Már megint ránk öntöttek egy csomó sorozatot (1.)

Tamás Attila 2023. május 05., 15:50 utolsó módosítás: 2023. május 30., 08:45

Nem az a kérdés manapság, hogy mit nézzünk Netflixen, hanem, hogy mit és hol lehet letorrentezni megnézni a Netflixen kívül és belül, hiszen annyi streamingfelület vált elérhetővé, hogy lassan el sem lehet igazodni közöttük. Ezek aktuális sorozatfelhozatalából emeljük ki az általunk megnézésre érdemeseket. Ajánló.

Már megint ránk öntöttek egy csomó sorozatot (1.)
galéria
Fotó: Liget-montázs

Az ősz és a tavasz szokott a legjobb lenni a sorozatfelhozatal szempontjából, és ez egyelőre 2023-ban sincs másként. Bár most épp Hollywoodban ismét írósztrájk kezdődött (emlékezzünk vissza, a legutóbbi írósztrájk többek között a megszokott, több mint 20 epizódosnál rövidebb Lost, Prison Break és Heroes-szezonokat eredményezett), ez még nincs hatással a jelenlegi sorozatdömpingre, hiszen

hétről-hétre újabb és újabb sorozatok epizódjaival vagy teljes szezonjaival bombáznak minket a streamingfelületek.

Választék tehát megint bőségesen van, úgyhogy nem is próbáljuk meg egy nagy anyagban összefoglalni az általunk megnézésre ajánlott sorozatokat. Következzék tehát a Liget tavaszi sorozatajánlójának első része.

Balhé (Beef) – Netflix, teljes szezon

Bár ez a sorozat még április elején jelent meg, nem hagyhatjuk ki az ajánlónkból, hiszen ez volt a Netflix idei talán első nagy meglepetése. A The Walking Deadből is ismert Stewen Yeun (aki egyébként rendkívül jól építi a karrierjét a zombis sorozat óta a kritikailag elismert függetlenfilmekben való szereplésekkel) és a korábban humoristaként és íróként is befutott Ali Wong főszereplésével készült Balhé minden, csak nem egy kiszámítható történetvezetésű sorozat. Két, az Amerikai Egyesült Államokban élő ázsiairól szól, akik teljesen más társadalmi rendeződésben élnek, az útjuk mégis keresztezi egymást egy parkolóban, ahol a kudarcos vásárlás után lelombozott, melós Dannyre tolatás közben rádudál az éppen mögötte elhaladni akaró Amy, aki egyébként egy sikeres galériát vezet.

A dudálás felcseszi melósunk agyát, és üldözőbe veszi a tőle elférni nem tudó fehér autót és annak sofőrjét, a két ember élete pedig ettől kezdve összefonódik, és bizarabbnál bizarabb fordulatokban eszkalálódik.

A pattanásig feszített ideghúrok, és a felgyűlt feszültséget levezetni képtelen társadalom egyfajta leképezése ez a sorozat, csak épp itt a végletek eszközeivel élnek a szereplők, hogy egymás életét a lehető legjobban megkeserítsék, és elégtételt vegyenek az őket ért sérelmekért. A tíz epizódos Balhé helyenként egy észveszejtő tempóban pörgő, meglepő fordulatokat felvonultató történetfolyam, időnként pedig egy alig haladó, lassú drámázás, amiben két ember a lét dolgain elmélkedik, bedrogozva. A szupergazdagokat és a melósokat kifigurázó sorozat pedig üde színfoltja a Netflix totális égyszínűségbe fulladó kínálatdömpingjének.

Videó: Netflix

Queen Charlotte: A Bridgerton Story – Netflix, teljes szezon

Sokunk habos-babos bűnös élvezete, a Bridgerton épp a harmadik évad készítési fázisában van, de amíg a Penelope-Colin párost középpontba állító, következő szezonra várunk, addig sem kell nélkülöznünk kedvenc fiktív angol nemeseinket és uralkodóinkat, ugyanis a Shondaland produkciós cég gondoskodik arról, hogy Julia Quinn regényeinek adaptálása mellett a lehető legtöbb bőrt húzza le a franchise-ról.

Ennek köszönhetően vált elérhetővé csütörtöktől a Bridgerton spin-offja, ami a fiatal Charlotte királyné történetét hivatott bemutatni hat, egyenként egyórás epizódban. Szóval amíg épp odakint minden virágba borul a tavasznak köszönhetően, addig

a képernyők előtt mi is elmerülhetünk a virágos, habos-babos, csipkés, fiktív arisztokrácia világában, hogy ezúttal azt nézzük meg, hogyan találkozott a Bridgerton idején a totális hatalmat birtokló Charlotte élete szerelmével, a királlyal

(akiről a második szezonban nyilvánvalóan kiderült, hogy alzheimerrel küzd). Aki tehát szerette a Bridgerton első két évadát, az a spin-offot se hagyja ki.

Videó: Netflix

Sweet Tooth – Netflix, teljes két szezon

Világvége-történet magas cukiságfaktorral – írtuk a 2021 nyarán megjelent aranyos sorozatról, amiben egy világégés után groteszk, de meglehetősen aranyos állat-ember hibridek születnek, és akikre a gonosz és rosszarcú, szakállas és csúnyán néző emberek vadásznak.

A sötét tónusú képregényből készült adaptáció főhőse Gus, az agancsos kisfiú, aki az őt elzártan nevelő apja elvesztése után, az őt segítő mellékfigurákkal szembeszáll az őt üldözőkkel, és kiszabadít egy csomó, hozzá hasonló hibrid-gyerkőcöt, miközben ő maga fogságba esik. A második szezon innen veszi fel a fonalat, és bár kérdéses volt egy ideig a Netflixnél, hogy egyáltalán kaphat-e második évadot a sorozat,

a mostani premier alkalmával azonban a harmadik, és egyben utolsó szezont is bejelentették.

Ez jó lehetőség a készítőknek, hogy ne nyújtsák unalomig a történetet és egy jó befejezést készítsenek hozzá, a most beindult írósztrájk, és egyéb, előre nem látható tényezők miatt azonban még az is megtörténhet, hogy 2025 előtt nem számíthatunk a befejezésre, addig pedig el is felejtjük, hogy ez a sorozat egyáltalán létezett. De adja az ég, hogy ez ne így történjen, és a cukiságfaktor és a varázs végig kitartson ennél a sorozatnál, érkezzen bármikor is az utolsó évada.

Videó: Netflix

Utódlás (Succession) – HBO Max – majdnem teljes négy szezon

A végéhez közeledik az HBO talán utolsó, klasszikus értelemben vett sorozata, hiszen az Utódlást még ennél a hárombetűs prémium tévécsatornánál elkezdték készíteni, mielőtt összeolvadt volna a Discoveryvel, és megszületett volna a mostani, a saját tartalmait a spórlás jegyében kegyetlenül kukázó streamingfelület, ami ráadásul a jövőben az HBO-előtagot is elveszti.

A felső tízezerbe tartozó, pénzzel kitömött, médiatulajdonos Roy-család viszontagságait bemutató széria azonban tényleg egy klasszikus értelemben vett prémium tévésorozat, ami most érkezett a negyedik, és egyben befejező évadához.

Az abszurd történésekkel és fordulatokkal, remek karakterábrázolásokkal megfűszerezett családi dráma évadról-évadra lesz izgalmasabb, a szereplők tenyérbemászóbbak, a történet pedig a most, hetente érkező részekben érte és éri el a csúcspontját.

A negyedik évad harmadik része máris sorozattörténeti mérföldkő lett a rengeteg pozitív értékelése miatt, hiszen máris a legjobb sorozatepizódok között tartják számon és az interneten is végigsöpört egy bizonyos képkocka belőle, ami azok számára is meghozhatta a kedvet a sorozat nézéséhez, akiknek eddig nem került fel a radarjára. A sorozat május 28-án, egy 90 perces epizóddal ér véget, addig pedig

adott a lehetőség, hogy ledaráljuk a korábbi évadokat, amennyiben még nem tettük meg, hogy majd a világ Utódlás-imádó részével együtt, körömrágva izgulhassuk végig, hogy miként ér véget ez a nagyszerű történetfolyam, mi történik a szeretett-utált szereplőkkel.

Várhatóan ez a sorozat lesz az egyik, ami valamelyest visszahozhatja a jobb időket is megélt HBO-franchise megbecsülését, mielőtt teljesen beleolvad a Warner Netflix-minőségű tengerébe.

Videó: HBO

Love & Death – HBO Max, hetente érkező epizódok

A Marvel Skarlát Boszorkányának több filmben és sorozatban való eljátszása miatt világsztárrá avanzsáló legkisebb Olsen-testvér, Elisabeth az HBO Max-re készült legújabb sorozatában ezúttal is „kertvárosi feleségnek áll” a ’80-as években. A sorozat alapjául szolgáló igaz történetet nemrég dolgozta fel szintén minisorozatként a Disney alá tartozó Hulu Jessica Biel főszereplésével, így igazából választhatunk is, hogy melyik mozgóképes feldolgozását nézzük meg Bob Briggs 1984-ben megjelent, Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs című bűnügyi regényének. Az HBO-s feldolgozásból eddig négy epizód jött ki, hátravan még három, és Elizabeth Olsen mellett a bemutató idejére már-már kórosan lefogyott Jessie Plemonst nyerték meg a történet másik főszereplőjének a készítők. Bár egy egyszerű google-kereséssel is könnyű elspoilerezni a sztorit, mi mégsem tesszük, csak annyit árulunk el róla, hogy az egyébként meglehetősen lassan beinduló történetben két kisvárosi családot látunk, amelyben az egyik feleség a másik családfővel kezd romantikus viszonyba, de a rész közben bevágott, a jövőben játszódó képsorok azt vetítik elő, hogy

itt semmi jó és romantikus nem fog történni a végére.

Akinek ez az alapkoncepció felkeltette az érdeklődését, adhat egy esélyt a sorozatnak, vagy amíg kijön a teljes évad, addig ledarálhatja a konkurenciánál készült Candy: Halál Texasban-t, igaz, hogy akkor nem sok meglepetés marad számára az HBO Max-sorozatában.

Videó: HBO Max

Mrs. Davis – Peacock (nálunk HBO Max), hetente érkező epizódok)

Az összeállításunk legfurább alapkoncepciójú sorozata ez, ugyanis a pilotot megnézve még több kérdést vet fel a sztori, mint amennyit megválaszol. A történet egy Simone nevű apácáról szól, aki két, a zárdában történő lekvárfőzés és -eladás között bűvészeket leplez le. Mindezt pedig egy mesterséges intelligencia által uralt világban, amiben nem lehet eldönteni, hogy mi a valóság és mi a képzelet szüleménye. Simone sem az, akinek elsőre tűnik,

a sorozatot pedig tovább kell nézni, ha szeretnénk, hogy kiderüljön, hogy mégis miről szól ez az egész.

Ez a misztikusság nem csoda, hiszen a széria egyik készítője nem más, mint a legendás Damon Lindelof, akinek a Lostot, A hátrahagyottakat és a Watchmen-sorozatadaptációját is köszönhetjük. A nézőt a rejtélyek sűrű ködében lavíroztató író- és showrunner ezúttal is a karakteres Betty Gilpinnel dolgozik együtt, akivel korábbi alkotásuk a 2020-as Vadászat című film volt, amiben szupergazdagok vadásznak csapdába csalt egyszerű emberekre. Aki szereti az elborult ötleteken alapuló filmeket és sorozatokat, az nem nyúlhat mellé a Mrs. Davissel sem.

Videó: Peacock

A Mandalóri – Disney+, teljes három évad

Bár már három hete véget ért a harmadik évad, mégsem tudunk elmenni mellette anélkül, hogy legalább egy ajánló erejéig ne emlékezzünk meg róla. Az élőszereplős Star Wars-sorozatok zászlóshajója idén tavasszal újabb nyolc résszel tért vissza a képernyőkre, hogy

kielégítse a rajongók Grogu-hiányát, és tovább kerekítse az őt mindenhová magával cipelő mandalóri, Din Djarin történetét.

Ahogy azonban tavaly Bobba Fett mellékszereplő lett a saját sorozatában (mivel pont a kedvenc mandalórink feltűnése vette el a dicsfényt tőle), úgy lett mostanra mellékszereplő Din Djarin is A mandalóriban.

Az első néhány mellékküldetést követően ugyanis nagy egésszé áll össze a sztori, visszatér a Lázadókból ismert, és a második évadban élőszereplős karakterként is bemutatott Bo-Katan Kryze (az őt alakító Katee Sackhoff most egy csomó Star Wars-rajongó nedves álma), és

végre egy csomó mindent megtudunk a mandalórik szülőbolygójáról, és arról, hogy miért kellett elmenekülniük onnan a különleges páncélzatot és sisakot viselő harcosoknak, mint amilyen Din Djarin is.

Videó: Disney+

Egy korábbi ellenség is „valahogy visszatér” (mint Palpatine a Star Wars: Skywalker korában), a mandalóri történetszál pedig kap egyfajta befejezést is. Ha valaki itt szállna ki a sorozatból, nyugodtan megteheti, hiszen ki tudja, hogy mikor érkezik a negyedik évad (ha érkezik egyáltalán), és időközben az is kiderült, hogy

érkezni fog egy Star Wars-film, A Mandalórit is készítő Dave Filoni rendezésében, ami az élőszereplős sorozatok szereplőit tereli egybe, és zárja le az ezekben bemutatott korszakot.

Aki pedig mindössze azért nézi a sorozatot, hogy láthassa a köztudatban bébi Yodaként is hivatkozott Grogut cukiskodni, az sem fog csalódni a harmadik évadban, hiszen ebből a szempontból is kiszolgálják a rajongók igényeit, hogy jobban foggyjanak a bébi Yodás plüssök ezáltal valamelyest helyreállítsák a Star Wars univerzum, az új trilógia által igencsak megtépázott hírnevét, mielőtt az előttünk álló években tovább aknázzák a franchise-ban rejlő újabb és újabb lehetőségeket. Merthogy Star Warsokat fogunk nézni az előttünk álló évtizedben is.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport