Élet a kivéreztetett mozik árnyékában, avagy mi megy most a „streamingtévében”?

Tamás Attila 2021. április 27., 17:52 utolsó módosítás: 2021. április 27., 18:33

Igazán jó időszakot élnek át most a film- és sorozatrajongók, hiszen a nagy streamingdömping mellett a járvány miatt kitolódott filmes díjszezonnak köszönhetően rengeteg minőségi alkotás lett elérhető az elmúlt időszakban. Ajánlónkban a legújabb streaming-megjelenéseket és két Oscar-díjas alkotást veszünk gorcső alá.

Élet a kivéreztetett mozik árnyékában, avagy mi megy most a „streamingtévében”?
galéria
Fotó: Liget-montázs

Bár, még mindig nem látni az alagút végén, hogy a járványhelyzet enyhülésével mikor nyithatnak újra a Székelyföldön még mindig csak éledező mozik, a film, ezzel szemben

a sorozatmegjelenések terén rendesen el vagyunk látva, hiszen egyre-másra jelennek meg az újabb és újabb, vagy korábbi dátumokról elhalasztott, vagy éppen nemrégiben elkészült alkotások.

Ráadásul a kitolt Oscar-szezonnak köszönhetően több, minőségi filmalkotás kerülhetett a radarunkra, amiket vagy valamelyik streamingplatformon, vagy éppen azon való elérhetőségük hiányában alternatív forrásból lehet beszerezni és megnézni. És, hogy mire érdemes, illetve nem érdemes az Oscarra jelölt vagy éppen díjazott filmek mellett figyelmet fordítani, azt ebben az ajánlóban mutatjuk meg.

The Falcon and the Winter Soldier (A Sólyom és a Tél Katonája) – (Disney +)

A megalomán, filmes univerzumokban és folytatásokban utazó Disney továbbra sem hazudtolja meg önmagát, és a múlt héten véget ért, a Sólyom és a Tél Katonájából úgy csinált világeseményt, hogy még alapból sem számított a mozik felhajtóerejére. A Bosszúállók: Végjátékot követően, még a járványhelyzet előtt egy hibrid univerzumban kezdtek gondolkodni, aminek egyaránt részei úgy mozifilmek, mint sorozatok, ám a világon végigseprő Covid 19 miatt így is alapos újratervezésre volt szükségük. 2020 volt az első olyan év, amikor nem jelent meg egy Marvel-film sem (mivel a betervezettek bemutatóit eltolták), de ahogy lehetségessé vált, rögtön rá is feküdtek a sorozatokra, amelyek közül már a másodiktól búcsúzhattak a keményvonalas rajongók vagy éppen az új formátum révén behúzott Disney+ előfizetők (és nemcsak).

Videó: Marvel Entertainment

A Sólyom és a Tél Katonája gyakorlatilag egy hat epizódra bontott Amerika Kapitány-film, ahol értelemszerűen az szuperhősségből időutazással visszavonult Steve Rogers utódlásának történetét követhetjük, amiben

technológiai kütyükkel és szuperember-szérumokkal felerősített emberek üldözik és püfölik egymást, miközben visszaköszön az Amerika Kapitány világából ismert kémkedés, terroristacsoport-felszámolás, valamint a kibernetikai hadviselés is.

Ebben a sorozatban a főszereplő Falcon (Sólyom) és Bucky Barnes (a Tél Katonája) vagy vicces egysorosokat eresztenek meg, vagy halálkomoly arccal bizonygatják, hogy ők már idegileg túl vannak azon, hogy újból harcoljanak valakik ellen. De azért mégiscsak felveszik a kesztyűt, és a nagyobb jót szem előtt tartva a rosszak nyomába erednek. Az írók ezt azzal spékelték meg, hogy nem Sólyom, hanem egy kiválasztott, meglehetősen ellenszenves katona ölti fel Amerika Kapitány jelmezét, így több fronton zajlanak az összecsapások és vívódások, és mint kiderül,

nem föltétlenül a csillagos pajzsot viselő, parancsokat követő katona a jó ebben a történetben.

A negyedik rész végi váratlan húzás mondhatni, hogy Trónok harcába illő, és kemény muníciót adott az internet népének a mém- és teóriagyártáshoz (utóbbiakat a Disney korábbi, szintén nagyot szóló sorozata, a WandaVision már alaposan megdolgoztatta, ráadásul fölöslegesen), és a nézők elkönyvelhették, hogy egy olyan világban élünk, ahol egy fiktív, megnyerő modorú és viccesre írt terroristát (Baron Zemo) jobban szeretnek az emberek, mint az igazság csillagpajzsos önjelölt hősét, az új Amerika Kapitányt.

A Sólyom és a Tél Katonája ugyanakkor nem mentes az aktuálpolitikai áthallásoktól, sem, de végeredményben egy korrekt és szórakoztató Marvel-produktum, ami – mint a finálé után egyértelművé vált – megágyazott a még csak kezdeti projektfázisban levő negyedik Amerika Kapitány filmnek, értelemszerűen már nem Chris Evanssal a főszerepben.

Shadow and Bone (Árnyék és Csont) – (Netflix)

Az elmúlt évtizedben rendkívül népszerűvé vált young adult fantasy és coming of age történetekre (Éhezők Viadala, a Beavatott, Az útvesztő) még mindig van igény, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a Netflix egyik idei megaprojektje Leigh Bardugo Grisa-trilógiájának adaptációja, az Árnyék és Csont, ami egy teljesen új fantasy-univerzumot jelenít meg mozgóképes formátumban.

Videó: Netflix

A cári Oroszországról mintázott fiktív világban egy árva lány történetét követhetjük, akiről kiderül, hogy különleges képességekkel rendelkezik, ezért mindenki őt és a képességét akarja megszerezni. A felnövéstörténetek összes kliséjét felvonultató történet a műfaj kedvelőinek igazi csemege, de azok is esélyt adhatnak neki, akik „kinőttek” a young adult történetekből, már csak a világ kidolgozottságáért is, hiszen látszik, hogy

nem sajnálták a pénzt a látványos díszletekre, kosztümökre és a digitális effektekre, ami azért alapkövetelmény egy fantasytörténetnél.

Nem ez a következő The Witcher, a Game of Thrones vagy éppen a Lord of the Rings, de aki szereti a látványos fantasytörténeteket, az nyolc órát nyugodtan rááldozhat az életéből, mert garantáltan nem fogja megbánni.

A tanúvallomása után sem állt le a 94 évesen még mindig fáradhatatlannak tűnő természettudós, akiről csak az nem hallott eddig, aki eddig mindentől és mindenkitől elzárva létezik. A világ leghíresebb természetfilmese tavaly nagyon határozottan kongatta meg a klímaváltozás vészharangját filmjével, a Life on our Planettel (Egy élet a bolygónkon).

Ebben a megszokott kellemes hangján, határozottan és elborzasztó kilátások bemutatásával „szólt” a nézőknek, hogy mostmár tényleg valamit tenni kellene, hogy ne következzenek be a megállíthatatlan folyamatok, amik természeti katasztrófához, végső soron pedig az emberi faj kipusztulásához vezethetnek.

Videó: Netflix

A kemény tanúvallomás után az öreg David Attenborough ismét egy könnyedebb témához nyúlt, és a lehető legnagyobb szakértelemmel beszél legújabb sorozatában, mindössze három részben a természet és az állatvilág színeiről.

A rá jellemző alapossággal, újabb és újabb lenyűgöző természetfilmes képsorokkal tárja fel, hogy mi a szerepe a színek érzékelésének az állatvilágban, mennyire fontosak a színek a rejtőzködésben, továbbá speciális kamerák segítségével mutat be olyan természeti jelenségeket, amiket szabad szemmel nem láthatunk.

Ja, és nem utolsósorban, de a legnagyobb tisztelettel Attenborough munkássága iránt, mivel, ha nem ezzel a sorozattal tudjuk lecsekkolni azt, hogy mire képes a pandémia alatt vásárolt 4K felbontású tévénk?

Mortal Kombat (HBO Max)

Nem tudom elképzelni, hogy kinek az agyában fogalmazódhatott meg az az ötlet, a többnyire elcseszett videójáték-adaptációk korában, hogy az 1995-ös klasszikus gagyiparádé után újabb filmre, sőt egyenesen filmes univerzumra van szükség a Mortal Kombatból. Ez a klasszikus, 2015-től a jelenleg épp kifutó konzolgerációra újragondolt, egy az egy elleni arénaharcokról szóló videojáték sztorija igazából egy gyufaszál leégése alatt eldarálható, és aki erre adja a fejét, az nem a történetre kíváncsi, hanem

azt akarja átélni, hogy néhány billentyűkombinációval hogy lehet kitépni az ellenfél gerincét.

Videó: Warner Bros. Pictures

A NetherRealm Studios játékja alapján a Warner most összeférceltetett egy filmet, amire a kasszasiker esetén filmes univerzumot lehet építeni. Az eredmény egy olyan, helyenként szórakoztató Zs-kategóriás film, aminek pont akkor lesz vége, amikor igazán érdekessé válna. Az újranyílt mozikba és az HBO egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban elérhető streamingfelületére „küldött” film még nem tudni, hogy lesz-e annyira népszerű, hogy folytatást készítsenek hozzá a „nézői igények alapján”, a célját viszont eléri a rajongók körében: ráveszi hozzám hasonlóan néhai Mortal Kombat játékost, hogy leporolja a meglévő játékot, és újra elővéve rájöjjön arra, úgy az igazi, ha a barátainkkal püföljük egymást benne.

Minari (2020)

Az Oscar-szezon egyik kellemes meglepetése volt az A24 független filmes stúdió dél-koreai projektje, ami nem kevés, rögtön hat jelölést is begyűjtött, de igazán csak az egyik kategóriában volt esélyes a hétfői díjátadón. Bár sokan nem számoltak vele,

a film a legjobb mellékszereplő színésznői kategóriában elhozta a díjat a 73 éves Yuh-Jung Youn számára, aki szenzációs alakítást nyújt a 80-as évek Amerikájában boldogulni akaró dél-koreai család kissé fura nagyszülőjeként.

Videó: A24

A szívhez szóló történet férfi főszerepére a The Walking Dead Glennjeként megismert Steven Yeunt választották, aki nagyon hitelesen hozza a csirkeválogatásba beleunt, a kertészkedésben lehetőséget látó, folyton viaskodó családapát. A más kultúrkörből érkező, helyüket kereső családtagok drámája helyenként szívmelengető, máshol pedig igazán szívszorító alkotás, ami méltán került be az év legjobbjai közé. Remélhetőleg a mozik újranyitása után itthon is megnézhetjük nagyvásznon.

Nomadland (2020)

Nem véletlenül volt a legjobb filmnek járó Oscar-díj, a legjobb rendező és a legjobb színésznő kategória tuti befutója, hiszen ennél jobb film tényleg nem készült idén. A 2008-as gazdasági válság által kisemmizett, azóta is létbizonytalanságban élő, a mindig lenyűgöző Frances McDormand alakításában látott Fern kényszerűségből választja a modern nomádok életét.

Videó: Searchlight Pictures

Megtudhatjuk, hogy egy átalakított kisbuszban élni nem leányálom, az ideig-óráig fennálló, embert próbáló munkalehetőségekre pedig nemhogy jövőt, hanem jelent sem lehet építeni.

Fern azonban elszánt, magának való, és megpróbálja kihozni a körülményekből a legjobbat. A találkozások és az utazás azonban mindenkire hatással van, és ez alól Fern sem kivétel, aki fokozatosan találja meg az élet értelmét ezen mostoha körülmények között is, ugyanakkor

elengedésre, az apró dolgokon való örülésre és az egyszerűség nagyszerűségére is tanít.

A kínai származású, mindössze 39 éves Chloé Zhao történelmet írt ezzel a filmmel, hiszen ő az első, nem amerikai nő, aki rendezői Oscar-díjat kapott. Az általa megmutatott nem mindennapi utazást Frances McDormand szintén díjazott alakításában pedig tényleg érdemes látni.

The Handmaid’s Tale (A Szolgálólány meséje) (HBO Go)

Végül, de nem utolsósorban több mint másfél év szünet után folytatódik sokunk kedvenc története, a gileádi szenvedéspornó, amiben

June tovább bomlaszthatja belülről az Amerikai Egyesült Államok atomhulladéktól sugárzó romjain felépült, a termékeny nőket maximálisan kizsákmányoló és elnyomó országot.

Mint emlékezhetünk, a June által összekötött ellenálló mozgalomnak a harmadik évad végén repülőgép segítségével sikerül több tucatnyi gyereket kicsempésznie Gileádból, ez azonban majdnem az életébe került főhősünknek.

Videó: Hulu

Az új évadban várhatóan újabb határon belüli és kívüli szövetségeseivel láthatjuk, amint további szögeket ver az elnyomó rezsim koporsójába, aminek végnapjait könyv formájában kaptuk meg 2019 végén, a Testamentumok regényben Margaret Atwoodtól, a Szolgálólány meséjének írójától.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport