Mit nézzünk, ha a hétvégén mozizni vagy sorozatozni támad kedvünk?

Tamás Attila 2024. március 23., 10:43 utolsó módosítás: 2024. március 23., 12:06

Itt az újabb hétvége és az újabb lehetőség, hogy elmenjünk moziba, vagy este ledaráljunk egy minisorozatot a Netflixen. Ehhez jövünk egy újabb adagnyi néznivalóval a mozik és a streamingplatformok újdonságait szemlézve. Ajánló.

Mit nézzünk, ha a hétvégén mozizni vagy sorozatozni támad kedvünk?
galéria
Fotó: Liget-montázs
Mozik

Ezen a hétvégén is bőven van amiből válogatni az aktuális filmkínálatból. Befutott végre a Kung Fu Panda negyedik része, amit kivétel nélkül mindegyik székelyföldi mozi kínálatában is meg lehet nézni, ám sietnünk kell, ha el akarjuk vinni a gyerkőcöt rá, mert a délelőtti program részeként vetítik.

A Csíki Moziban 11 órától, míg a Sepsiszentgyörgyi Művész Moziban 11 óra 15 perctől magyar szinkronnal lehet megnézni a DreamWorks legújabb alkotását.

A Petőfiékről készült Most vagy soha! is szerepel a hétvégi mozikínálatban, Csíkszeredában szombaton 17 órától, míg vasárnap 11 órától lehet beülni rá, míg Sepsiszentgyörgyön szombaton, 18 órától vetítik. De aki a Semmelweist nézné, az sem marad hoppon, ugyanis Koltai Lajos, Erdélyben is rendkívül nagy népszerűségnek örvendő filmje szombaton 18 óra 30 perctől lesz a Sepsiszentgyörgyi Művész Mozi Műsorán, míg a Csíki Moziban vasárnap, 19 órától vetítik.

A Dűne: Második rész pótlására is van lehetőség Csíkszeredában, ugyanis Denis Villeneuve látványos sci-fijét szombat este 20 órától tűzte műsorára a Csíki Mozi.

Ha ennél különlegesebb néznivalóra vágynánk, akkor a Sepsiszentörgyi Művész Moziba kell mennünk, ott ugyanis szombaton 20 óra 30 perctől vetítik az Oscar-díjas Egy zuhanás anatómiáját, míg 21 órától a Hollywoodban épp rendkívüli karriert befutó Sydney Sweeney főszereplésével készült Szeplőtlen (Immaculate) apácás horror borzolhatja fel a nézők idegeit.

Videó: NEON

Netflix

Csütörtöktől érhető el a Netflix legújabb presztízssorozata, a rekordköltségvetésből készült, a 3-test-probléma (3 Body Problem), ami Cixin Liu azonos című sci-fi regénye alapján készült. A Trónok harca készítőinek új sorozata látványos és grandiózus, és várhatóan nem lesz mindenki számára befogadható, ennek ellenére megér egy esélyt, főleg a sci-fi rajongók körében.

Videó: Netflix

Ha szeretjük a true crime-sorozatokat, akkor nézhetjük a Gyilkossági ügyek (Homicide: New York) új dokusorozatot, amit a Law & Order készítői gyártottak, és amiben igazi nyomozók, helyszínelők és rendőrök beszélnek megtörtént gyilkosságokról és azok körülményeiről.

Ha viszont egy különleges horrort néznénk mondjuk szombat este, akkor jó tudni, hogy felkerült a Netflix kínálatába a 2022-es Smile (Mosolyogj) amiben mosolygó emberek hozzák a frászt az emberre. A bőr alá kúszós horrornak egyébként már a folytatása is készül, és várhatóan idén érkezik a mozikínálatba, úgyhogy addig érdemes pótolni a streamingre felkerült „előzményt” is.

Videó: Paramount Pictures

Felkerült a Netflixre ugyanakkor a Ridley Scott 2015-ös sci-fije, a Matt Damon főszereplésével készült Mentőexpedíció (The Martian), de aki mondjuk egy feszült iramú autóversenyzős drámát nézne, annak ott van a 2019-es Aszfalt királyai (Ford v Ferrari), amiben szintén Matt Damon alakítja az egyik főszereplőt, Christian Bale oldalán.

SkyShowtime

Ha moziban kimaradt volna az időközben a legjobb film Oscar-díját is elnyerő és a díjszezonban taroló Oppenheimer, és még valamilyen okból kifolyólag otthonra sem torrenteztük még le, akkor jó tudni, hogy mostantól teljesen legálisan is nézhető, ugyanis felkerült a filmet gyártó Universal médiacég tulajdonában levő SkyShowtime streamingplatformra.

Videó: SkyShowtime

Tény, hogy az otthoni képernyők valamelyikén nem lesz annyira látványos és hangzatos Cristopher Nolan új filmje, mint moziban, de aki szombat este rászánna három órát az életéből, biztosan nem bánja meg. A filmet egyébként jövő héten még vetítik a Csíki Moziban, de a Sepsiszentgyörgyi Művész Mozi kínálatában is el lehet még kapni időnként.

HBO Max

A héten derült ki, hogy május 21-től búcsút inthetünk az HBO Max-nak, ami egyszerűen Max néven fut tovább, és a Netflix combosabb alternatívája akar lenni Európában is. A Warner tartalmait összesítő streamingplatformon ráadásul a 2024-es párizsi olimpia eseményei is nézhetőek lesznek, ugyanakkor ide kerül fel minden, a moziból kifutott filmjük, mint most a Barbie, a Wonka és az Aquaman folytatása. Addig azonban, ha mondjuk nem az Oppenheimert, hanem Cristopher Nolan valamelyik korábbi filmjét pótolnánk vagy néznénk újra, akkor ezeket megtaláljuk az HBO Max kínálatában, így itt nézhetjük az Inceptiont, az Interstellart, a Tenetet vagy épp a Dunkirköt.

Egy különleges filmet is ajánlunk az aktuális kínálatból, ugyanis itt nézhető a 2023-as Sisu, ami egy meglehetősen abszurd, alternatív történelmi akciófilm, amiben egy idős aranyásó náci katonákat gyilkol halomra elképesztően túlzó akciójelenetek sokaságában. Aki egy brutális, vérgőzös néznivalóra vágyik, az a Sisuban megtalálhatja a számításait.

Videó: Lionsgate Movies

Disney+

Ha Taylor Swift háromórás koncertfilmjét néznénk meg, akkor jó tudni, hogy a The Eras Tour teljes egészében, sőt adalék-klipekkel elérhető a Disney streamingfelületének kínálatában.

Videó: Disney+

De ha nem a popdíva ragyogására vágyunk, akkor érdemes esélyt adni Hulunál készült és a Disney Pluson élérhető Friss (Fresh) horrorvígjátéknak, ami Daisy Edgar Jones (Ahol a folyami rákok énekelnek, Normális emberek) és Sebastian Stan (Pam és Tommy, Marvel-filmek) főszereplésével készült.

Videó: Hulu

A geek nézőknek igazi csemegével is előrukkolt a Disney, ugyanis elkészítették a klasszikus, 1997-es X-Men-sorozat folytatását, ami az eredeti klasszikus animációs stílusában készült, és eddig ez a legmagasabbra értékelt Marvel-produkció jelenleg a Rottentomatoes kritikaösszesítő oldalon.

Videó: Disney+

Prime Video

A Neflixhez hasonlóan mindenre is pénzt adó Amazonnál elkészült a néhai Patrick Swayze főszereplésével készült Országúti diszkó (Road House) 2024-es verziója, amiben Jake Gyllenhaal mellett Conor McGregor MMA-harcos játssza a főszerepet. Ha szerettük az 1989-es eredetit, akkor érdemes megnézni a feldolgozást is, hogy eldöntsük, érdemes volt-e elkészíteni ezt az újabb verziót belőle.

Videó: Prime Video

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.