Ezeket a sorozatokat várjuk 2024 első felében (1.)

Tamás Attila 2024. január 02., 18:42 utolsó módosítás: 2024. január 03., 21:37

Visszatérnek a képernyőre a sárkányok, látogatást tehetünk a feudális japánba, idén sem maradunk videójáték-adaptáció nélkül, de idegeninváziós dráma, kémthriller és nyomozós sorozat is lesz a streamingplatformok kínálatában. Mindez pedig csak az év első részében. 2024-es sorozatajánló, első rész.

Ezeket a sorozatokat várjuk 2024 első felében (1.)
galéria
Fotó: Liget-montázs

Brutális évnek ígérkezik az idei a sorozatfelhozatal tekintetében, ugyanis míg tavaly ilyenkor alig tudtunk összegereblyézni tíz, nagyköltségvetésű és széles érdeklődésre számot tartó sorozatot az év eleji összeállításunkba, most pedig csak tizenkét olyan produkciót szedtünk össze, amik az év első felében érkeznek.

Összeállításunkba többnyire újdonságok, első évados sorozatok és miniszériák kerültek be, de néhány folytatás is helyet kapott, a szempont a válogatás során az volt, hogy

mindegyikhez legyen legalább egy „megjelenési ablak” és legalább egy kedvcsináló, vagy dátumbejelentő előzetes.

Emiatt egy következő ajánlóba fog bekerülni például a Batman-univerzumban játszódó, még produkciós fázisban levő Penguin-sorozat, vagy a Dune: The Prophecy, ami a Dűne-univerzumot bővíti a kisképernyős fronton. No de lássuk, hogy miket fogunk nézni az év első részében.

Echo (Disney/Hulu) – egész évados premier: január 9.

Bár a Marvel épp válságban van a mozikban és a kritikusoknál is egyre gyengébben teljesítő filmjei miatt, sorozatfronton talán még ennél is rosszabb a helyzet, hiszen hiába próbálják kisképernyőn is bővíteni a képregényfilmes univerzumot, ez nem eredményezett túlságosan minőségi produkciókat az elmúlt években (lásd: Secret Wars, She Hulk, Moon Knight). A mélyrepülés előtt azonban elkészült a 2021-es Sólyomszemből „kinőtt” Echo, ami annak a sorozatnak az egyik antagonistáját és annak múltját mutatja be részletesebben. Az indián származású, siketnéma „szuperhős”, Echo története egybefonódik a Marvel egyik nagy főgonoszának, Kingpinnek a történetével, aki ellen Pókember és Daredevil is többször vette fel a kesztyűt. Az Echo ráadásul nem egy tipikus Marvel-sorozatnak ígérkezik, hanem egy véres, kőkemény akciósorozatnak, amivel egy új úton indulnak el a cégnél, hiszen rebootolják a Netflix ernyője alatt készült sötét és véres Daredevilt, Charlie Cox főszereplésével. Az Echo ennek a sorozatnak az előhírnöke, és talán ez a sötétebb vonal jobban bejön majd a Marvelnek a kisképernyőn, tekintve, hogy annyira jól sikerült a netflixes Daredevil, hogy a Disney visszavásárolta annak sugárzási jogait, hogy nekik hozza a nézettséget.

Az Echo öt epizódját egyszerre teszik elérhetővé, az előzetes alapján pedig egy brutális akciódömpingnek ígérkezik, amiben biztos lesz pár utalás arra, hogy mire számíthatunk ezen a vonalon a Marvelnél a jövőben.

Videó: Disney/Hulu

True Detective: Night Country (HBO Max) – premier: január 14., hetente érkező epizódok

2019 óta nem volt új évada az egyik legjobb bűnügyi-nyomozós antológiasorozatnak, a 2014-ben elemi erővel berobbant, azóta pedig az első évad színvonalát meg sem közelítő True Detective-nek. Míg a legutóbbi, harmadik évadban Mahershala Ali játszotta a főszereplő nyomozót, addig a negyedik évadra nem kisebb sztárt szerződtek, mint a kétszeres Oscar-díjas Jodie Fostert, akinek karatere a Fargo-filmet idéző évadban, Alaszkában kell felgöngyölítsen egy kemény gyilkosságsorozatot társával, akit a pályakezdő Kali Reis színésznő formál meg (és akinek ez a sorozat lehet a nagy dobbantása). Kíváncsian várjuk, hogy az új évad lesz-e olyan jó és elborzasztó, mint amilyen anno az első felvonás volt.

Videó: Max

Masters of the Air (Apple TV) – premier: január 25., hetente érkező epizódok

Az Elit alakulat és a The Pacific készítői ezúttal nem az HBO-nál, hanem az Apple-nél készítették el legújabb nagyköltségvetésű, háborús sorozatukat. A második világháborúban az amerikai légierőnél szolgáló csapat és a Németország fölött zajló hadműveleteikről szóló sorozat Donald L. Miller: A levegő urai - Amerikai bombázók a náci Németország ellen könyve alapján készült, és várhatóan nem marad el minőségében az Elit alakulat és a The Pacific – a hős alakulat színvonalától. A főszerepre azt az Austin Butlert castingolták, aki eljátszotta már nagyvásznon Elvist, legközelebb pedig A Dűne második részében, Feyd Rauthaként láthatjuk a mozivásznon.

Videó: Apple TV+

Mr. & Mrs. Smith (Prime Video) – premier: február 2., teljes első évad

2024 az az év, amikor sorozatfeldolgozást kap a 2005-ben megjelent Mr. & Mrs. Smith, ám Brad Pitt és Angelina Jolie után Donald Glover és Maya Erskine bújnak a magukat házaspárnak kiadó titkosügynökök bőrébe. Az amerikai tévépiacon nagyot szólt Atlantán is együtt dolgozó Francesca Sloane és Donald Glover új sorozata egy humort és abszurd fordulatokat nem nélkülöző akcióorgiának ígérkezik, ami nem mellesleg egy igazi sztárparádé az Amazon „nagy zsebének” köszönhetően, hiszen olyan nagyágyúk tűnnek fel benne, mint Paul Dano, John Turturro, Ron Perlman, Alexander Skarsgård és még sokan mások.

Videó: Prime Video

Avatar: The Last Airbender (Netflix) – premier: február 22., teljes első évad

A Nickelodeon rendkívül népszerű, 2005 és 2008 között futó animációs sorozatának, az Avatár - Aang legendája alapjául szolgáló történetből M. Night Shyamalan készített élőszereplős mozit Az utolsó léghajlító címmel 2010-ben. A rajzfilm kiemelkedő minősége utáni pocsékul sikerült filmadaptáció sok rajongót ábrándított ki, és a remény is elhalt, hogy valaha készülhet ebből a történetből egy korrekt, élőszereplős feldolgozás. Ezt a csorbát köszörülheti ki a Netflix, a február végén érkező, nagy érdeklődésre számot tartó és nagy költségvetésből készült sorozatával, amiben újra átélhetjük Ang-ék mesevilágának történéseit, és ha ez jól sikerül, akkor feledtetheti velünk a Shyamalan-féle fiaskót.

Videó: Netflix

Shôgun (FX/Disney) – premier: február 24., hetente érkező epizódok

A James Clavell 1975-ös, Sógun című regényéből már készült egy minisorozat 1980-ban, Richard Chamberlain főszereplésével. A feudális Japánban játszódó sorozat egy, az ország partjainál hajótörést szenvedő férfi, John Blacktorne, valamint Yoshi Toranga daimjó történetét meséli el, de egy titokzatos női szamuráj is fontos szerepet kap a cselekményben. Az első előzetesben látszik, hogy a Disney istállójában (ahová a sorozatot gyártó FX tévécsatorna is tartozik) sem garasoskodtak, a Shôgun pedig az év egyik legnagyobb dobása lehet sorozatfronton.

Videó: FX/Disney

The Walking Dead: The Ones Who Live (AMC) – premier: február 25., hetente érkező epizódok

Fontos mérföldkőhöz érkezik az egyre bővülő The Walking Dead-univerzum, ami az anyasorozat befejezése után sem hagyja parlagon heverni a zombiapokalipszist túlélni próbáló karaktereinek történeteit. A legújabb minisorozatban nem mások térnek vissza, mint az anyasorozat főszereplőjének számító Rick és párja Michonne, akik még az utolsó évadok előtt otthagyták a produkciót, emiatt kiírták őket a befejezésből a készítők. Maggie és Negan, valamint Daryl és a saját sorozatának második évadában hozzá csatlakozó Carol mellett tehát végre tanúi lehetünk, hogy miként folytatódik Rick és Michonne története a The Walking Dead eseményei után.

Videó: AMC

The Regime (HBO Max) – premier: március 3., hetente érkező epizódok

Kate Winslet idén egy fiktív ország kancellárjaként tér vissza a kisképernyőre a 2021-es Easttowni rejtélyekben nyújtott lehengerlő alakítása után. Ezúttal egy, az amerikaiakkal szembeszegülő európai diktatúra önkényúrnőjének bőrébe bújik és a valóságtól, valamint az állampolgáraitól is saját magát egyre jobban elbarikádozó, elviselhetetlen perszóna lesz belőle a cselekmény során. A Stephen Frears (Veszedelmes viszonyok, A királynő, Philomena Egy házasság helyzete), valamint Jessica Hobbs (A korona, The Split, Broadchurch) által készített és dirigált sorozatban olyan sztárok tűnnek fel Winslet mellett, mint Andrea Risenborough, Hugh Grant, Marthe Plimpton és Matthias Schoenaerts.

Videó: Max

3 Body Problem (Netflix) – premier: március 21., teljes első évad

Tavaly év végére vártuk, végül kiderült, hogy 2024 elején kerül képernyőre Cixin Liu hard sci-fijének sorozatadaptációja a Trónok harca készítőitől. Ha csalódtunk is David Benioffban és D. B. Weissben a Trónok harca elnagyolt befejezése miatt, azért a Háromtest-problémának érdemes esélyt adni, mert rendkívül ígéretetsnek tűnik, főleg azért, mert korunk egyik legjobb sci-fije alapján készült, ami kellően fordulatos, izgalmas és megannyi érdekes helyzetet tár elénk egy kitalált idegeninvázió kapcsán. Ez esetben nem kell amiatt aggódni, hogy az esetleges későbbi szezonok alól „kifogy a könyves alapanyag”, hiszen Cixin Liu Háromtest-trilógiája (A háromtest probléma, A sötét erdő, A halál vége) egy befejezett egész, a sorozat első évada pedig várhatóan az első regényt dolgozza fel.

Videó: Netflix

Fallout (Prime Video) – premier: április 12., hetente érkező epizódok

2024-ben sem maradunk videójáték-adaptáció nélkül, sőt ha minden jól megy két videójáték világát is láthatjuk idén: míg a Borderlands alapján film készül, addig a Bethesda posztapokaliptikus szerepjátékát sorozatként álmodták újra az Amazonnál. A 22. században az 50-es évek hidegháborús hangulatát idéző, az atombombákkal megsemmisített Amerikában játszódó cselekmény az óvóhelyek túlélőinek történetét meséli el, miután kinyitják azokat, és lakóik szembesülnek az atombombák által elpusztított, ahol mutánsok, ghoulok és mindenféle veszélyek leselkednek rájuk. Ha nem is lesz annyira jó, mint a The Last of Us, kíváncsian várjuk, hogy miként mutatják be a nem videójátékos közösség számára is a Fallout retrofuturisztikus világát.

Videó: Prime Video

Bridgerton, harmadik évad (Netflix) – premier: május 16., első felvonás; június 13., második felvonás

A sokunk bűnös élvezetéül szolgáló fiktív történelmi-kosztümös sorozat idén végre visszatér a képernyőre, és ahogy azt már a Netflixtől az utóbbi időben megszokhattuk, nem teszi egyben elérhetővé az új évadot, hanem két tömbben mutatja be, hogy tovább tartson az érdeklődés a produkció irányába. Míg tavaly a Bridgerton-rajongók egy spin-offal kellett beérjék, ami Charlotte királynő múltjába adott betekintést, addig idén már Colin és Penelope sorsáért izgulhatunk a Bridgerton fodros-bodros, flancolós világában.

Videó: Netflix

Sárkányok háza, második évad (HBO Max) – premier: 2024 nyara, hetente érkező epizódok

Míg tavaly a The Last of Us-szal dobbantott nagyot az HBO sorozatfronton, addig 2024-ben ismét visszatérhetünk Westerosra, pontosabban George R. R. Martin Tűz és Jég dala-sagájának a „történelmébe”, annak is a legvéresebb korszakába, a Sárkányok táncába. A zöldek és feketék polgárháborúja ettől az évadtól kezdődően lesz igazán véres és brutális, a minőséggel pedig várhatóan a folytatásban sem lesz baj, és CGI-sárkányokból, valamint csatajelenetekből sem lesz hiány, mi pedig ismét hétről hétre izgulhatunk, hogy mely karakterek fognak áldozatául esni a Targaryen-polgárháborúnak. Még egyelőre nincs konkrét megjelenési dátum csak annyit tudunk, hogy 2024 nyarán folytatódik a sorozat.

Videó: Max

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport