Ezek 2023 legjobban várt videójátékai

Tamás Attila 2023. január 31., 19:22

Brutális évnek ígérkezik az idei a videójáték-megjelenések szempontjából, felsorolni is nehéz, hogy mi minden jelenik meg idén. Összeállításunkban 2023 legjobban várt játékait vesszük sorra, listánk pedig a nagyköltségvetésű címekre (AAA) terjed ki.

Ezek 2023 legjobban várt videójátékai
galéria
Fotó: Liget-montázs

Viszonylag jó év volt 2022 a videójáték-megjelenések szempontjából – hiszen többek között olyan címekkel gazdagodhattunk, mint az Elden Ring, a Horizon: Forbidden West, vagy a God of War: Ragnarök –, ám ez az év még ennél is „nagyobb” lesz, többek között amiatt is, hogy több, tavalyról elhalasztott játék is megjelenik.

A járvány miatti lezárások által megtépázott játékipar már lassan teljesen magához tért, és elképesztő mennyiségű új cím jelenik meg 2023-ban. Annyira sok, hogy nem is tudtuk egy tízes listára leszűkíteni az általunk legjobban vártakat, még úgy sem, hogy néhány fontos játékra – mint az idén megjelenő Final Fantasy XVI, vagy a Wo Long: Fallen Dynasty – ki sem térünk ebben az anyagban, mert nem játszottunk a kiadóik korábbi játékaival, ugyanakkor a már megjelenteket – mint a Forspoken és a Dead Space Remake, vagy éppen a semmiből érkező ritmusjáték, a Hi-Fi Rush – sem taglaljuk külön ebben az összeállításban.

Jöjjön tehát az általunk legjobban várt 14 játék és két – különálló játéknak is beillő kiegészítő (DLC) –, amik várhatóan mind megjelennek az év folyamán.

Hogwarts Legacy – megjelenés: február 10.

A Harry Potter világában játszódó nyílt világú kalandot a gaming közösség – és mi is – 2022. végére várta, azonban a játékot fejlesztő Avalanche Software stúdió úgy döntött, hogy még polírozza egy kicsit, hogy ne félkészen és bugosan kerüljön a piacra, tekintettel arra, hogy hatalmas játékosbázist haragítanának így magukra, mivel várhatóan nagy lesz körülötte az érdeklődés Rowling varázsvilágának máig töretlen népszerűsége miatt. Csak reméljük, hogy a plusz hónapok jót tettek a fejlesztési folyamatnak, és kiváló minőségben lát napvilágot a játék, amiben az 1800-as évek Roxfortjában lehetünk varázslótanoncok, és több mint száz óra játékidő vár ránk ebben az interaktív varázsvilágban, ami várhatóan a Harry Potter-univerzumot is tovább bővíti. A játék régi és újgenerációs Playstationre, Xboxokra, PC-re és Nintendo Switchre is érkezik, igaz, hogy a régi generációs konzolok tulajdonosainak még várniuk kell rá, hiszen Playstation 4-re, valamint Xbox One-ra csak április 4-én jelenik meg, a Switch tulajdonosai pedig csak az év közepétől, július 25-től vethetik bele magukat.

Videó: Hogwarts Legacy

Wild Hearts – megjelenés: február 16.

Egyfajta Monster Hunternek is tekinthető játékot készített az Omega Force, amit az Electronic Arts (EA) dob piacra február közepén. A feudális japánra emlékeztető világban hatalmas szörnyekre kell vadásznunk egyedül, vagy barátainkkal közösen, ám nem csak fegyverek, hanem különböző, általunk „épített” szerkezetek is segítenek az ellenfelek leküzdésében. Nem lesz egy év játéka, de akinek szimpatikus a világ és a játékban kiaknázható harcrendszer, az biztosan jól el fog szórakozni benne. Kizárólag újgenerációs konzolokra és PC-re érkezik.

Videó: Playstation

Atomic Heart – megjelenés: február 21.

Ez az alternatív Szovjetúnióban játszódó nyílt világú kaland több szempontból is érdekesnek tűnik, hiszen a Mundfish által fejlesztett, több kiadó révén piacra kerülő játékban életre kelt mechanikus eszközök és megannyi, elképzelhetetlenül fura szörny ellen kell felvennünk a harcot, mindezt pedig belső nézetes shooter formájában, távolsági és közelharci fegyverekkel, na meg a különleges képességeink bevetésével. Jó mókának ígérkezik, különösen annak tudatában, hogy a régi és újgenerációs konzolok és a PC mellett Game Pass-előfizetéssel is játszható lesz a megjelenése napjától.

Videó: Atomic Heart

Star Wars Jedi: Survivor – megjelenés: március 17. április 28.

A mikrotranzakcióiról elhíresült Electronic Arts egy meglepően jó Star Wars-játékkal rukkolt elő 2019-ben, ami egy, a 66-os parancsot túlélő jedi-tanoncról, Cal Kestisről szól. A soulslike-elemekkel készült játék várva-várt folytatása idén jelenik meg, és már nem kell sokat várni rá. A nemrég leleplezett előzetes alapján a készítők rengeteg játécmechanikát továbbfejlesztettek a folytatásban, emellett pedig megtudhatjuk, hogy miként folytatódik az első játék közben jedivé vált Cal élete az épülő Birodalom folyamatos fenyegetése alatt, akik az életben maradt jedik kiirtásán ügyködnek. Márciusban az újgenerációs konzolok vagy a PC-k tulajdonosai mindezt átélhetik, amennyiben beruháznak erre a produktumra.

Cikkünk publikálása után derült ki, hogy öt héttel halasztja a kiadó a játék megjelenését, így az új premierdátum április 28-a lesz. Ezt azzal indokolják, hogy dolgoznak még a játékon, a hibajavításokon, a megjelenítésen, hogy a lehető legjobb formában tudjon megjelenni.

Videó: EA Star Wars

Resident Evil 4 – Remake – megjelenés: március 24.

Listánkon az első, nem eredeti cím, hanem egy korábbi – rendkívül népszerű – játék feldolgozása, korszerűsített grafikával és továbbgondolt játékmechanikákkal. Mint ismert, a Capcom az utóbbi években két, korábbi Resident Evil játékát is kiadta remastered-formában, miközben már a számozott, nyolcadik folytatásnál tart, most pedig a negyedik részre esett a választás, hogy azt „újrahuzalozva” eladják a mai konzolokra. A spanyol faluban játszódó horrortörténet izgalmas lehet azok számára is, akik nem játszottak a játék korábbi verziójával, de azoknak is, akik az Erdélyben játszódó Resident Evil: Village után kedvet kaptak újabb hátborzongató kalandok átélésére is.

Videó: Capcom

Horizon: Forbidden West – Burning Shores – megjelenés: április 19.

Ez nem egy különálló játék, hanem a tavaly megjelent Horizon: Forbidden West első és várhatóan egyetlen kiegészítője, ami csak Playstation 5-re jelenik meg. Bár idén februárban érkezik egy, a Horizon, apokalipszis után évezredekkel játszódó világához egy VR-kaland is, a Playstation VR 2-es multimédiás eszközre, a játékosok többsége azonban Aloy kalandjának folytatására fog befizetni, mert ezért nem kell egy Playstation 5 áránál is többet kipengetni.

Az már az előzetes alapján egyértelmű, hogy ez is egy gyönyörű látványvilágú „vidámpark” lesz, ahol az időszámításunk után tízezer évvel, növényekkel és gyilkos robotokkal benépesített Los Angelesben és Hollywoodban vadászhatjuk le az önálló életre kelt mechanikus szörnyeket kedvenc íjas hősnőnkkel.

Videó: Guerilla Games

Dead Island 2 – megjelenés: április 28.

Zombis játékokkal, sorozatokkal, filmekkel tényleg tele van a padlás (a műfajt épp a The Last of Us sorozatadaptációja teszi újra széles közönség előtt közkedveltté), ám egy x-edik zombis játék mindig jöhet, főleg úgy, ha nem is veszi magát elég komolyan. Márpedig a Dying Light „testvére”, a sokkal viccesebb Dead Island, és a tavasszal érkező folytatása aztán tényleg nem csinál problémát abból, hogy kifigurázza a zombiapokalipszist, és bár véresnek és brutálisnak ígérkezik, de a humort sem fogja nélkülözni. Mi erre (is) befizetünk, ha végre megjelenik, mert agykikapcsolásként zombikat lehet benne a legváltozatosabb eszközökkel és módszerekkel szétcsapni. Régi és újgenerációs konzolokra, valamint PC-re is érkezik, reméljük, hogy nem fogják ismét eltolni a megjelenés dátumát.

Videó: Dead Island 2

Redfall – megjelenés: várhatóan 2023 tavasza

Ha nem zombikat akarunk aprítani, akkor ugyanezt megtehetjük vámpírokkal is. Az Xbox új shooterjében ugyanis ezekre vadászhatunk a különböző képességekkel és adottságokkal rendelkező karaktereinkkel, mindezt pedig egyedül, vagy csoportosan, a barátainkkal is tehetjük. A játékot fejlesztő Arcane Studios szerint a játék a Far Cry-ok világát és játékmenetét idézi, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mennyi játékórát tudunk eltölteni benne, anélkül hogy megunnánk. A Microsoft-exkluzív játék Unreal Engine 5-tel készül, és első naptól játszható lesz a Game Pass-szolgáltatáson keresztül is.

Videó: Bethesda Softworks

Diablo IV – megjelenés: június 2.

Videójátékosok évek óta dédelgetett vágyálma, hogy a Diabloból végre megjelenik a számozott, negyedik rész, ez pedig 2023 júniusában meg is valósul. A már klasszikusnak számító, azóta remastered kiadásban is megjelent Diablo II. és az etalonnak számító második részhez fel nem érő harmadik epizód után a fejlesztők ismét visszatértek a gyökerekhez, vagyis ismét egy sötét, és a végtelenségig játszható felső nézetes akció-szerepjátékot dobnak piacra, amiben az általunk kreált harcossal, mágussal, orgyilkossal vagy pappal és többféle, a korábbi játékokból is megszokott kaszt képviselőivel trancsírozhatjuk kedvünkre a ránk küldött démonseregeket.

Videó: Diablo

Forza Motorsport 8 – megjelenés: várhatóan 2023 nyara vagy ősze

Ami a Playstationnek a Gran Tourismo-széria, az a konkurens Microsoftnak a Forza Motorsport. Ennek érkezik idén, a még egyelőre megjelenési dátum nélkül már többször is promózott nyolcadik része, ami az ígéretek szerint az eddigi legvalósághűbb versenyautó-szimulátor lesz. Az autók fizikája hasonló lesz a valósághoz, és úgy törnek majd, ahogy az a valódi versenypályákon történne, emellett számos grafikai és egyéb újdonságot hoz a széria korábbi részeihez képest. Ez mind szép és jó, már csak egy megjelenési dátum kellene… Ja, és első naptól játszható lesz ez is a Game Pass-kínálatában.

Videó: Forza

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty – várhatóan 2023 nyara vagy ősze

A 2020 telén vállalhatatlan állapotban megjelent, azóta pedig rendesen helyrepofozott Cyberpunk 2077 idén várhatóan megkapja az első és egyetlen kiegészítőjét, amit még a megjelenés után úgy ígértek a készítők, hogy amikor elkészül, ingyenes lesz. Azóta viszont a játékot kiadó CD Projekt Red is kimászott a sáncból, amibe a játék megjelenésével borította magát, és a jövőbeni projektjeik mellett az akció-szerepjáték kiegészítőjének is nekifogtak.

Az ígéretek szerint ez a legnagyobb büdzséjű kiegészítő, amit a lengyel CD Projekt Red készít, így az árát is meg fogják majd kérni, miután tudatosították a játékosokban, hogy ez bizony a tűzoltás során tett ígéretekkel ellentétben nem ingyenes lesz. Míg az alapjátékhoz anno a közkedvelt Keanu Reevest igazolták le az egyik főszereplő eljátszására, addig a kiegészítőben Idris Elba kölcsönzi az arcát és a hangját egy új karakternek, Solomon Reednek, aki várhatóan karakterünk segítségére lesz a történet során.

Videó: Cyberpunk 2077

Assassin's Creed Mirage – megjelenés: várhatóan 2023 nyara vagy ősze

Eredetileg ez is kiegészítőnek indult, végül önálló játék lett belőle. Az Assassin's Creed: Valhalla egyik mellékaraktere, Basim Ibn Ishaq múltjába kapunk betekintést, vagyis az ókori Bagdadban fog játszódni a történet, mielőtt hősünk a vikingekhez látogatott volna. Ez a játék nem lesz akkora, mint az előző Assassin's Creedek, és az ígéretek szerint inkább a klasszikus AC-kalandokra fog hajazni, vagyis nem egy végtelenségig játszható, szolgáltatás-alapú RPG lesz.

Ez a játék azért is fontos az AC-ket készítő Ubisoftnak, mivel ezzel hidalja át azt az időszakot, amíg a következő nagy projektjei elkészülnek, amikre előreláthatóan még éveket kell várni amiatt, hogy a stúdió nehéz pénzügyi helyzetbe került az utóbbi időszakban. De lehet, hogy nem is baj, hogy már nem jön ki kétévente új, nagyköltségvetésű, repetitív játékmenetet kínáló Assassin's Creed játék.

Videó: Ubisoft

Lies of P – megjelenés: várhatóan 2023 ősze

Pinokkióból is láthattunk mostanában eleget, ám a játékipar is kiaknázza a karakterben rejlő lehetőséget, így várhatóan idén ősszel belevethetjük magunkat a soulslike Pinokkióba, vagyis a Neowiz Gamesnél és Round 8 Studionál készülő Lies of P-be. A sötét és kegyetlen Belle Époque-ban játszódó történetben a mechanikus karral „felszerelt” Pinokkiót irányíthatjuk, akivel meg kell küzdenünk minden utunkba kerülő rémséggel. Nem is annyira a történet, mint a soulslike-címektől megszokott nehéz és taktikus harcrendszer miatt vagyunk kíváncsiak erre a játékra, ami konzolokra és PC-re is érkezik.

Videó: Lies of P

Marvel's Spider-Man 2 – várhatóan 2023 októbere

Míg a Sony és a Playstation nagy dobásai tavaly a Horizon és a God of War folytatásai voltak, addig idén ősszel a tulajdonukban levő Insomniac Games végre elhozza nekünk a legújabb, és nagy érdeklődésre számot tartó Pókember-folytatást. A 2018-ban megjelent Marvel's Spider-Man és a 2020-ban érkezett Marvel's Spider-Man: Miles Morales a maguk nemében egyedülállóak voltak, hiszen lélegzetelállító grafika és nagyon jól összerakott, kidolgozott sztorit sem nélkülöző játékmentben hálóhintázhattunk át kedvenc pókemberünkkel New York és Manhattan egyik felhőkarcolójáról a másikra. Az idén érkező folytatásban várhatóan mindkét Pókember játszható karakter lesz, az egyik főgonoszról, Venomról pedig már le is rántották a leplet. Azóta viszont egy sejtelmes bejelentésen túl, miszerint ősszel érkezik a játék, semmit nem került még napvilágra, de remélhetőleg ez a közeljövőben változni fog. A játék természetesen PS5-exkluzív lesz.

Videó: Playstation

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl – megjelenés: várhatóan 2023 ősze vagy tele

A játék, aminek fejlesztésébe a koronavírus-járvány után beleszólt az orosz-ukrán háború is, hiszen az ukrán GSC Game Worldnál évek óta készülő Csernobil világát a fantasztikum elemeivel továbbgondoló, belső nézetes shooter fejlesztőiből sokan vagy menekülni kényszerültek otthonaikból, vagy éppen behívót kaptak a hadseregbe. Azóta már egy fejlesztőjük el is esett a fronton, a többiek azonban a sok halasztás után még készítik a játékot, ami várhatóan idén megjelenik a Microsoft platformjaira, de a Game Passban is játszható lesz a megjelenés napjától.

Videó: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Starfield – várható megjelenés 2023 vége vagy 2024 eleje

A Microsoft és a Bethesda nagyágyúja lehet, hogy jövőre csúszik, mi azonban reménykedünk benne, hogy már idén láthatjuk, hiszen ennek a megjelenését is nemegyszer halasztották már. Tavaly mutattak belőle egy elég részletes gameplayt is, azóta viszont nem sok újdonság látott napvilágot az ambiciózus, űrben játszódó szerepjátékról, ami a Fallouthoz és a Skyrimhez lesz hasonló, csak épp bejárható bolygókkal, űrlényekkel, és automatán generált világokkal is. A kiadó szerint 250 ezer sornyi párbeszédet írtak a játékhoz, ami jóval több, mint amennyi a fent említett Falloutban és Skyrimban van együttvéve. A gigaprojekt elkészüléséhez tehát jó sok pénz, és rengeteg idő kell, a Microsoft pedig várhatóan akkor dobja majd piacra, amikor minden lehetséges rivaldafény rászegeződhet, ezért is lehetséges a következő évre halasztás. Amikor végre megjelenik, akkor ez is bekerül a Game Passba, de ha külön akarjuk megvenni, akkor várhatóan több pénzt kell kicsengetni érte, mint a mostani Xbox-játékokra, hiszen ezen a piacon is drágulás várható. Amennyiben nem félkészen adják ki a játékot, úgy több száz órányi minőségi időtöltés vár ránk a Starfield világában is.

Videó: Bethesda Softworks

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport