A lakás nem raktár! Tárolási ötletek egy szellősebb, hangulatosabb otthonért

Hajnal Csilla 2017. október 05., 18:00

Ez még jó lesz valamire. Ezt nem dobhatom ki, az első szerelmemtől kaptam, ez pedig az édesanyámé volt. Ágyneműből is kell legalább ötven szett. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok alakítják életterünket, ezért nem csoda, hogy otthonaink zsúfoltak, és örökös helyhiányban szenvedünk. Egy élhető, hangulatos otthon kialakításánál figyelni kell arra, hogy ne tűnjön lakásunk egy hatalmas raktárhelyiségnek. Mindenkinél akadnak fölösleges kacatok, de olyan tárgyak is, amelyekre időközönként szükségünk van, ezért fontos az ötletes és praktikus tárolás. Belsőépítészeket kérdeztünk arról, hogy milyen tárolási lehetőségeket javasolnak egy szellősebb, rendezettebb otthont kialakításához.

A lakás nem raktár! Tárolási ötletek egy szellősebb, hangulatosabb otthonért
galéria
A fürdőszoba is az otthonunk része. Pár szebb tárolókosár itt is „elnyelheti” a mások számára nem látványos tárgyakat Fotó: Pixabay.com

Kiss Emőke Klára székelyudvarhelyi belsőépítész szerint mindegy, hogy kis vagy nagy lakásban élünk, biztosan akad egy elfeledett zug vagy egy elhanyagolt rész, amelyet tárolás céljára kiválóan kihasználhatunk.

„A régi rendszerből örökölt faltól-falig szekrénysorról, ami a nappal »éke« volt, szerencsére kezdenek leszokni az emberek, rájöttek, hogy a szoba nyomasztó és levegőtlen, egyetlen előnye volt, hogy sok mindent elnyelt. Szekrény nélkül persze nem megy, de próbáljuk meg levegősen, kevesebbet elhelyezni belőlük, ha jól átgondoljuk, hogy hol van olyan sarok, kihasználatlan falszakasz a lakásban, ahol ötletes és praktikus tárolót létesítünk, azokban a terekben, ahol többet tartózkodunk, mint a nappali, máris jobban érezzük magunkat” – mondja a szakember.

Sokkal élhetőbb, hangulatosabb a szekrényekkel nem telezsúfolt nappali Fotó: Pixabay.com

Napjainkban az új építésű lakások, házak esetén már rendszerint van gardróbszoba, elégséges tároló felület van kigondolva, de nehezebb a dolgunk, ha kevesebb négyzetméter áll rendelkezésünkre. Mint mondja a belsőépítész, rendszerint a helyhiányt okoljuk, ha rendetlenség van a lakásban, pedig a megfelelő tárolási rendszer kialakításával még az örökös helyhiánnyal küszködő kis lakásban is megoldható a rend megteremtése. Gondot jelent az is, hogy több cuccot kellene tárolnunk, mint amekkora hely áll rendelkezésünkre, hisz általában sokkal több minden van a tulajdonunkban, mint amennyivel valamit kezdeni is tudnánk, „hátha jó lesz még valamire” jelszóval, félreteszünk dolgokat, amit aztán sokszor nem is használunk.

„Kezdjük azzal, hogy mindezeket átválogatjuk, és kiselejtezzük bátran a használatlan kacatot.

Fontos az is, hogy a tárgyak minél közelebb legyenek használati helyükhöz, például a gardróbszekrény helye a hálószobában vagy ehhez közel eső helyiségben legyen. Jobb, ha több helyiségben is van tárolási lehetőségünk, az előszobától a fürdőig, így sokkal áttekinthetőbb és tematikusabb rendszer szerint tudunk tárolni” – fejti ki a szakember.

Használjuk ki a holt tereket

A beépített bútorok célszerűnek tűnnek, ám rengeteg helyet vesznek el, és optikailag is zsúfolják a teret. Ezért inkább a lakás olyan helységeibe alakítsuk ki, ahol kevesebbet tartózkodunk, ez lehet a folyosó, előszoba, de akár a lépcső alatti holt-tér is. Sokszor azzal is nyerünk helyet, ha átgondoljuk és praktikusabban újrapolcozzuk a kamrát, vagy akár a kamra ajtóra felszerelt polcocskák, amiben apróbb dolgokat, fűszereket tartunk, de ilyen például ha a fiókot rekeszekre osztjuk, s máris jobban rendszerezhetjük benne dolgainkat. Mély fiókokat tervezhetünk konyhaszekrény esetében is, polcos szekrény helyett a munkapult alá, hozzáférhetőbb és átláthatóbb, kevésbé gyűlnek fel a használatlan dolgaink – tanácsolja Kiss Emőke Klára.

Sok mindent elárul az emberről a saját otthona, figyeljünk a részletekre Fotó: Pixabay.com

Ha kis alapterületű lakásban élünk, érdemes felfelé terjeszkedni, hogy elegendő és kényelmesen használható mozgásterünk maradjon, ilyen hasznos rész az ajtófélfa melletti és fölötti falfelület. Ezek a részek általában szabadon vannak a lakásban, pedig ha keskeny polcot helyezünk ide, plusz tárolóhelyet kapunk, fürdőszobában például ide tehetünk ritkábban használt tisztítószereket. A fürdőszoba esetében kihasználhatjuk a szekrényajtó belső oldalát is, a sminkeszközök, fogkefék tárolóhelye lehet. A bejárati ajtó fölött is alakíthatunk ki tárolót utazótáskáknak, cipődobozoknak.

Kisebb konyhák esetében válasszunk világosabb bútort, és a felső részt nyugodtan méretezzük úgy, hogy érjen a plafonig, hisz

a konyhaszekrény teteje rendszerint porfogó, de így tárolási felületet nyerünk,

ahová a nem gyakran használt dolgokat tehetjük – javasolja a szakember.

„Hasonló kihasználható rész a szobákban is a szekrények teteje, hisz díszes kosarakban vagy dekoratív tárolódobozokban rengeteg dolgot elrejthetünk. Ezeket használhatjuk a szoba többi részében, a nappali stílusához, színéhez illő, tárolódobozok segítségével a kanapé vagy a fotelek, hálószoba esetében így az ágy alatti hely is kihasználható. Ezek lehetnek fonott kosarak, kartondobozok, színes papírral, tapétával bevonva, de készülhetnek fából, textilanyagból is. A különféle tárolódobozok nemcsak praktikusak, de nagyon mutatósak is, főként, ha összhangban vannak a bútorral és az egyéb kiegészítőkkel. Számos apró dolog elrejthető szem elől, és sokkal rendezettebb tőle a lakás.

Kiss Emőke Klára belsőépítész

Műanyagot inkább a kamrába, garázsba használjuk, bár kedves állatfigurásak is kaphatóak, amiben a gyerekek játékai könnyen ömleszthetőek” – fejtette ki a belső építész. Különböző funkciókra berendezett térben például a konyhában, ebédlőben előnyös megoldás lehet a két oldalról is használható térelválasztó polc, melynek csak alul van zárt része, kitűnő tárolóhelyet biztosítanak, mégis hagynak levegőt. Használhatunk ládát is dohányzóasztal helyett, a régi lisztes-, utazó- és vesszőből font ládák jól mutatnak, és kiváló pakolási lehetőség rejlik bennük – tette hozzá.

A műanyagból készült kaspók helyett jobban mutatnak a fonott kosarak Fotó: Hajnal Csilla

„Gardróbszekrény, gardróbszoba esetében tervezzük meg alaposan, mekkora méretű szekrényre van szükségünk, ebből mennyi vállfás, mennyi fiókos és mennyi polcos részre. A praktikus helykihasználás érdekében a vállfás ruhákat különböző magasságokban, több szinten lehet akasztani, de emellett hagyjunk helyet más tárolási módoknak is. Ha mindennek meg van a helye, akkor rendet is könnyebben tartunk magunk körül” – fogalmazott Kiss Emőke Klára belsőépítész.

A kanadaiak merészebbek, mint az erdélyiek

Brassay B. Kingát, jelenleg Kanadában élő marosvásárhelyi belsőépítészt, tervezőt kértük meg arra, hogy meséljen a Liget olvasóinak arról, hogy milyen nagy különbségeket lát jelenlegi otthona és az erdélyi otthonok életterei és tárolási szokásai között. A szakember úgy véli, nyitottabbak és merészebbek a kanadai emberek az erdélyiekkel szemben. Az erdélyiek még mindig félnek az újtól, a változástól vagy akár attól, hogy mit szól majd éppen a szomszéd. Mint mondja, ezen kellene változtatni. „Azt vettem észre, hogy főleg az idősebb korosztály nem szeret változtatni a lakás stílusán, és leélnek egy egész életet akár ugyanazzal a bútorral vagy szőnyeggel. Ezzel szemben

Kanadában akár idős korban is lecserélik a bútorokat, és a lakást ujjá varázsolják”

– meséli a szakember.

Erdély és Kanada között az egyik legszembetűnőbb tárolási különbség, hogy a panellakásokban nincsenek szekrénysorok, mivel már beépített szekrényekkel épülnek eredetileg. Sok helyen megtalálható a gardróbszoba, amely csak épp akkora tárolóhelység, hogy be lehet lépni és választani a ruhák közül. Kimondott ruhásszekrényt nem nagyon látni, mivel a ruhák rejtve vannak. Ami különbségnek számít, hogy a nappalit nem számolják a szobák számához, hanem csak a hálószobákat. A pincehelyiségek a legtöbb háznál ki vannak építve, és moziteremnek használják vagy szórakozóhelynek, vagy a nyári meleg napokon ott hűsölnek a lakók – magyarázza a Kanadában élő belsőépítész.

Rejtsük el a nem mindennap használt tárgyakat

Brassay B. Kinga azt ajánlja, hogy a hálószobai matrac alá olyan ágykeretet válasszunk, amely hatalmas fiókokkal rendelkezik, így sok mindent el lehet rejteni benne, ugyanakkor a nappaliban lévő lenyitható kanapét is lehet ágyneműtárolóval választani, így az is hasznossá válhat. Továbbá a különböző lábtartó dobozok/ládák beszerzését javasolja, amelyek mindamellett, hogy kényelmet nyújtanak, a tetejüket le lehet emelni, és az is tárolóhelyként funkcionálhat, de még a gyerekek játékait is el lehet hamar pakolni ilyen helyekre. A különböző bejáratok mellett elhelyezett kisebb cipő felhúzó padokat is lehet használni tárolóként, ha a tetejük felemelhető, itt lehet tartani a kesztyűt, sapkát, sálat. A különböző dekoratív kosarak is jól mutatnak, és sok mindent el lehet rejteni bennük – tanácsolja a Marosvásárhelyről származó szakember.

Brassay B. Kinga belsőépítész

„A lényeg, hogy azt, amit nem mindennap használunk, próbáljuk meg elrejteni szem elől, elég ha csak mi tudjuk hogy hol található, nem kell mindenünknek mindenkinek szem előtt lennie, aki bejön hozzánk. Így válhat szellősebbé és élhetőbbé akár egy kisebb lakás is. Azt a pár darabot érdemes szem előtt hagyni, ami meghatározza a lakás hangulatát. Rossz szokásként említeném, amikor egyes lakásokban mindent kitesznek, azzal magyarázva, hogy minden tárgynak története van. Ilyenkor a lakás egy zsúfolt raktárrá válik” – fejti ki a belsőépítész.

A különböző fajtájú és formájú kaspók is hangulatossá teszik a lakást Fotó: Pixabay.com

Mint meséli, sajnos ma már nem is készülnek olyan bútorok, mint a nagymamáink idejében, amikor szó szerint száz év után is használni lehetett egy-egy masszív darabot, és azt örökölte a következő generáció, ami már büszkeségnek is számított. Ma már a drágább bútordarabok is silányabb minőségűek, és úgy vannak elkészítve, hogy még időben lecserélje azt az ember. Ha a lakásunkba belép valaki, azt kellene visszatükröznie a lakásnak, hogy kik vagyunk valójában, mivel sok mindent elárulhat egy emberről az otthona, csak figyelmesen körül kell tekinteni – mondja Brassay B. Kinga.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport