A ló nem gondolkodott azon, hogy ki ez a szakállas ember

Hajnal Csilla 2017. június 22., 15:24 utolsó módosítás: 2017. június 22., 15:37

Budán a Mária-hegyen találkoztam vele, volt benne valami szokatlanul életvidám. Annyit tudtam róla, hogy ő volt valamikor a népszerű Back II Black, magyarországi zenekar szaxofonosa, de ma valami egészen mással foglalkozik. Sokkal természetközelibb életet él, feladatának tekinti, hogy másoknak is segítsen a külső-belső harmónia megtalálásában, lelki blokkok feloldásában. Bársony Bálint nem szakított a hangokkal, csak most kicsit másként is rezegteti őket.

A ló nem gondolkodott azon, hogy ki ez a szakállas ember
galéria
A ló egy ösztönlény, érezte, hogy a rezgések segíteni fognak

Hangtálterápiával foglalkozik a budai Mária hegyen felállított jurtában, de Székelyföldön is járt már többször Nepálból hozott hangtáljaival, sőt, azt is elárulta, hogy egy erdélyi út mennyire megváltoztatta az életét. Arra kértem, meséljen a Liget olvasóinak magáról és arról a méregtelenítési, tisztítási, gyógyítási módszerről, amelyet sokan még hallásból sem ismerünk.

– Hogyan került kapcsolatba először a hangtálakkal?
– Négy évvel ezelőtt az Egység völgye fesztiválon találkoztam a hangtálakkal Puskás Brigitta révén, egy csoportos hangfürdőre hívtak be egy jurtába. Akkor azt éreztem, hogy még nem jött el az idő, hogy találkozzak ezekkel a rezgésekkel, el akartam menni, de nem tudtam elmozdulni, a rezgések nyugodt állapotba helyeztek, lecsillapították a gondolatkavalkádot, a testemen hatalmas blokkok oldódtak. Brigitta is a nepáli tradicionális tisztítási technikával dolgozott, a mélyrezgésektől, a gyökércsakrától indított el egy áralmást.

Bársony Bálint, a Back to Black egykori zenésze ma sokkal természetközelibb életet él

Volt mit kitisztítania bennem a hangtálaknak, például azt a tíz évet, amelyet a rock and rollnak szántam. Ez annyira meghatározó volt, hogy barátom, Táska János segítségével eljutottam egy kereskedésbe, ahol Nepálból hozott hangtálakat vásároltam, három-négy hangtálam volt akkor, mikor egy barátom lova lesérült, és engem hívott segíteni a srác. Az első pár perc után érezhető volt, hogy a ló tolja oda a testét a tálakhoz, amelyeket megzengettem, majd elindult a pisi, kaki, puki, megtörtént a terápia. Másnap pedig hívott a barátom, hogy a ló vidáman vágtázik a mezőn.

A ló nem gondolkodott azon, hogy ki ez a szakállas ember, és azon sem, hogy holnap milyen sárga csekket kell befizetni, hiszen a ló egy ösztönlény. Érezte, hogy a rezgések segíteni fognak, átadta magát ennek.

Ezután pedig beindult az emberek és az állatok szervezetében is jelenlévő öngyógyító folyamat. A testünk olyan, mint egy áramkör, amelyben elindítanak egy javító szoftvert, ami addig megy körbe, amíg a saját test meg nem oldja a problémát. Ez komolyabb bajok esetén hosszabb folyamat, fejben sokkal nehezebb a dolgunk, fejben okozott blokkok gátolhatják, lassíthatják ezeket a gyógyításokat.

A szervezetünkben lévő vizet rezegtetik meg a hangtálak, amellyel beindulhat az energiaáramlás

– Volt Nepálban, ha jól tudom. Meséljen erről egy kicsit.
– Ezután a hangtálazás után úgy éreztem, ez nekem feladatom. Utánanéztem, hogy hol találhatnék ilyen mestereket, először Tibetre gondoltam, tibeti hangtál jut eszünkbe általában ezzel kapcsolatban, de Tibetben meditációra használnak hangtálakat, valójában azonban a hangtálak bölcsője, ahogy a fémművesség bölcsője is India és Nepál, elutaztunk hát Nepálba, ahol filmet forgattunk a hangtálak készítéséről.

Csoportos hangfürdőzést is tart

Eljutottunk a Himalayán keresztül, ezer kilométerre Katmandutól egy népcsoporthoz is, akiket magaroknak hívnak. Ott találtunk rózsadíszítésű kopjafákat, ablakokat, érdekes módon csak ők tartanak disznókat, csak ők temetik földbe halottaikat, még egy sámánszertartáson is részt vehettünk, amelyet szintén dokumentáltunk. Nepálból haza tértünk rengeteg hangtállal, folytattam a tevékenységeimet, nemcsak csoportos hangfürdők szintjén, amelyet útitársaimmal, Sas Andrással, Jeges Dáviddal és Puskás Brigittával kezdtünk el, hanem egyedül is, a Pilis első hegylábánál, a Mária-hegyen, ahol heti szinten tartunk csoportos hangterápiákat.

A budai jurta este

– Hogyan hatnak ezek a rezgések az emberi testre?
– A testünkben hét nagy energiaközpont található, lentről fel: gyökércsakra, nemi csakra, köldöknél központi csakra, más néven solar plexus, a lélekszintjén a szívcsakra, amely nekünk, magyaroknak nagyon fontos, a torokcsakra, a látóközpont vagy harmadik szem, fejünk tetején a koronacsakra. A hét energiaközpont között áramlik az életenergia, amikor megszületünk ez nagyon magas szintű, blokkmentes áramlás. De saját tapasztalataimat figyelve, a bölcsőde, amikor elszakítottak édesanyámtól, majd az óvoda, iskola, szolfézsvizsga, klarinétvizsga révén sok olyan blokk keletkezett bennem, amelyeket nem sikerült feloldani, bármennyire is fantasztikus családban nevelkedtem. Ezek lelki problémák, amelyeket csak raktározunk, aztán egy idő után a fizikai testen betegség formájában jelentkezhetnek.

Igazi nepáli hangulat. A hangtálak rezgései feloldják a lelki blokkokat

Ezek a rezgések segítenek abban, hogy felszínre hozzák az adott blokkokat, elnyomott problémákat, majd kitisztítsák.

A testünk 75-80 százaléka folyadékból áll, ezeknek a megzengetésével jutnak el a rezgések a különböző energiaközpontokhoz, szervekhez, sejtekhez, idegekhez.

Németországban vannak hangtálas utókezelő klinikák, amelyeket a műtétek után használnak a gyorsabb felépülésre, az egészségbiztosító is támogatja, mert nekik fontos, hogy minél hamarabb felépüljenek, és munkába álljanak.

– Mindenkinél működik, vagy kell ehhez egyfajta elengedés, megnyugvás, hogy elinduljon valami az emberben?
– Alapvetően bárkinél működik, a kérdés az, hogy hosszú távon működik-e. Amikor az ember kétségek között él, akkor áttud-e kapcsolni, eltudja-e engedni a félelmét, a beszédes magyar nyelv erre is választ ad: fél elem, ebből sosem lesz egész, azaz egészség. Ha bízunk önmagunkban, akkor használjuk a képességünket. Ez azt jelenti, hogy képben tudjuk-e vizualizálni azt, amire mi vágyunk, ami az álmunk, és utána ezt elhisszük, teszünk érte, hogy ez valósággá váljék. Amikor képtelen az ember, azt jelenti, hogy nincs jövőkepe, nincs álma, nem tudja vizualizálni a belső érzéseit, vágyait.

A zene és a ló, gyerekkori

Rövid távon mindenkire hatással van, hosszú távon terápia szinten négy-öt alkalom után egy tisztítási folyamat indul el sok folyadék fogyasztása és sok vizelés mellett, hogy minél több káros anyag távozhasson a szervezetünkből, ezután pedig erősítés, rezgésszint-emelés következik. Ezt egyfajta meditációnak is hívják. Sokféle meditáció van, például az asszonyok főzés közben varázsolnak, meditálnak, koncentrálnak arra, hogy a család minél ízesebbet, táplálóbbat ehessen, van, aki a kertjében meditál, van aki lovával, van aki a zenével, tehát sok lehetőség van arra, hogy megtaláljuk a külső és a belső egyensúlyt, harmóniát.

A hangtálterápia egy kapu, amely sokat segít abban, hogy a tudatosság útjára lepjenek azok, akik a természetes harmóniát keresik életükben.

Érdemes utánanézni, hogy hol találkozhatunk hangtálakkal, én is már hat állomáson hangtálaztam Erdélyben.

– Hogyan készülnek ezek a hangtálak? Miből vannak?
– Sok fajta van, de a telihold hangtálakat emelném ki, amelyeket teliholdkor, szabad ég alatt kovácsolják, és csak akkor, ha tisztán látszik a hold. Több arany és ezüst van ezekben, mint a többi hangtálban. Egy szabály van, ha a mester nincs jó passzban, nem vesz részt a munkafolyamatban, hiszen a kovácsolás alatt kerülnek bele azok a rezgések, amelyek utána segíteni tudnak a terápia alatt az embereknek, állatoknak. Mintegy tíz féle fémből készítik, például aranyból, ezüstből, ónból, ómból, higanyból, rézből, cinkből, vasból, az arányokat pedig nem árulják el a készítők.

Korzenszky Klára énekesnővel, gyerekpszichológussal is zenél Bársony Bálint

– Az Erdélyben is ismert Back II Black zenekarban zenélt sokáig. Milyen a viszonya ma a zenével?
– Gyerekkoromban komolyzenét tanultam, klarinétoztam tíz évig, eközben megtanultam pár akkordot akusztikus gitáron is, közben kötelező zongora volt. A szaxofon 15 évesen talált meg, ami a fő hangszerem mai napig, 18 éves voltam, amikor a Back II Black popzenekar felkért, hogy játsszak velük, tíz éven át együtt turnéztunk, majd a Sunshine Jazz következett, 2010-ben kaptuk meg az év dzsesszlemeze díjat, és egyre akusztikusabb hangszerek felé kezdtem el kalandozni, mostani tudatommal az egyre természetközelibb rezgéseket kerestem. Ezután jött a Tűztánc című produkció, amely a magyar népzenét keveri az afrikai népzenével, a Székelyvágtán is volt lehetőségünk fellépni az Oriáspince-tetőn. Gyerekkorom óta vágytam arra, hogy lovon üljek, napi szinten ülök is lóra, és járom a természetet. A Tűztánc után már aktívan foglalkoztam a gyerekprogramokkal, hangszersimogató foglalkozással, ahol a gyerekek egy interaktív játék segítségével kipróbálhatják a dobokat. Igazi családi program, amelyet Korzenszky Klári gyerekpszichológussal, énekesnővel tartunk. Foglalkozom aktívan zeneszerzéssel is, a Budapesti Operettszínház Amerikai komédia című szvingjátékát jegyzem, amellett a Hangold újra kórusműnek az anyagát, amelyet azért találtunk ki, hogy vidéki kórusok megtanulhassák, hozzájuk csatlakozunk mi, és egy nagy zenekarként, együtt adhassunk koncertet. Erdélyben is jártunk ezzel közel 250 gyerek tanulta meg, fantasztikus koncert volt. A Magyar Rhapszody Projektet a hattagú zenekarunkkal játsszuk, itt magyar klasszikus zeneszerzők műveit dolgoztuk át, és a mi szájízünk szerint raktuk össze. Megmutatjuk, hogy egy könnyed hangszerelésben mennyi élményt tud adni azoknak is, akik nem hallgatnak klasszikus zenét. A nepáli út hatására készült el Jéger Dáviddal és Sas Andrással Bérces Ádám segítségével a Hangutazók című lemez, ennek hamarosan megjelenik a második része is, amely egy húszperces hangtálterápiát is tartalmaz, otthon is hallgatható, de első körben azt tanácsolom, hogy fizikailag, élőben tapasztalja meg mindenki.

Tizenötévesen találta meg a szaxofon, ma is ez a fő hangszere.

– Milyen a kapcsolata Erdéllyel?
– A hangtálakkal való találkozás előtt egy barátom hívására egy hónapot töltöttem Csíkcsobotfalván egy biogazdálkodással foglalkozó farmon. Amikor haza jöttem, csak erről tudtam beszélni, a rezgésekről, amelyek ott éltek. Azelőtt is voltam koncertezni Erdélyben, de ilyen hosszú időt nem töltöttem el ott soha. Azt gondolom, hogy megváltozott akkor az életem, egy másik emberként tértem haza, és azokból az inspirációkból merítve hoztuk létre Budán a jurtaközpontot, ahol különböző terápiákat tartunk, például beteg gyerekeknek, de indulnak majd a napközis táboraink is, hogy a városi gyerekek is átélhessék azt, amire nekem még volt lehetőségem gyerekkoromban nyáron Dunaföldváron átélni.

Erdély fontos számomra. A Kárpát-medencét amúgy is egy energetikai területi egységként látom, függetlenül attól, hogy hol húzódnak a fizikai határok.

Bársony Bálinttal és a hangtálakkal a már javában zajló magyarországi Everness fesztiválon is találkozhatunk, ahol a Budai jurta központ égisze alatt három jurtával, lovakkal, hangtálakkal, gyógymasszőrökkel vonultak ki, és egészen június 25-éig lesznek a Balaton-Alsóörsön megrendezett fesztiválon.

A közelünkben is vannak hangtálak

Marosvásárhelyen is van lehetőség hangtálterápiára a Ion Creangă utca 1. szám alatt lévő Vitális Központnál, ahol Regős Csaba hangtálterapeuta fogadja az érdeklődőket. Mint lapunknak elmondta, lehetőség van egyéni, csoportos vagy páros hangtálazásra is, és bár annyira még nem ismert ez a módszer mifelénk, de egyre nagyobb az érdeklődés, folyamatosan érkeznek hozzá a marosvásárhelyiek. Előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a 0741-735.443-as telefonszámon lehet megtenni.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport