Otthonülős videók az otthonokból. Kitartásra biztató előadóművészek

D. Balázs Ildikó , Péter Beáta 2020. április 15., 18:41 utolsó módosítás: 2020. április 15., 19:49

Üresek a próbatermek, üresek a nézőterek, a táncosok, zenészek, énekesek, humoristák is otthon maradtak. És ugyan most nem tudnak szemtől szemben fellépni a közönségük előtt, az online felületeken reagálnak a jelenlegi helyzetre, mosolyognak rá a közönségre, üzennek, biztatnak vagy éppen megnevettetnek. Néhány magyarországi és erdélyi „karanténvideót” mutatunk be.

Otthonülős videók az otthonokból. Kitartásra biztató előadóművészek
galéria
Az otthon maradó erdélyi zenészek, humoristák közül is sokan videókban üzennek Fotó: Liget-montázs

Szóljon a rock, de maradj otthon! – énekli a Beatrice legújabb videóklipjében, avagy karanténvideójában. „A dalt az önkéntes házi karantén alatt írtuk. A felvételeket mindenki a saját otthonában rögzítette, a végső keverés a szolnoki Denevér stúdióban készült. Zene: Kékkői Zalán, szöveg: Feró, videó: Videó: NHA és NKD design. Vigyázzunk egymásra, szóljon a rock, de maradj otthon! Hamarosan találkozunk! :) Nagyferó és a Beatrice” – írják.

Néhány órája jelent meg a Youtube platformon, és máris több ezer megtekintése van a következő dalnak. Akinek felkeltette az érdeklődését, további tartalmakért látogasson el a Papifrankó Youtube-csatornára. Következzen egy rendhagyó karanténdal egy rendhagyó előadótól. 

Karanténdal – vigyázz, ragályos! a címe a budapesti Csíkszerda improvizációs kórus produkciójának. A Csíkszerda egy vidám, kísérletező, csíkosban fellépő, szerdánként próbáló kórus – olvasható a Facebook-oldalukon. A kórus vezetőjével, Tóth Árpáddal készült rádióinterjúból kiderül, mintegy ötszáz tagja van ennek a közösségnek, sok mindent csinálnak együtt, és ezt a helyzetet is „együtt” vészelik át. És mivel máskor is reagáltak a társadalmi történésekre, a városban levő eseményekre, úgy gondolták, hogy egy ilyen dalnak is helye van a kórus repertoárjában. A projektben mintegy 160 ember vett részt, egyfajta közösségi alkotás a létrejött videó.

A Csíkszerda megmutatja azt, hogy vidám dalt is lehet komponálni a karanténról, vagy hogy másképp is fel lehet dolgozni az eseményeket. Megmutatja, hogyan lehet boldogulni egy ilyen nehéz helyzetben. Hangsúlyozzák, annak ellenére, hogy vidám hangokat ütnek meg, maximális empátiával igyekeznek viseltetni a helyzet iránt. A dal szövegírója, Balogh Rozi maga is orvos, a frontvonalban van. A zenét Tóth Árpád komponálta.

„Egy basszus kitalálta, egy mezzo megírta, Árpi megzenésítette, egy bariton összerakta a sok hangot, egy alt a sok videót, egy szoprán pedig lefordította angolra. (A tenorokat csak éneklésre tartjuk :) )” – olvasható a videó beharangozójában. 

S hogy szükség van a kacagásra ezekben a napokban is, bizonyítja a Maradok. Itthon. című dal. Kovács András Péter magyarországi humorista nem csak a „maradj otthon” felhívást szeretné erősíteni, hanem jótékonysági céllal is tette közzé a videót.

„Nem pánikolok, de nem is könnyelműsködöm. Csak azt teszem, amit a józan ész diktál: maradok itthon. És nem magam miatt. 

Igen, a videó előtt hirdetés megy. A cél az, hogy a vírus miatt született videók bevételéből kibérelhessek egy párezer fős helyet, ahova elhívom majd azokat az egészségügyi dolgozókat, akik a következő hónapokat a frontvonalban harcolják végig. És akkor majd nevetünk nagyokat. Egészen más dolgokon, mint ez a vírus. Szokásos, hétköznapi baromságokon.”

Az erdélyi előadók közül is többen előrukkoltak karanténvideókkal, s hogy a humornál maradjunk: a Csíkszentgyörgyi Székely Góbékat is megihlette a helyzet, és közzétették karanténvideó-különkiadásukat, ahogy már megszokhattuk, székelygóbésan. „Oda vagyunk kerülve, hogy komámval a lapittóson keresztül tudunk koccantani es…” – fogalmaznak.

Vitos Imre, a Góbék egyik tagja a Ligetnek elmondta, a jelenlegi helyzetet ők is komolyan vették, de szerették volna egy kicsit humorral fűszerezni. „Várták is, sok jó visszajelzés van, és várták, hogy valamit mozduljunk, akár interneten keresztül is. De az üzenete az volt, hogy maradjunk otthon, és vigyázzunk egymásra.” Nem csak új videóval jelentkeztek, hanem elérhetővé tették az összes eddigi felvételüket.

„Arra gondoltunk, hogy egy cseppet mű es segítünk, hogy a honnülés mindenkinek egy szikrát viselhetőbb legyen, így a Yutukra feltettük az eddigi összes filmünköt, fogadjátok szeretettel. Reánk es lehet iratkozni...”

S hogy mivel telnek a mindennapjaik? Vitos Imre elmondta, levágták a bárányt húsvét előtt, készültek a húsvétra, az eltelt. „Elültettük a pityókát, a dughagyma is el van dugva. Ilyen házkörüli munkák vannak, úgyhogy nem unjuk magunkat egyáltalán. Soktól halljuk, hogy már el nem telik, és unja magát. Mi nem unjuk, annyi a dolog a ház körül, hogy kettőnek is tudnánk adni. Készülünk a jövőre, most le vagyunk csendülve, de készülünk mindig valami újra. A nézők számíthatnak továbbra is ránk, ha Isten egészséget ad.” A közönségnek, követőiknek és egyáltalán mindenkinek azt üzeni, ne aggódjanak, „ nemsokára kisüt a nap, és örülhetünk egymásnak újra!”

Nemrégiben mutattuk be portálunkon a Kvab elnevezésű kétszemélyes, fiatal zenekart. S bár Balázs-Bécsi Eszter és Lőrincz Árpád tervei között elsősorban a koncertezés szerepelt, egyelőre otthonról jelentkeznek dalokkal, felvételekkel. Az elsők között voltak, akik bekapcsolódtak az erdélyi Maradj otthon! fesztiválba, az Ágyban kávé című dalukkal. Ez a dal még Kolozsváron készült, valamikor február elején.

„Eddig még nem volt alkalmunk sok koncertre vinni, pedig amikor kész lett, egyből betettük legutolsó dalnak, mert jó hangulata van, és a ritmusa is »megmozgatósabb«.

Órán írtam a szöveget (szánom-bánom, hogy nem figyeltem oda), és elküldtem egyből Árpinak. Nem volt még meg az összes szakasz, de akartam tudni, hogy folytassam-e, tetszik-e neki.

Az Ágyban kávé dalunk híres verssorok átírásából és egymás mellé rakásából készült, és a borzalmas reggeli felkeléseket taglalja. Árpi azt mondta, folytassam, este, mire hazaértem, összeraktam még egy szakaszt, és Árpi várt egy jó kis demóval, amire elkezdtük rátenni a szöveget. Aztán, mikor több napig mindketten dúdoltuk a dallamot, kezdtük nagyon megszeretni. Valójában egyelőre ez a szívünk csücske, mert a Peron Tehetségkutatón nagyon kiemelték, szerintünk az eredményt nagyrészt ennek köszönhetjük. Nem tettük fel sehová, mert jó stúdió hangminőséggel és videóklippel akartuk megjelentetni, de a járvány bezavart. Egyedül a SoundCloudon volt megtekinthető a megvágott Kotta-felvétel. Tavaszra terveztük a stúdiózást és forgatást, de ezt sajnos muszáj volt elnapoljuk . És ekkor írt rám Szilágyi Nóra, az erdélyi Maradj Otthon! fesztivál ötletgazdája, hogy szálljunk be mi is, ha van kedvünk és ha készül el új dalunk, csatlakozzunk” – magyarázta Balázs-Bécsi Eszter.

Felvették tehát a live verziót, és pizsamában, otthonról „felléptek” a fesztiválon. De nem mondtak le arról sem, hogy majd valamikor klipet forgassanak belőle. „Nem jön jól ez a helyzet, mint ahogy senkinek sem most, mikor elkezdtek volna megismerni az emberek, nem tudunk koncertezni járni, de próbáljuk a pozitív oldalról megközelíteni a dolgot, és alkotunk a »kicsiszobában«, hogy ha ennek vége lesz, minőségibb zenével és még több új dallal tudjunk újra koncertezni.”

A Sepsiszentgyörgyön élő Opra Monica énekesnő is „fellépett” a Maradj otthon! fesztiválon. Tom Jones I'll Never Fall in Love Again című dalával tulajdonképpen a férjét kívánta meglepni, a felvétel is az ő tudta nélkül készült.

„Mindig is a férjem egyik kedvenc dala volt, persze nekem is tetszett, de a szöveggel nem igazán voltam kibékülve, mert nem az én érzéseimről szólnak, hiszen én megtaláltam életem nagy szerelmét, lelkem párját. Egyik este megjegyezte, hogy szerinte ez a dal nagyon találna az én hangomra, és ha le is kísérem magam zongorával, akkor még nagyobb súlya lenne. Képzeljem el, hogy azoknak énekelem, akik már csalódtak a szerelemben és szenvedtek. Másnap reggel már ott is voltam a stúdióban, és a sógorom le is filmezett a telefonjával. Csak mi voltunk ketten, és húsz perc alatt végeztünk.

Nem mondtam semmit a férjemnek, és mikor egy pár nap múlva meglátta a Youtube-on, nagyon meg volt hatódva. Megtanultam, hogy nem csak a saját érzéseimről és élményeimről énekeljek, hiszen a zene mindenkinek és mindenkiről szól”

– osztotta meg a dal rögzítésének személyes indíttatását Monica. Azt mondja, személy szerint ő nagyon értékeli ezt az időszakot, jut idő olvasásra, sütésre és főzésre, kertészkedésre, játszásra és természetesen gyakorlásra és éneklésre is. „Fel vagyok töltődve. Szerintem az Isten leállított minket egy kicsit, hogy jobban tudjuk értékelni az igazán fontos dolgokat az életben” – jegyzi meg.

„Egyszer ennek is vége lesz, s akkor talán minden jobb lesz” – énekli a csíkszeredai Molnár család az általuk közzétett karantén-nótában. „Először a táncosok indítottak el egy táncos kihívást, aztán következtek a népzenészek, és én is több ismerőstől kaptam felkérést, hogy zenéljek. Eszembe jutott ez a küküllőmenti dallam, a szövegén pedig egy kicsit kellett módosítani, hogy találjon a jelenlegi helyzethez. Bevontam a családot is , hiszen együtt vagyunk itthon, gondoltam, akkor csináljuk meg együtt. Mindenki részt vett benne, s miután megvitattuk s mindannyian beleegyeztek, megosztottuk. Az, hogy a felvétel vége ilyenre sikeredett… hát ezek vagyunk mi” – mesélte Molnár Szabolcs, akit napjainkban a Kárpát-medence egyik kiemelkedő prímásaként tartanak számon. A rövid felvételen Szabolcs mellett láthatjuk feleségét, Orsolyát, valamint gyermekeiket, Mikoltot, Magort, Bulcsút és Lehelt.

A Csíkszentkirályi Vadrózsa Néptánccsoport azt mutatja be videójában, hogy hogyan élik meg ezt az időszakot a csoport tagjai. „Mi műsorokat is szoktunk csinálni, de ezúttal nem lehet. Tulajdonképpen ez is egy kis műsor, és szerettük volna kicsit megmutatni a Vadrózsákat. Habár nincsenek próbák, nem tartunk online próbákat, de azért ilyen módon együtt vagyunk, és a közösséget is bemutatjuk ezáltal a nagyközönségnek.

Üresek az ifjúsági termek, a próbatermek, üresek a kultúrházak, és ezért gondoltuk, hogy jelentkezzünk. Mindenki fogta a telefonját, aki vállalta, és lefilmezte magát”

– osztotta meg a Ligettel Kelemen Szilveszter, a tánccsoport egyik oktatója. Nem csak versek, vallomások hangzanak el a kisfilmben, reményt is nyújtanak a nézőknek. „Képesek vagyunk arra, hogy túl legyünk ezen, és egy nap színpadra léphessünk” – mondja az egyik lány, miközben a karaktercipőit nézi. Az elhangzó vers szövegét írta Demeter Arnold, a filmet összeállította Kósa Gabriella és Kelemen Szilveszter, szerkesztette Ambrus Krisztina.

„A reményadás is fontos volt, ott van az üzenet a végén” – mutatott rá Kelemen Szilveszter. „A végére egy, az Ezer Székely Leány Napján a fellépésünkről készült felvétel tettünk be. Mert a remény a csíkiaknak, a székely embernek a somlyói Szűz Máriában van, és ezt szerettük volna a végére üzenetként betenni.”

A videót erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport