Már megint ránk öntöttek egy csomó sorozatot (5.)

Tamás Attila 2023. november 04., 21:27 utolsó módosítás: 2023. november 05., 08:57

Mi is lehet jobb egy borús hétvégén, más program híján, mint bekapcsolni a tévét, és keresni valami néznivalót, ami feledteti velünk a rossz időjárást. Újabb összeállításunkban ismét merítettünk egyet az aktuális sorozatfelhozatalból. Ajánló.

Már megint ránk öntöttek egy csomó sorozatot (5.)
galéria
Fotó: Liget-montázs

Továbbra sem fogyunk ki néznivalókból, pláne nem ősszel, amikor még a borongós időjárás is az otthonülésnek kedvez. Legújabb ajánlónkba egy nap alatt ledarálható minisorozatok, és hétről-hétre folytatódó néznivalók is bekerültek, természetesen továbbra is szempont volt, hogy ne csak a Netflix kínálatát szemlézzük, hanem a többi streamingplatform kínálatából is felvillantsunk legalább egy néznivalót.

Lessons in Chemistry (Apple TV+) – hetente érkező epizódok

A Marvel Kapitány eljátszásának köszönhetően világsztárrá avanzsált, a 2015-ös A szoba szerepéért pedig Oscar-díjjal jutalmazott, manapság rendkívül sok produkcióban foglalkoztatott Brie Larson most épp a sorozatiparban mutatja meg színészi kvalitásait. A Bonnie Garmus: Minden kémia (Lessons in Chemistry) című regényéből fejlesztett Apple-sorozat az '50-es és '60-as évek Amerikájába repít vissza, amikor a nőknek rendkívül korlátozottak voltak a lehetőségeik az érvényesülés terén, ám a feminizmus pont emiatt már szárba szökött. Főszereplőnk, a Brie Larson által alakított Elizabeth Zott egy kémikusi végzettségű laborasszisztens, akiről már az előzetesben és a sorozat első jelenetében is kiderül, hogy később egy saját főzőműsort vezet. Hogy miként jutott el az asszisztensi munkától a főzőműsorig, azt a sorozat nyolc epizódján keresztül nézhetjük végig, amiből anyagunk publikálásakor már öt elérhető, a maradék három pedig az elkövetkező hetekben érkezik.

Videó: Apple TV+

Tündérkert (Duna TV/Médiaklikk) – hetente érkező epizódok

A Liget olvasói számára már nem ismeretlen az általunk is magyar Trónok harcaként hivatkozott történelmi-fikciós sorozat, amelyben számos erdélyi színész is szerepet kapott.

A Katona Péter Dániel és Bokor Barna főszereplésével készült alkotás forgatókönyvírói Móricz Zsigmond: Tündérkert regényét vették alapul, a bevont történelmi szakértők pedig abban segítettek, hogy a sorozat minél autentikusabb legyen. Az epizódokat rendező Madarász Isti a produkció székelyföldi bemutatókörútján úgy fogalmazott, hogy tulajdonképpen „hozzáigazították a történetet a 21-ik századi tévésorozatos trendekhez”.

A péntek esténként, 10 órától a Duna TV műsorán látható sorozat epizódjai ingyenesen visszanézhetőek a Médiaklikk felületén, és még csak három hét van a fináléig, reményeink szerint pedig második évad is lesz majd belőle.

Videó: Nemzeti Filmintézet

Az Usher-ház bukása (Netflix) – teljes minisorozat

Mike Flanagan tulajdonképpen a Netflix házi horror-nagymestere, aki olcsó jumpscare-k helyett inkább nyomasztó hangulatú, sötét történetek elmesélésében érdekelt, amikben mindig helyet kap a megmagyarázhatatlan, a természetfölötti. A Stephen King-féle Álom doktor rendezője olyan horror-minisorozatokat készített már a Netflixnek, mint A Hill-ház szelleme, a Bly-udvarház szelleme, a Mise éjfélkor és a korábbiakhoz képest kevésbé jól sikerült Az éjféli klub. Legújabb alkotása, Az Usher-ház bukása az eddigi legambíciózusabb projektje a vezető streamingplatformnál, ugyanis az Edgar Allan Poe történetei által inspirált horrorszériában olyan színészekre osztották a főbb szerepeket, mint Carla Gugino, Bruce Greenwood és Mark Hamill, de számos korábbi alkotótársa és más netflixes produkciókban is feltűnt színészek játszanak benne. A Roderick Usher gyerekeinek halálát elmesélő széria egyfajta jelenkori gótikus horror, ahol bizonyos dolgoknak többletjelentése van. Aki tehát egy kis borzongásra vágyik a képernyő előtt, az mindenképp tegyen egy próbát vele.

Videó: Netflix

A láthatatlan fény (Netflix) – teljes minisorozat

Anthony Doerr szépirodalmi Pulitzer-díjat nyert regényéből készült minisorozat a Netflixnél, ami egy megvakult francia lány, és egy német katona összefonódó sorsán keresztül mutatja be a második világháború borzalmait, és az abból kivezető reményteljes kiutat. A négy epizódra tagolt történet a könyv népszerűsége miatt várhatóan hatalmas érdeklődésnek örvend majd, és sokaknak csal könnyeket a szemébe, hiszen már az első kedvcsináló előzetes is azt sugallta, hogy rendkívül megható néznivaló lesz. Érdemes tehát papírzsebkendőt bekészíteni a nézéséhez, ha pedig ezen a szomorkás hétvégén ledaráljuk, lehet, hogy kedvet kapunk az alapjául szolgáló regény elolvasásához is.

Videó: Netflix

Loki (Disney+) – hetente érkező epizódok

Nem igazán jöttek be a Marvel Studios számításai sorozatfronton, és épp a napokban röppentek fel kiszivárgott információk, hogy talán az egész szuperhős-moziverzumot újragondolják a jövőben, és talán megint láthatjuk egy filmben az eredeti Bosszúállókat is. A filmes univerzumot bővítő sorozatok minősége a She Hulk óta egyre csapnivalóbb, elég csak a tavasszal megjelent, úgy kritikailag, mint nézettségileg gyengén szereplő Secret Invasionra gondolni, aminek ráadásul a főcímét a mesterséges intelligencia segítségével készítették, ami sokat elmond a procukció minőségéről, és arról, hogy az alkotók az olcsóbb megoldást választották. Van azonban két jól sikerült Marvel-sorozat is: a 2021-es WandaVízió (ami sajnos nem kap folytatást, csak egy spin-off szériát), és a Loki, amelynek hatrészes második évada épp a végéhez közeledik a Disney Plus-on. A Bosszúállók: Végjátékban kinyírt Thor öccséről az első évadban megtudhattuk, hogy a tulajdonképpeni idősíkok mögött tevékenykedő TVA-hoz került, ahol számos variánsával volt alkalma összefutni, a végén pedig egyenesen Kang a hódítóval konfrontálódik, aki egyelőre még a filmes univerzum soron következő, ötödik etapjának a főgonosza lesz, ám az őt alakító Jonathan Majors botrányai miatt megtörténhet, hogy ez változni fog. Mindenesetre a Loki második évada még a botrányok és az újratervezés előtt leforgott, így most megtudhatjuk, hogy miként alakult tovább a csínytevő isten sorsa az időn kívüli világban, ami valószínűleg bekapcsolódik majd a Marvel-sztorik fősodrába. Anyagunk publikálásáig öt rész jelent meg a második szezonból, jövő pénteken pedig már az évadzárót nézhetjük, ami várhatóan tartogatni fog majd áll-leejtős pillanatokat a rajongók és a teóriagyártók számára.

Videó: Disney+

Testek (Bodies) (Netflix) – teljes évad

Első blikkre egy Dark-utánérzés, Sense 8-feelinggel megbolondítva, az Unorthodox főszereplőjét alakító színésznővel, viktoriánus korral, második világháborúval, jelenkori Londonnal és disztópikus jövőképpel na meg egy pucér hullával mindegyik idősíkon. Ez így úgy hangzik, mintha ezeket a korábbi produkciókat betették volna egy turmixba, a végén pedig ezt a sorozatot „dobta a gép”, ez a feltételezés pedig nem áll messze a végeredménytől, hiszen egy kicsit minden akar lenni ez a sorozat. Aki szerette a Dark-ot (márpedig azt ki ne szerette volna, hiszen minden idők egyik legjobb és legkomplexebb időutazós sorozata), az ennek is esélyt adhat, de a végignézés során valószínűleg csalódni fog, hiszen ez is az ambiciózussága ellenére egy középszerű Netflix-sorozat lett. De legalább egy hétvége alatt ezt is le lehet darálni egyhuzamban, hisz a nyolc epizód mindegyike elérhető a streamingplatform kínálatában.

Videó: Netflix

Legyőzhetetlen (Invincible) (Amazon Prime) – hetente érkező epizódok

Még mindig vannak a szuperhős-zsánerben kiaknázható lehetőségek, erre pedig nincs is jobb példa az Amazonnál futó The Boys-sorozatnál, és a belőle kinőtt, éppen most véget ért Gen V spin-offnál. Azonban nem ez a két széria az, ami a feje tetejére állítja a zsánert, hanem a most, második évaddal folytatódott Invincible (Legyőzhetetlen) animációs alkotás is, ami a kocka-pápának számító Robert Kirkmannak és az általa készített képregényeknek köszönhető. A sztár-szinkronszereposztással készült 2D-s, klasszikus vonalvezetésű animációs sorozat első évada még 2021-ben mutatkozott be, és annyira jó volt, hogy el is foglalta az őt megillető felső polcos helyét a geek-, ezen belül pedig a szuperhős-szubkultúrában (olyannyira, hogy a benne szereplő Omni Man játszható karakter lesz hamarosan az újragondolt Mortal Kombat 1 videójátékban). A bolygó legerősebb szuperhősének fiáról, Mark Graysonról szóló történet izgalmas, fordulatos, és új színt hoz a legyőzhetetlen és meglehetősen gyarló szuperhősök sokszor egy kaptafára készülő, sablonos világába. Az új évad sajnos heti bontásban érkezik, de aki az ajánlónk révén kedvet kapott hozzá, és még nem látta, annak jó lehetőség pótolni az első évadot, amihez nemrég jelent meg egy bónusz, az egyik főszereplő (Atom Eve) múltjába betekintést nyújtó epizód is. Aki tehát nem unja még a szuperhősöket, és szereti a felnőtt-hangvételű animációs sorozatokat, az semmiképp se hagyja ki a Legyőzhetetlent.

Videó: Prime Video

Rick és Morty (Adult Swim/HBO Max) – hetente érkező epizódok

Ha már felnőtteknek szóló animációs sorozat, akkor nem hagyhatjuk ki a nagy népszerűségnek örvendő Rick és Morty-t sem, aminek nemrég kezdődött a hetedik szezonja, és már három rész elérhető az HBO Max-en belőle. A multiverzumokat, és minden elképzelhető vagy elképzelhetetlen őrültségeket felvonultató sorozatot nemrég az árnyalta be, hogy az egyik készítőjét, a Rick és Morty hangait is adó Justin Roiland-et családon belüli erőszakkal és kiskorúakkal szembeni szexuális zaklatással vádolták meg, emiatt távoznia kellett a sorozatból (alkotótársával Dan Harmonnal, utóbbi bevallása szerint 2019 óta nem beszéltek), így pedig bizonytalanná vált, hogy ki fogja megszólaltatni az őrült tudóst és a pánikrohamos unokáját a már berendelt további évadokban, amennyiben nélküle folytatódik a sorozat. A vádakat időközben ejtették, viszont ez nem eredményezte Roiland visszatérését a produkcióba, mivel kegyvesztett lett a szakmában. Új szinkronhangokat kerestek, így az új évadban már Ian Cardoni és Harry Belden hangjain szólalnak meg a főszereplők, ami első hallásra nagyon hasonlít Roiland hangjaihoz.

A Rick and Morty-rajongók tehát örülhetnek, hogy folytatódott a kedvenc animációs szériájuk, aki pedig elborult és agyament kikapcsolódásra vágyna, annak bátran ajánljuk Rick és Morty korábbi és újabb kalandjait.

Videó: Adult Swim

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport