Viszlát reklámok, helló reklámok! – a streaming jelene és jövője. Netflix (1.)

Tamás Attila 2022. július 19., 17:55 utolsó módosítás: 2022. július 20., 23:20

Kiéleződött a verseny a felhasználók kegyeiért, egyre nagyobb bajban van a Netflix, tör előre a Disney, európai tartalmaitól vált meg az HBO Max, egyre többen mondják le valamelyik streaming-előfizetésüket – ilyen és hasonló hírek jönnek szembe manapság a kötött műsoridejű tévézés utáni tartalomfogyasztás berkeiből. Mi és hogyan függ össze, hogyan áll a streaming jelene, illetve mi várható a jövőben? Cikksorozatunkban ennek próbálunk utánajárni, az első részben a Netflix helyzetét foglaljuk össze.

Viszlát reklámok, helló reklámok! – a streaming jelene és jövője. Netflix (1.)
galéria
Sokan mondták már le a Netflix-előfizetésüket anyagi vagy egyéb megfontolásokból Fotó: 123RF

Több mint hétszázezer előfizetőt veszített a Netflix, derült ki a tavaszi, első negyedéves jelentésükből, de a második negyedévben még drámaibb adatokra számítanak, kétmillió előfizető lemorzsolódását prognosztizálták. Ez az év elején részben a háború miatti, Oroszországból való kivonulásukkal magyarázták, azonban a lemorzsolódás nem csak ezzel, hanem a bizonytalan gazdasági helyzettel is magyarázható.

Anyagunk megjelenése után derült ki, hogy a Netflix mintegy egymillió előfizetőt veszített, ami elmaradt a legrosszabb forgatókönyvben előrejelzett kétmilliótól, a vállalat pedig közölte azt is, hogy nincs ok az aggodalomra, hiszen a Stranger Things a lemorzsolódás ellenére is kiugró nézettségi adatokat produkált. A Netflix előfizetőinek száma június végén 220 millió körül volt, a második negyedévben mindössze 8,6 százalékos növekedéssel közel 8 milliárd dolláros bevételt értek el, ugyanakkor a részvényeik értéke is esett, de nem túl nagy mértékben.

Az árérzékeny felhasználók már túl soknak találnak kiadni a dráguláshullám közepette

8, 10 vagy éppen 12 eurót egy olyan átláthatatlan adatbázisért, aminek tartalma egyre csak hígul, és kedvenc sorozatuk nincs fent rajta, mert a forgalmazási jogok miatt épp a konkurencia kínálatában elérhető.

Előfizetőket veszítettek tavasz óta azzal is, hogy a konkurens HBO Max is globális terjeszkedésbe kezdett, és jóval olcsóbban, mindössze öt euróért kínált egy, a Netflixéhez hasonló mozgóképes adatbázist. A következő nagy érvágás a Disney globális terjeszkedése volt, hiszen az már méreteiben is megközelíti a Netflix felhozatalát, és mindezt a prémium Netflix-előfizetés összegének mindössze feléért.

A korábban egyeduralkodónak számító óriásvállalat tehát nemhogy megállt a növekedésben, hanem visszaesést is produkált, ami arra késztette a tulajdonosokat, hogy reformálják meg többek között az előfizetési konstrukciókat, és változtassanak a tartalomgyártáson, ha nem akarnak a végén veszteségesen kijönni a bizniszből, hiszen

jellemzően a pénz eddig nem volt akadály sem a netflixes produkciók gyártásában, sem pedig a kisebb tartalomgyártók produktumainak felvásárlásában.

Hozzájuk mehetett például Martin Scorsese, akinek 200 millió dollárt adtak Az ír című maffiózó-drámájára, ami végül nem kiugró nézettséget, hanem inkább szakmai elismerést hozott a platformnak, amit nem igazán lehet pénzre váltani.

Ennek a gyakorlatnak lesz mostantól vége, ugyanis ha hihetünk az iparági pletykáknak, a Netflixnél ezentúl kétszer is meggondolják, hogy minek az elkészítésére biztosítanak komoly, többszázmillió dolláros büdzsét (jellemzően azoknak a filmeknek és sorozatoknak, amiktől kiugró nézettséget várnak, de azok tervezett költségvetését is megpróbálják lefaragni). Magyarul: ha egy sztárrendező egy sztárokkal teletűzdelt blockbuster ötletével keresi meg őket, és azt mondja, hogy elkészíti az egészet százmillióból, akkor

a Netflix valószínűleg azt mondja majd nekik, hogy kap hatvanmilliót, és annyiból készítse el, vagy nincs üzlet.

És ugyanez a mese a kisebb költségvetésű produkcióknál is.

Konkrét megszorító intézkedés volt, hogy tavasszal elküldtek 150 alkalmazottat, rá nem sok időre újabb háromszázat, és a leépítések valószínűleg folytatódni fognak. Állítólag az animációs részlegüket nyirbálták meg, vagyis ez azt jelenti, hogy például az ünnepek alatt, amikor jellemzően sokkal többen fogyasztanak filmeket és sorozatokat, kevesebb új – a Klaushoz hasonló, a Dreamworks és a Pixar animációk mintájára készült – rajzfilm és animációs sorozat érkezik a kínálatukba. Emellett a kísérletezős, „rizikósabb” művészibb tartalmak is ritkábbak lesznek ezentúl a Netflix berkeiben, úgyhogy olyan egyedi hangvételű sorozatokat, mint az Archive 81, Glow, The Dark Crystal: Age of Resistance, I Am Not Okay with This a jövőben nem fogunk találni a kínálatukban.

Az olyan sorozatok, mint a most nézettségi rekordokat döntő Stranger Things, az Esernyő Akadémia, a Vaják és a Bridgerton új szezonjai nincsenek veszélyben, ezekre és az ezekből kinövő spin-offokra továbbra is lesz akármennyi pénz, ahogy a történelmet író Squid Game folytatására és a sorozat alapján készülő valóságshowra, és persze minden olyan sekélyes filmre és sorozatra, amik bűnrosszak, cserébe viszont nagyon sokan rájuk kattannak, mert nem kell rajtuk sokat agyalni.

A másik oldalon pedig már nem egy, az első évad után elkaszált, nagy költségvetésű sorozat van, mint például a Jupiter hagyatéka, az Away, a Cursed, vagy a Cowboy Bebop, amikkel a produkció nagyságát tekintve látszólag több évadra terveztek, azonban

mivel nem voltak kiugró nézettségűek, inkább elkaszálták, minthogy megnövelt költségvetésből kelljen újabb és újabb évadokat készíteni hozzájuk, amik aztán nem számíthatnak tömegek érdeklődésére és rajongására.

A Netflix ezek miatt is a Disney és az ezen belüli Marvel és Star Wars mintájára franchise-okban fog a jövőben gondolkodni, így a már közkedvelt sorozataik újabb és újabb leágazásokat, spin-offokat vagy más országbeli remakeket kapni, így a jövőben sem fogyunk ki a Stranger Things vagy éppen a Vaják világában játszódó, epizódokra osztott történetekből.

Szintén iparági pletykaszinten terjedt már jóideje, hogy a Netflix a bevételei szinten tartása érdekében

reklámokkal megtámogatott, olcsóbb előfizetői opciót is bevezet, ezt pedig néhány napja hivatalosan is bejelentették.

Ez a Youtube-hoz hasonlóan fog működni, ahol reklámblokkok vannak a videók előtt, és reklámokkal szakítják meg a hosszabb tartalmakat, és amit csak Premium-előfizetéssel vagy reklámblokkolóval lehet „semlegesíteni” (az okostévéken az utóbbi nem opció). Bár még nincsenek meg a részletek, annyit már lehet tudni, hogy ez a Netflix-előfizetés kevesebbe fog kerülni a mostani legolcsóbb (8 eurós csomagnál) és

a Microsoft fogja szolgáltatni a reklámokat a Netflixszel kötött partnerség értelmében.

Ettől az előfizetési opciótól az árérzékeny felhasználók visszatérését várják, akiknek nem esik nehezükre, hogy a lineáris tévézéshez hasonlóan reklámblokkok szakítják meg az éppen nézett sorozat epizódjait egy esti darálás közben.

Az elmúlt évek során tehát bebizonyosodott a Netflix esetében, hogy

reklámbevételek nélkül, csak az előfizetésekből származó bevételekből és a konkurencia által szorongatva nehéz piacvezető tartalomszolgáltatónak maradni.

Ugyanakkor a reklámok olyan szinten megkerülhetetlenek, hogy azokat csak úgy lehet kiváltani, ha a prémium opciót választja az előfizető, így az ingyenesség vagy az alacsony előfizetői díj a reklámok meglétét is hozza magával, ami pluszbevételt hoz az adott platform konyhájára.

Mondhatni, hogy ott vagyunk, ahonnan indultunk, ez azonban mégsincs így, hiszen

alapjaiban változtak meg a Netflix-modell miatt a tartalomfogyasztási szokásaink.

Hozzászoktunk, hogy a presztízssorozatok új évadának részei egyszerre jelennek meg, vagy legalább két etapra osztva érkeznek. Emellett a sorozatévadok is lerövidültek, és hosszabb idő alatt készülnek, mint a kereskedelmi televíziók huszonakárhány epizódos évadai. Mi is többször leírtuk, hogy

a Netflix, HBO, Disney és Amazon-sorozatok inkább több részre tagolt, 8-9 órás filmeknek felelnek meg,

és az újabb évadok is inkább különálló filmként állják meg a helyüket, amik megjelenése között akár 2-3 év is eltelhet (nem csak a pandémia miatti korlátozások, hanem a produkciók növekedése miatt is, mivel konkrét forgatási helyszíneket kell építeni hozzájuk, amiket az adott évad leforgatása után lebontanak, és a következő szezon már új helyszínen készül).

Nem egyik napról a másikra lesznek láthatóak a gyökeres változtatások a Netflixnél, hiszen ők továbbra is azt kommunikálják, hogy minden a legnagyobb rendben van náluk, és a nyáreleji Netflix Geeked online eseményen is számos sorozatuk folytatását és a tervezett filmjeik előzeteseit is megmutatták, köztük például a Sweet Tooth készülő második szezonját, ami alatt egyébként nagyon rezgett a léc, hogy kap-e folytatást.

A reklámos előfizetői opció bevezetését még homály fedi, továbbá azt is, hogy mi a tervük a nagyon népszerű jelszómegosztás megfékezésére (hogy egy felhasználói fiókon keresztül többen ingyen férhetnek hozzá a tartalmakhoz anélkül, hogy külön fizetnének ezért), aminek kiszűrésére már volt egy homályos tervük, miszerint felárat fizettetnének azokkal, akik más fiókjában „parazitáskodnak”, ezt pedig a tervek szerint dél-amerikai országokban tervezték tesztelni, de hivatalosan se kép, se hang erről. Érthető, hiszen ez

egy olyan darázsfészek, amibe ha belenyúlnak, az újabb felhasználó-elvándorlást eredményezhet, ami a jelen helyzetben a legkevésbé sem hiányzik a tartalomszolgáltatónak.

És hogy a jövőben mivel próbálják rávenni a felhasználókat, hogy őket válasszák, az a leghangsúlyosabban a produkcióikon múlik, mert az is bebizonyosodott, hogy nem elég a mennyiséget felpörgetni, minőségi tartalom kell ahhoz, hogy a felhasználók kitartsanak az adott brand mellett, tekintettel arra, hogy más tartalomszolgáltatók a Netflixszel ellentétben inkább a minőségre helyezik a hangsúlyt (lásd Apple). De ez már egy másik történet.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport