péter Beáta 2023. november 15., 22:44 utolsó módosítás: 2023. november 16., 08:24

Noha mostanában gyakran mutatják be úgy, hogy ő Bethlen Gábor, és a forgatás óta bármikor szívesen pattan lóra, de nem jár panyókára vetett mentében, sem karddal az oldalán. Péntek esténként ő is a képernyő előtt ül és izgatottan nézi a Tündérkert sorozat legújabb részét. Ő Bokor Barna, akivel a Tündérkertes élményeiről, Bethlen Gábor megformálásáról és arról is beszélgettünk, hogy milyen ajándékot kapott a forgatások során.

Bokor Barna: Bethlen Gábor a kollektív erdélyi emlékezetünk része
galéria
Bokor Barna Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

443 éve született, 1580. november 15-én és 394 éve, 1629-ben halt meg ugyanezen a napon a 17. századi magyar történelem egyik legjelentősebb személyisége: Bethlen Gábor.

Az uralkodása alatti időszakot gyakran Erdély aranykorának nevezik, hiszen

erdélyi fejedelemként megszilárdította Erdély helyzetét, fejlődésnek indult az ország gazdasági és kulturális élete.

Erről az időszakról jelent meg 1922-ben Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első része, a Tündérkert,

a regény alapján pedig Madarász Isti rendezésében, a Megafilm és az MTVA koprodukciójában nyolc részes tévésorozat készült, amelynek epizódjait péntekenként lehet megtekinteni a Duna Televízióban – legközelebb már a hetedik részt.

A sorozat részei ugyanakkor visszanézhetők a Médiaklikk Tündérkertes aloldalán, ide kattintva.

Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

A Tündérkert stábja október végén székelyföldi körútra érkezett, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön találkozhattak a nézők az alkotókkal, többek között a Bethlen Gábort alakító, szovátai származású, jelenleg Marosvásárhelyen és Budapesten játszó Bokor Barnával is.

„Nagyon jól esett ez a székelyföldi turné, a közönségtalálkozók feltöltöttek, igazi jófajta találkozások voltak.

Jó volt megtapasztalni azt, hogy a közönség egyszerre tudja megfogalmazni azt, hogy mi az, ami számára kritikus, vagy kevésbé tetszik, és ugyanakkor szereti, elfogadja. Alapvetően a szeretet lengte át az egészet és számomra ez csodálatos volt, otthonérzetem volt végig. Csupa jó emlékekkel vagyok az erdélyi turnéról. Azt látom, hogy itthon igazán értik, értékelik és szeretik ezt a sorozatot”

– emelte ki Barna, amikor arról beszéltünk, hogy míg a színházban egy előadás alatt a taps, a nevetés, vagy éppen a csend egyfajta visszajelzés, a film esetében ritkább, hogy direkt módon találkozzon a színész a közönséggel. „Ott vagy a vásznon, a képernyőn és az le van zárva, megismételhetetlen, olyan, mint egy időkapszula, azon, mint színész, már nem tudsz módosítani. A színház élőbb szövet, állandóan változik. Talán ezért is voltak jók ezek a közönségtalálkozók, mert konkrét energiákat tapasztalhattunk meg” – fejtette ki a színész.

Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

A legelső szereplő, akiről tudták, hogy benne lesz a sorozatban, az Bokor Barna volt, ő „egy megtestült Bethlen” – fogalmazott a csíki közönségtalálkozón az alkotás rendezője, Madarász Isti. Barna elmondta, valószínű, látták, hogy ez a szerep találja őt, és sok olyan castingjelenet volt, ahol hozzá néztek partnereket.

Ebben az egészben nagyon fontos az a fajta kémia, hogy melyik szereplő kivel hogyan passzol, bizonyos szempontból néha ez a döntő egy casting során, hogy miként lehet beilleszteni valakit a kirakósba.

Amikor valamit megfilmesítenek, elhelyezik egy világba, egymás mellé helyezik a karaktereket, hogy mi mivel passzol, meg kell legyenek a harmonikus viszonyok. Például sok Báthory-jelölttel castingoltam, Katona Péter Dániellel rögtön működött a kapocs. Nagyon szeretem, remek színész. Az döbbentett meg, hogy egy ennyire fiatal ember mekkora erővel rendelkezik. Egyszerre van az a testalkata, amiről szól a film, miközben belül egy hatalmas nagy tenger táncol. A színészi erejét végig érezhettük.

Hogy Báthory milyen volt, nem tudhatjuk, de nagyon sokan reagálnak, hogy egy erdélyi fejedelem nem lehetett ennyire vékony, vagy ennyire fiatal. Pedig de. Tizenkilenc éves volt, amikor trónra került. Mi még így is idősebbek vagyunk a karaktereknél, akiket alakítunk, persze, régen másként járt az idő, másként használódtak el az emberek” – részletezte.

Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Arról, hogy miként készült fel a szerepre, elmondta, hogy elolvasott mindent Bethlenről, a korról, ami a rendelkezésére állt. Ugyanakkor a forgatókönyvet lapozgatta nagyon sokat, hiszen a forgatások során nem lineárisan veszik fel a jeleneteket, hanem ugrándoznak a történetben, és neki a karakterfejlődés minden pillanatát ismernie kellett ahhoz, hogy mindegyik forgatási napon épp oda tudjon „ugrani”, ahol a karakter tart.

Bethlen a kollektív erdélyi emlékezetünk része, és mint ilyen, teher is volt őt megformálni. Mert van, aki a Bethlen Gábor utcában lakik, van, aki a Bethlen kollégiumban végzett, mindenki fizetett már kétezer forintossal, amelyen az ő arcképe van, ott van a Bethlen Gábor Alap, tehát úton útfélen szembejön, ott van a köztudatban. De mégsincs egy személyes kapcsolatunk vele, és nekem valahogy ez volt a misszióm, hogy megtaláljam a személyes Bethlen Gábort.

Kerestem kívül, de végül magamban találtam meg. Olvasva a regényt, nagyon sok olyan közös pont van, ami bennem is hasonló reakciókat vált ki, mint ahogy ő élt. Inkább egy nagyfokú csodálat és tisztelet volt az első reakcióm, és aztán kerestem azokat a pontokat, amelyek kényelmetlenek, fájdalmasak, kerestem az erkölcsi dilemmákat, politikai döntéseket. Azt nem lehetett, hogy egy köztéri szobrot tologatok magam előtt, és azt sem lehetett, hogy én magam merevedjek szoborrá, hanem valamifajta azonosulás általi emberábrázolásra törekedtem. De hogy személyes legyen, magamban kellett megtalálnom ezeket a kapaszkodókat” – avatott be az azonosulási folyamatba a színész.

Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Bokor Barna lelkesen mesélt a forgatási élményeiről és a csapatról: remek barátságok alakultak ki, a forgatás óta kéthetente összeülnek, tartják a kapcsolatot. De ezen túl a legnagyobb ajándék számára a lovakkal való találkozás és lovaglás, hiszen a sorozatnak köszönhetően került kapcsolatba a lovas világgal. „Teljesen nulláról kezdtük el, Nyárádszentsimonba jártunk Deszkával (a Nagy András hajdúvezért alakító Pál D. Attila – szerk. megj.), és fokozatosan tanultunk bánni a lovakkal:

megsimogattuk, megfogtuk a kantárt, vezettük, megültük, egészen odáig, hogy tereplovasok lettünk a végére, gyönyörű tájakon lovagoltunk, medvéket kergettünk, tényleg olyan élményekkel vagyunk, hogy egy nagy adalék lett az életemben.

Mégiscsak lovasnemzet vagyunk, valahogy úgy voltam, hogy nem az volt, hogy tanultam a lovaglást, hanem emlékeztem, hogy ezt már csináltam. Úgy látszik, ez belénk van kódolva. Függőség alakult ki, már most azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne valahogy – a körülményeimnek megfelelően –, hogy legyen valahol egy lovam a közelben” – fejtette ki.

Bokor Barna a Székely Határőr Emlékközpontban. A veres darabont Bethlen uralkodása alatt katonáskodott Fotó: Magyarosi Sándor

A harcjelenetek kapcsán nevetve tette hozzá, hogy sokkal durvább harcokra készült, hiszen úgy olvasta, hogy Bethlen nagy harcos volt, és saját kezével győzte le Nagy Andrást. De úgy véli, nagyon szépen alakult a forgatókönyv végleges formája, mert abban Bethlen jóval elegánsabb, mértékletesebb és nem „mocskolja” össze magát. „Azt tudjuk róla, hogy hadviselt ember volt, már 16 éves korában sereget vezetett, nem retten meg attól, hogy oda kell vágni. De a sorozatot nézve teljesen értem ezt a kimért vonalat. Úgyhogy

túl voltam képezve a harcjelenetek tekintetében, mert rengeteget edzettem minden eszközzel, hogy majd kardokat forgatok, ehhez képest konkrétan nem kellett senkinek átvágjam a torkát, úgyhogy ez a teher nem fog nyomni.”

Fizikailag néha megterhelő volt, hiszen a forgatás során használt kardok önmagukban nehezek, mint ahogy a páncél is, amelyben lovagolni kellett. Ugyanakkor, az időjárási körülmények sem voltak mindig kedvezőek, a film forgatása nyári és téli időszakban is zajlott.

Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

„Nyáron a nagy hőségben aki túl volt öltözve, már alig várta, hogy jöjjön a hidegebb idő, hisz akkor jól fogtak a kacagányok és egyéb vastag jelmezek. Nekem például a csizmám talpa rendkívül vékony volt és úgy oldottam meg, hogy tettem bele egy elektromos lábmelegítőt, amit nyilván abban a korban még nem használtak, a 17. században nem volt fenékig wellness az élet.

De bátran mentünk, minden nehézség dacára, szembe a széllel, nagy örömmel csináltuk ezt az egészet, azt hiszem, mindannyiunk számára életünk egyik legszebb kalandja volt ez a forgatás”

– emlékezett vissza.

Fotó: Vigadó Művelődési Központ/Facebook

És hogy hol találjuk Bokor Barnát péntek esténként az utóbbi hetekben? A tévé képernyője előtt, hiszen ő is akkor látja először a sorozat részeit, amikor vetítik. „Nagyon izgulok, hogy mi lesz, és csodálom, hogy mi lett belőle. Mert a helyszínek, ahol forgattunk, néha háromszáz kilométerre és fél év távolságra vannak egymástól. Például, hogy belépek egy ajtón és kilépek egy folyósóra, az fél év távolság és sok száz kilométer. Mindig meglep, amikor látom összevágva.”

Arról, hogy amióta debütált a sorozat gyakran úgy mutatják őt be, hogy „íme, Bethlen Gábor”, úgy fogalmazott, hogy a színész leteszi a szerepet, amikor kilép a színpadról vagy a forgatási helyszínről. Mint mondta, ezek olyan frekvenciák, amelyekre ráhangolódik egy színész, és mivel több szerepet játszik, be van állítva, hogy melyik rádiócsatorna melyik frekvencián szól, és azt váltogatja.

Fotó: Vigadó Művelődési Központ/Facebook

Ezeket a szerepeket váltogatjuk, kilépünk, belépünk, letesszük, felvesszük. De alapvetően üresben vagyunk a magunk világában, civilként nem hordozom Bethlen Gábort. Nyilván, ha a lelkemet megérintik dolgok, ha olvasok egy könyvet, eljátszok egy szerepet, akkor óhatatlanul magaménak érzek belőle valamit.

Ez hozzátartozik a személyiségfejlődésünkhöz, és remélem, hogy meg tudok őrizni valamit Bethlen Gáborból, és anélkül, hogy ezt most látványosan hordoznám, például nem karddal járok, bár lóval szeretnék továbbra is járni” – mondta el zárásként Bokor Barna.

Fotó: Tündérkert/Megafilm

A Tündérkert alkotóival és „Bethlen Gáborral” is legközelebb Marosvásárhelyen találkozhatnak a nézők. November 16-án a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 14 órától Magyarosi Sándor történész, a Székelyföld kulturális folyóirat szerkesztője faggatja a Tündérkert sorozat kulisszatitkairól Bokor Barnát, Henn Jánost, Németh B. Kristófot, Ördög Miklós Leventét és Madarász Isti rendezőt.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport