Megmutatta a Netflix, hogy mire számíthatunk tőlük a jövőben

Tamás Attila 2023. június 18., 22:49 utolsó módosítás: 2023. június 20., 15:25

Mivel streamingfronton a Netflix komoly konkurenciákat kapott az elmúlt évek során, ezért alaposan fel kell kötnie a gatyáját, ha meg akarja tartani az előfizetőit, vagy növelné azok számát. Erre találták ki a rajongói eseményüket, a TUDUM-ot, amin egy évben egyszer betekintést nyújtanak a soron következő produkcióikba. Az online is követhető dzsemborin idén is számos Netflix-sorozat újabb évadairól és filmekről rántották le a leplet. Összefoglaló.

Megmutatta a Netflix, hogy mire számíthatunk tőlük a jövőben
galéria
A Bridgerton harmadik évadából egyelőre csak fotókat kaptunk, de nem lehet messze már az első előzetes bemutatása sem Fotó: Netflix

Miközben megérkezett az újabb Netflix-blockbuster, a Chris Hemsworth főszereplésével készült Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction II) második filmje, és a Black Mirror új évadán is borzonghatunk, a streamingplatform szombat este a brazíliai São Paulo-ban megtartotta az éves nagy rajongói eseményét, ahol a különböző panelek és beszélgetések között lerántották a leplet több, a jövőben érkező projektjükről is.

A Youtube-on is közvetített TUDUM 2023-as kiadásán több előzetest is kiadtak a közeljövőben érkező sorozataikhoz, de ami még érdekesebb, hogy olyan tartalmakat is promóztak, amikről egyelőre nem tudjuk, hogy mikor kerülnek képernyőre. Az alábbiakban az általunk legérdekesebbnek ítélt bejelentéseket szedtük össze.

Nyerd meg az életed (Squid Game) – második évad

Igazából szinte semmit nem mutattak az eddigi legnézettebb Netflix-sorozat második évadából, csak épp egy rövid teasert villantottak, amiben a visszatérő és az új szereplőket mutatták meg egy-egy rövid villanás erejéig.

Azt már tudjuk, hogy visszatér Frontman, Hwang Jun-Ho, és Gong Yoo is visszatér a Salesman szerepébe, mellettük több új arcot is felvillantottak, akik feltehetően az új játék szereplői lesznek, és biztos vannak köztük olyanok, akik Dél-Koreában nagyágyúk, a magyar nézők számára azonban semmit sem mondanak, hacsak nem ismerik tüzetesen ezt a filmes szcénát. A Nyerd meg az életed második évada nem összekeverendő egyébként a tervezett valóságshow-val, ami elméletileg szintén készül a Netflixnél, de még semmit nem lehet tudni róla, azon kívül, hogy a műsorba jelentkezők küzdhetnek meg egymással (feltehetően nem vérre menően, mint a drámasorozatban). A lényeg, hogy jön a koreai sorozat második évada, azt azonban nem tudtuk meg, hogy mikor nézhetjük, de feltehetően 2024 második felében érkezhet a streamingplatform kínálatába.

Videó: Netflix

Te (You) – ötödik évad

A 2018-ban indult, azóta magát világszenzációvá kinövő, Penn Badgley főszereplésével készült sorozatról már tudtuk, hogy a soron következő, ötödik évadával fog véget érni, amit az előző felvonáshoz hasonlóan és a Netflix műsorpolitikájának megfelelően kettéválasztva kapunk majd meg. A TUDUM-on bemutatott kedvcsinálóban Badgley online jelentkezett be a rajongóknak, elmondva, hogy biztosan tűkön ülve várják majd a folytatást, illetve már agyalnak azon, hogy kivel kerül szembe Joe az ötödik és egyben befejező évadban, amiben New Yorkba térnek vissza. Mint fogalmaz, ezt nem árulhatja el, de tudjuk, hogy Joe múltjában sok elvarratlan szál van, majd a korábbi évadokból láthatunk bevágott képkockákat. Végül a rajongóknak megköszönve a kitartást azzal köszön el, hogy találkozunk Mooney'sban, amiről tudjuk, hogy az első évad egyik fő helyszínéül szolgáló könyvesbolt.

Videó: Netflix

Emily Párizsban – negyedik évad

Konkrét képsorokat a sokak kedvenc Netflix-szappanoperájából ugyan nem kaptunk, de a Penn Badgley-hez hasonlóan itt is a főszereplő Emilyt alakító Lilly Collins beszél a soron következő negyedik évadról még több szórakozást, divatot és drámát ígérve a rajongóknak, ugyanakkor sejtelmesen azt is elmondja, hogy az új felvonásban Emily élete új fordulatot vesz, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha majd római vakáción látjuk őt. Mindezek megtapasztalásához azonban várnunk kell a negyedik évadra, aminek sajnos nem árulták el a premierdátumát, de ha tippelnünk kellene, akkor a korábbi évadokhoz hasonlóan vagy karácsony táján, vagy jövő tavasszal érkezik.

Videó: Netflix

Berlin – első évad

Komplett előzetes érkezett a Nagy pénzrablás (La casa de papel/Money Heist) spin-offjához, amiről már tudjuk, hogy a második évadban elhalálozott, de a későbbi szezonok múltban játszódó részeiben még fontos szerepet kapó Berlinről, akiről megtudjuk, hogy a nevetés, a szerelem és a pénz közül ő nem választott, hiszen mindent akart.

A Nagy pénzrablás története előtt játszódó sorozat meglehetősen akciódús előzeteséből az derül ki, hogy Berlin akkori társaival Párizs egyik legnagyobb aukciósházának kirablására készül, és természetesen a romantikus kalandokat sem veti meg, úgyhogy összegabalyodik a kirablás előtt álló létesítmény vezetőjének feleségével. A Berlin meglehetősen ambiciózus és minőségin kivitelezett projektnek tűnik, hiszen egy világszenzáció leágazásáról van szó, amivel a Nagy pénzrablás egykori népszerűségét próbálják meglovagolni. Hogy milyen sikerrel, az majd decemberben kiderül, hiszen akkor nézhetjük a Berlint, egyelőre meg nem nevezett premiernapon.

Videó: Netflix

A láthatatlan fény – minisorozat

Várhatóan a könnycsatornák megdolgozására fekszik rá a Netflix Anthony Doerr Pulitzer-díjas regényének A láthatatlan fény (All the Light We Cannot See) adaptációjával, ami négyrészes minisorozatként debütál november 2-án a platform kínálatában. A második világháborúban játszódó, két fiatal egymásba fonódó drámai történetének mozgóképes adaptációjához olyan neveket sikerült megnyerni, mint Hugh Laurie, Mark Ruffalo és a Darkból megismert Louis Hofmann, de ebben a sorozatban mutathatja meg tehetségét a vak lány szerepében a gyönyörű Aria Mia Loberti akiből Jenna Ortegához hasonlóan újabb Netflix-sztár lehet a jövőben. A minisorozathoz kiadott újabb kedvcsinálóban ezúttal a melankolikus dallamok mellett (ami egyébként a második Godzilla-filmből lehet ismerős) némi betekintést is kapunk a történetbe, ami drámainak ígérkezik. Amíg azonban a premierre várunk, el is olvashatjuk a sorozat alapjául szolgáló regényt, aminek már valószínűsíthetően nyomtatják már a Netflix-borítós kiadását, hogy elárasszák vele az ünnepi szezonra a könyvesboltokat.

Videó: Netflix

Lupin – harmadik évad

Én sajnos már az elején elvesztettem a fonalat a francia Lupin-sorozatnál (mert nem adtam neki több esélyt két rész után), így most szembesültem vele, hogy már a harmadik évadnál jár, amiből október 5-én láthatunk majd új részeket. Mindezt egy rövid jelenettel adták a rajongók tudtára, amiben a modern környezetbe helyezett, kitalált mestertolvaj, Arsène Lupin háztetőkön menekül a rendőrök elől, miközben egy különleges egység is szemmel tartja egy mesterlövész puskájának távcsövén keresztül. Ősszel már láthatjuk azt is, hogy az Omar Sy által játszott karakter miképp keveredett ebbe a helyzetbe.

Videó: Netflix

A 3-test-probléma (3 Body Problem) – első évad

Bár mi 2023 végére datáltuk év elején a Cixin Liu tudományos hard sci-fije alapján készült Netflix-adaptációt, most egy rövid előzetes kíséretében bejelentették, hogy 2024 januárjában érkezik majd a Trónok harca készítőinek új sorozata. Az alternatív Kínában játszódó cselekmény egy feszült thriller, ugyanakkor egy nagyszabású sci-fi, ami az emberiség egy földönkívüli civilizációval való találkozásáról és annak potenciális veszélyeiről szól. A Háromtest-trilógia első regénye alapján már készült egy kínai sorozat, ami állítólag meglepően jól adaptálta képernyőre a regényt, de kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ki belőle David Benioff és D. B. Weiss, akik bár arról lettek híresek, hogy mennyire sikerült elcseszniük a Trónok harca végét, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy a Trónok harca elejét is ők csinálták, ami azért elég egyedülálló minőséget képviselt. 2024. elején meggyőződhetünk arról, hogy mit tudtak összehozni egy másik nagyívű regénysorozatból az HBO után a Netflix számára.

Videó: Netflix

Vaják (The Witcher) – harmadik évad

Mivel a hónap végén, egész pontosan június 29-én érkezik a kettőbe bontott harmadik évad első felvonása, ezért már javában promózzák a még Henry Cavill főszereplésével készült presztízs-fantasysorozatot, a Vajákot, amihez ezúttal nem újabb előzetest, hanem egy jelenetet kapunk, amiben Cirire rátámadnak a tündék, ő azonban harcolni kezd velük. Erősítésként érkezik Yennefer (akire egyébként az internet népe szerint olyan szerkót adtak, mintha simán csak egy H&M-ben vásárolta volna a kosztümös) és Geralt, majd pedig Geralték szövetségesei és a jelenet végén már mindenki harcol mindenkivel.

Mivel ez lesz Cavill utolsó szezonja witcherként, reméljük, hogy méltón búcsúzik a szériától, ami inkább bűnös élvezetté degradálódott, mintsem bárkinek ajánlható néznivalóvá (mondjuk a Hatalom gyűrűinél még mindig jobb). Az évad második része majd július 27-től válik elérhetővé, aztán majd valamikor a már berendelt negyedik évad is érkezik, de az már Liam Hemsworttal a főszerepben.

Videó: Netflix

Wednesday – második évad

Habár erről sem kaptunk semmilyen mozgóképet, azért belefért egy kis teorizálás, méghozzá a főszereplőkkel, akik rajongói teóriákat olvasnak fel, és merengnek el látszólag rajtuk.

A videó elején persze elmondják, hogy még ők sem tudják, hogy mi fog történni a Wednesday új évadában, de aztán annyi kedvcsináló morzsát csak elhintenek, hogy az új évadban mutatni fognak egy új Addams-családtagot is, ami most újabb vad teóriáknak adhat teret a rajongók körében. Azt, hogy mikor láthatunk valami konkrétumot az új Wednesday-évadból, nem derült ki, de szerintünk leghamarabb 2024-ben érkezhet a Z-generációnál nagyon betalált gótikus, de ugyanakkor nem túlságosan ijesztő horrorsorozat második felvonása. Ez a főszereplő Wednesdayt alakító Jenna Ortega elmondása szerint sokkal sötétebb hangvételű lesz, mint az előző, és a romantikus szálak sem kapnak benne annyi teret, mint az első évadban.

Videó: Netflix

Rebel Moon – film

A meglehetősen sajátos látványvilágú és a szuperlassításokat előszeretettel használó Zack Snyder a Netflixen tér vissza, miután félig győztesen jött ki az Igazság Ligája-buliból a Warnernél, amit lánya halála miatt nem tudott befejezni – befejezték helyette, de abban nem volt köszönet – végül aztán az HBO Max-re elkészíthette belőle a rendezői változatot. Most egy űroperát készít a Netflixnél. A Rebel Moon címet kapó alkotás egy Star Wars-kaliberű sci-fi, amiről a most közzétett, kulisszákba betekintést nyújtó videóban Snyder azt mondja, hogy már 20 éve ott van a fejében, most pedig végre elkészítheti.

A történet a rendező elmondása szerint az esélytelenek harca a gonosz túlerővel szemben, és bár streamingre készül, a kulisszavideóban látottak alapján nem aprópénzből valósítják meg, és egyáltalán nem fognak spórolni a látványon. A produkcióhoz olyan kisebb-nagyobb sztárokat sikerült megnyerni, mint Sofia Boutella (Kingsman: A titkos szolgálat, A múmia, Star Trek: Mindenen túl), Charlie Hunnam (Kemény motorosok, Tűzgyűrű, Úriemberek, Arthur király: A kard legendája), Antony Hopkins, Cary Elves (A herceg menyasszonya, Fűrész), Michiel Huisman (Trónok harca – újracastingolt Daario), Ed Skrein (Trónok harca – eredeti Daario), Djimon Hounsu (Véres Gyémánt, A galaxis őrzői), Corey Stoll (Kártyavár, A Hangya, Éjfélkor Párizsban) Bae Doona (Felhőatlasz, Nyolcadik érzék) Alfonso Herrera (Ozark, Nyolcadik érzék), Ray Fisher (Zack Snyder: Az Igazság Ligája), Staz Nair (Trónok harca, Supergirl). A TUDUM-on mutatott rövid betekintőben a színészek nem győztek eleget áradozni arról, hogy mennyire nagyívű a produkció, és hogy milyen kemény erőnlétet követelt tőlük a forgatás, úgyhogy reméljük, hogy a képernyőn is valami nagyszerűt fogunk látni december 22-én, ugyanis akkor érkezik a film a Netflix kínálatába.

Videó: Netflix

One Piece – első évad

A One Piece című manga és az abból készült anime rajongói hangosan felsikíthattak, amikor megpillantották az elsőképkockát rajongásuk tárgyának első élőszereplős változatából, ugyanis a Netflix előszeretettel nyúl ki a keleti piacra és dolgoz fel újra népszerű filmeket vagy sorozatokat, lásd a Cowboy Bebop esetét is, ami azonban már nem működött élőszereplős adaptációként, ezért egy szezon után kaszálták is. Mivel a One Piece kimaradt eddig az életünkből, a Netflix-feldolgozást sem tudjuk megítélni az eredeti sorozat tükrében, de reméljük, hogy ez már nem fog félremenni. Augusztus 31-től megtudjuk, hogy mennyire talált be az internet One Piece-imádó népénél.

Videó: Netflix

Rachel Stone – Mindent vagy semmit – film

A végére hagyták Gal Gadot új, a Netflixre készülő akciófilmjét, ami az előzetes alapján eléggé gyengusnak tűnik, a meglehetősen homályos filtert kapó képsorok sem sokat segítenek a pozitív megítélésben. Szerintünk ez is egy közép-, ha nem egy alsó szintű Netflix akcióorgia lesz, ami rossz minőségével illeszkedni fog a streamingplatform portfóliójába, vagyis a rossz és felejthető streamingfilmek „polcára” kerül majd. Ha valaki mégis adna neki egy esélyt „egynek elmegy” alapon, akkor augusztus 11-étől megteheti, hiszen ekkortól lesz elérhető a streamingfelületen.

Videó: Netflix

További bejelentések:

Tyler Rake: A kimenekítés 3, Stranger Things – ötödik évad, FUBAR – második évad, Bridgerton – harmadik évad

Voltak még kisebb-nagyobb bejelentések, ezek közül hármat emelnénk még ki így zárásként: először is alighogy kijött a Tyler Rake második filmje, máris bejelentették, hogy készül a harmadik, így gyakorlatilag ez lett a Netflix akció-franchise filmjeinek zászlóshajója és koronaékszere, hiszen eddig ez kapott a legtöbb folytatást.

Az Arnold Swarzenegger főszereplésével készült (azóta a Netflix egyik nagykövetévé és arcává vált akciósztár) FUBAR is kap második évadot, a bejelentés mellett pedig egy bakivideóval is kedveskedtek a rajongóknak.

Videó: Netflix

Swarzenegger ugyanakkor egy másik fontos bejelentésből is kivette a részét: ő konferálta fel, hogy a Stranger Things leszerződte az ötödik évadra az egyik híres alkotótársát, a klasszikus Terminátor-filmekben (és a legújabban, ami hatalmasat bukott) Sarah Connort alakító Linda Hamiltont.

Ezt követően Linda videóüzenetét is lejátszották, amiben elmondta, hogy megtisztelve érzi magát, hogy a nagyívű produkció részese lehet.

Videó: Netflix

Az egyetlen szépséghibája a Stranger Things újabb promózásának, hogy épp az írósztrájk miatt áll az ötödik és egyben befejező évad forgatása, és nagy valószínűséggel 2025 előtt semmit nem fogunk látni belőle. De adja az ég, hogy ne így legyen, és a lehető legrövidebb időn belül láthassuk, hogy Linda Hamilton kit játszik benne, illetve hogy mit tartogat számunkra a grandiózusnak ígérkező finálé. Az már biztos, hogy néhány Terminátor-kikacsintást is fogunk kapni, hátha egy cameo erejéig Arnold is beköszön, ha már úgyis a Netflixnél dolgozik.

A Bridgerton soron következő, harmadik évadából ugyan nem kaptunk mozgóképes teasert, így a rajongóknak négy hivatalos fotóval kell beérniük, amiken az évad főszereplői, Penelope és Colin láthatók.

Nagy valószínűség szerint jövő tavasszal láthatjuk a kedvenc alternatív ariszokráciát bemutató, habos-babos szappanoperánk újabb részeit, de addig is ott van még a spin-offként megjelent Queen Charlotte, akik csillapítanák valamivel a Bridgerton iránti éhségüket (már akinél létezik ilyen).

Fotó: Netflix

Fotó: Netflix

Fotó: Netflix

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett liget.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A liget.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID liget.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs liget.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ liget.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMAL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport